yed300250
הכי מטוקבקות
    אביגיל עוזי
    חדשות • 22.11.2016
    אחריהן
    המפקדים לשעבר מתנגדים — הקצינות הלוחמות עונות להם בעבודה היומיומית עם הנשק, האפוד ומדי הב' • "עד לפני כמה שנים חשבו שנשים לא יכולות להיות טייסות או לוחמות", הן אומרות, "עכשיו ברור שזה לא נכון" • תא"ל במיל' אביגדור קהלני, בעל עיטור הגבורה, עורר אתמול סערה כשתקף את הכוונה לשלב נשים בחיל השריון: "תפקיד האישה הוא להיות אמא" • הרב הצבאי לשעבר: "אם מכניסים לטנק חייל וחיילת ייצא טנקיסט קטן אחרי תשעה חודשים"
    צחי דבוש

    גנרלים במיל' נגד שילוב נשים בחיל השריון: אחרי שאלוף במיל' יפתח רון־טל טען שלשום כי "בנים ובנות ביחד בטנק זה טירוף מערכות", אתמול הצטרפו למתקפה גם הלוחם המעוטר תא"ל במיל' אביגדור קהלני והרב הצבאי הראשי לשעבר תא"ל במיל' הרב ישראל וייס.

     

    באדיבות: גלי ישראל

    באדיבות: גלי ישראל

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    טירוף מערכות. האלוף רון-טל מסביר

     

    "זאת תהיה טעות לשלב נשים כלוחמות בשריון", קבע קהלני, נושא עיטור הגבורה ממלחמת יום הכיפורים והשר לשעבר, בראיון לרדיו "גלי ישראל". לדבריו, "חלק גדול מהם לא חוזר משדה הקרב, חלק חוזרים פצועים, חלק חוזר עם בעיות נפשיות קשות מאוד. כשאני נפצעתי, נשרפתי, ולא יכולתי לצאת מהטנק, צעקתי מילה אחת, 'אמא'. בחורה שתצא ממלחמה, כמו חלק מהמלחמות שאני עברתי, תצא שונה בתכלית מבחינת הפגיעה הנפשית שתהיה לה. חוץ מזה אני רק חושב על לראות נשים פצועות כמו שחזרו לוחמיי, זה מזעזע אותי".

     

    לטענת קהלני, טראומות משירות צבאי יפגעו ביכולתה של האישה להיות אמא. "אני חושב שבסופו של דבר תפקידה של האישה להיות אמא ולהביא ילדים לעולם, ואני חושב שאחרי טראומות של מלחמה היא תהיה אחרת לגמרי. אותו רגש אמהי ואותו ליטוף אמהי ואותה יכולת להיניק וללדת — זה לא יהיה אותו דבר. אין לי שום ספק בעניין. אין שום סיבה בעולם לקחת נשים להיות טנקיסטיות, להסתער בתעלות של הבופור עם סכין בין השיניים. יש מספיק גברים. יש מי שיעשה את העבודה הזו. כל דבר שבו לא צריך ללחוץ על ההדק ממרחק של מטר ולהרוג בן אדם. את הדברים האלה עושים גברים. בסופו של דבר האישה צריכה להיות האמא, והיא צריכה ללדת את הילדים".

     

    גם הרב הצבאי הראשי לשעבר תא"ל במיל' ישראל וייס התייחס לנושא והביע עמדה נחרצת נגד שילוב של נשים בחיל השריון. "שתי לוחמות ושני לוחמים בטנק, נשמע הזוי". הרב וייס הוסיף כי "אי־אפשר להכניס שני בני זוג, איש ואישה, חייל וחיילת, למקום ושלא יתרחשו שם עניינים נוספים. יגדל שם טנקיסט קטן בעוד תשעה חודשים. להכניס ארבע בנות בטנקים שמצויים באופן נייח במוצבים, ארבע בנות בטנק זה בסדר".

     

    הדברים של וייס וקהלני, נוסף על דבריו של רון־טל שלשום, עוררו גל מחאה. נשים לפני ואחרי גיוס העלו תמונות עם שלטים שבהם כתוב "אני יכולה להיות לוחמת", "שוויון ללוחמות" ו"האישה בטנק תנצח".

     

    קהלני אמר אמש כי הוא עומד על כך שנשים לא צריכות לשרת בטנקים. "אני לא מתנצל. הוציאו את דבריי מהקשרם", אמר קהלני ל"ידיעות אחרונות", "אני לא שוביניסט וקידמתי נשים לפני כולם. לפני 40 שנה שלחתי את הקצינה שלי לקורס טיס. נתתי פקודה להכניס את קורסי הקצינות לבה"ד 1, פניתי לרמטכ"ל שיקדם את אורנה ברביבאי לאלופה הראשונה. זה כל מיני ארגונים שמחפשים להתנפל. אני נשוי 51 שנה וזה מוכיח שיש לי הרבה כבוד לאישה. אני בעד בנות לוחמות. בניתי את גדוד הקרקל, אני חושב שטייסות הן מעולות. לוחמות בגדודים המעורבים זה מעולה. אבל בחי"ר ובשריון, חילות מסתערים, להיות לוחמת זה לעמוד מול חייל עם כידון ולתקוע לו אותו בבטן. אסור להגיע למצב כזה".

     

    דובר צה"ל, תא"ל מוטי אלמוז, הבהיר אמש כי מהלך השילוב נמצא בבחינה וטרם הוכרע. "לפני שממהרים לקבוע האם הן יכולות, מסוגלות, מה יקרה לאתוס הלחימה והאם אפשר במורכבות החברה הישראלית לאפשר לנשים לשרת ביחידות הצבא השונות, כדאי לשים לב לעובדות הבאות", טען אלמוז, וציין כי מהלך פתיחת תפקידים לנשים הוכח כנכון וככזה "המאפשר לצה"ל למצות את המתגייסים והמתגייסות באופן טוב יותר בלי לפגוע ברגשותיהם של חיילינו וכמובן בלי לפגוע באתוס הלחימה". אלמוז הדגיש כי "צה"ל הוא צבא העם, והנשים הן חלק מהעם". הוא הצהיר כי המהלכים יתוכננו כך שלא יפגעו ברגשות חיילים אחרים. לגבי השירות בשריון אמר אלמוז כי מדובר בבחינת האפשרות כי נשים ישרתו בתפקידי ביטחון שוטף בלבד.

     

    yed660100