מסעדה: הפתעה בחיפה
• כשהתבשרתי על המהפכה הקולינרית שפוקדת לאחרונה את חיפה, הייתי קצת סקפטי. כבר הייתי עד לניסיונות לעורר את העיר, אבל בדרך כלל המקומות החדשים לא הצליחו לשרוד. בביקור הנוכחי שלי — לכבוד פסטיבל הקולנוע שנערך בסוכות – החשדות הופרכו, והתברר שטעיתי. כל המסעדות הדנדשיות אותן פקדתי היו מוצלחות, ועושה רושם שהן כאן כדי להישאר. במיוחד התרשמתי מ"כולא", המסעדה של השף עודד חצבני, עליה יש דיבור מתמשך וביקורות משבחות.
חצבני נטש את תל־אביב והחליט לחזור לשורשיו החיפאיים. הוא מיקם את מסעדתו במתחם הנמל, אזור שתופס תאוצה ועומד להיות על פי דעתי אתר בילוי שווה במיוחד.
כיאה לעיר שמאמינה בדו־קיום, חצבני בחר בשם שמצלצל טוב בשתי השפות, וגם התפריט מחבר בין המטבח הישראלי והערבי. הוא יוצר מנות מקוריות שלא תמצאו במקומות אחרים, ולא חושש מחיבורים לא צפויים שאינם מפסיקים להפתיע.
בראשונות התמוגגתי מקלמרי סגול על טחינה, עגבניות צלויות וצ'ילי. גם מנת שקדי עגל עם פטריות צלויות ועלי בר ושרימפס עם מנגו היתה פותחת נהדרת. בעיקריות התעלפתי מפורקטה חזיר במילוי תפוח אדמה ושום. חובבי הדגים ירוו נחת מפילה מוסר או פרידה. שימו לב לתוספות — "כולא" אמנם גובה עליהן תוספת, אבל במקרה שלהן זה אולי מוצדק — הן שונות מהקלישאות הרגילות: תפוח אדמה שרוף עם שמנת חמוצה ובוטארגו, ארטישוק ירושלמי ועילט (עולש), סלט שערות חסה, סלט דלעת חריף עם חומוס וכוסברה.
גם הקינוחים חורגים מהשגרה המקובלת. למשל, לילות ביירות, קינוח לבנוני המבוסס על פודינג וסולת, שיגרום לכם ולכן לפנטז לעלות על ספינה שעוגנת בנמל הסמוך ולשוט לבילוי חלומי בביירות. אינשאללה, יום אחד זה עוד יתאפשר. בינתיים נענה על השאלה: האם כדאי להרחיק לחיפה במיוחד בשביל "כולא"? התשובה היא בפירוש כן.
מחירים: ראשונות 48־52 שקל, עיקריות 71־88 שקל, תוספות 23־28 שקל וקינוחים 31־37 שקל. ויש גם עסקית צהריים הכוללת שני מסלולים: 68־88 שקל ו־120 שקל /
• "כולא", הנמל 33, חיפה. 04-6022337. שני־רביעי: 17:00־12:00, חמישי־שישי: 24:00־12:00, שבת־ראשון: סגור.

