yed300250
הכי מטוקבקות
    ׳–׳•׳ 77
    ממון • 23.11.2016
    ברשות מציגים: מחיר אחרון
    עובדי רשות השידור שלחו לנתניהו ולכחלון מכתב ויתורים מפליג, שהגיע לידי "ממון", עם הסכמה לפיטורים ולקיצוצי שכר • המטרה: הצלת הרשות וסגירת התאגיד החדש • עד כה באוצר לא שוכנעו שניתן לעשות מהלך כזה מבלי לבזבז מאות מיליוני שקלים
    רז שכניק

    עובדי רשות השידור מגבירים את הלחץ על שר האוצר, משה כחלון, ערב ההכרעה על עתיד הרשות. באופן נדיר הסכימו כל ועדי הרשות לשתף פעולה ולחתום על מסמך אחיד אשר מחייב אותם לעבוד לפי התנאים של עובדי התאגיד, ולפי תקציב התאגיד. המטרה: לשכנע את האוצר למזג את התאגיד לתוך רשות השידור הקיימת.

     

    הצוות המשותף לאוצר ולנתניהו, רה"מ ושר התקשורת, אמור להודיע בימים אלה על החלטתו לגבי הפעלת התאגיד וסגירת רשות השידור באפריל, או, כפי שרוצה נתניהו – על ביטול התאגיד והמשך פעילות הרשות. עד כה אנשי נתניהו בוועדה לא הצליחו לשכנע את אנשי האוצר כי ניתן להמשיך בפעילות רשות השידור ולסגור את התאגיד בלי לבזבז מאות מיליוני שקלים מקופת המדינה בשנים הקרובות.

     

    אלא שכרגע סבורים ברשות השידור שיש להם ביד קלף שמשנה את המשחק. ועדי העובדים, שבימים רגילים נלחמים זה בזה לפעמים, החליטו לאחד כוחות כדי לשרוד. הם נפגשו עם מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, נציגו של נתניהו במשבר התאגיד, והציגו לו מסמך התחייבות שעליו חתמו ואשר קובע הפחתות שכר רוחביות וקיצוצי תקנים, כך שהעלויות לא יהיו גבוהות מאלו שנקבעו לתאגיד השידור – 700 מיליון שקל.

     

    במסמך כתוב גם, כי ברשות מוכנים להסכים לכך שמספר המשרות המלאות לא יעלה על זה שאושר לתאגיד, כלומר 750 עובדים. המשמעות היא פיטורים של לפחות 300 עובדים מקרב המכסה הקיימת ברשות השידור כיום, גם כיוון שעובדי רשות השידור מסכימים שיש לקלוט את עובדי התאגיד לתוכם – מה שיחייב פיטורים נוספים.

     

    בנוסף, מסכימים עובדי רשות השידור, ניתן יהיה לקבוע 120 תקנים חדשים במקום משרות קיימות ברשות, כדי להיטיב עם עובדי התאגיד שיוכלו להיקלט באותן משרות. העובדים אף מתחייבים לחתום על הסכמי עבודה חדשים, קיבוציים, בתוך 90 יום, ולהסכים שכל העובדים ישרתו את כל עובדי המדיות ברשות, ללא הבדלים בין הרדיו לטלוויזיה. גם לגבי מיקום העבודה העתידי אין לעובדי הרשות בעיה. לפי המסמך, הם מתחייבים לפנות את מתחמי הפעילות בירושלים ובתל־אביב ולעבור למתחמים שהיו אמורים לשרת את התאגיד.

     

    מיקי קליין, יו"ר ועד עיתונות הפקה ברשות, אמר ל"ממון" כי "זה הסכם שיכנס את רשות השידור לתקציבי התפעול והשכר של התאגיד, יבטל את פיטוריהם של 750 עובדים בעלות שכר של 750 מיליון שקל, ובנוסף יחסוך בזבוזי תקציב של המעבר לאולפנים זמניים לתקופת ביניים, שכן יהיה אפשר להמשיך בינתיים את השידורים מרוממה".

     

    מי שמגבה לאורך כל הדרך את עובדי הרשות הוא יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, שנפגש איתם מדי פעם. אתמול הוא תקף את שר האוצר כחלון על "חריגה מסמכויות" וביקש מנתניהו להעלות את נושא סגירת התאגיד בישיבת הממשלה כבר ביום ראשון הקרוב.

     

    "לצערי הרב, ועדת המנכ"לים בנושא התאגיד לא התקדמה בדבר", כתב ביטן לנתניהו. "משרד האוצר, בהנחיית השר, בצור בעמדתו, כפי שהיה טרם הקמת הוועדה. לפי עמדה זו לא ניתן ליצור התייעלות ברשות השידור, טענה שאינה נכונה באופן מוחלט. כדי למנוע טענות משר האוצר, שלאחרונה עוסק בסמכויות שר התקשורת תוך חריגה מסמכותו, וכדי למנוע טענות הקשורות להסכם הקואליציוני ממנו הוא מנסה להתחמק, ניתן לקבוע בהחלטת ממשלה כי ביטול התאגיד מותנה בהסכם התייעלות שייחתם תוך 30 יום מהחלטת הממשלה, וכך יתייתרו טענות שר האוצר לעניין תקציב המדינה וחריגה ממנו".

     

    לדברי גורמים באוצר, הם עוד לא מתרשמים שנכונות עובדי הרשות לקיצוצים תצדיק כלכלית את סגירת התאגיד ואת המשך פעילותם. גורם באוצר אמר אתמול ל"ממון": "גם אם עובדי רשות השידור מוכנים להצטמצם דרסטית, מה יהיה על כל עובדי התאגיד שידרשו פיצויי פיטורים בטענה שהם הוחתמו במקום אחר ולא ברשות השידור? ומי אמר בכלל שלעובדים יש את הסכמת ההסתדרות לצמצום כזה בשכר? השר כחלון עדיין לא השתכנע שאפשר להמשיך לחיות כלכלית עם רשות השידור במצב הנוכחי".

     

    razs@yedioth.co.il

     


    פרסום ראשון: 23.11.16 , 21:19
    yed660100