איטלקייה לא שגרתית
"לוקה ולינו" מציעה את אחת העסקיות השוות, הטעימות, הנגישות והמיוחדות בתל־אביב
בשנה שעברה החליטו יונה ששון ושי גיני לסגור את מסעדת "טופולינו" בירושלים ולעקור לתל־אביב. בבירה הם הגישו אוכל רומאי, ובתל־אביב העדיפו ללכת על סיציליאני. כהכנה, הם יצאו למסע בסיציליה, במהלכו פגשו במסעדה זעירה את לוקה ולינו, דוור ואופה, הנוהגים לחרוש את האי על אופניים. ששון וגיני כל כך התרשמו מהם, עד שקראו למסעדה על שמם.
יחד עם בנם עופר, השף האוטודידקט, הם מגישים מנות מעולות ומיוחדות שנוטלות מסיציליה ומצפון אפריקה והופכים אותן לעזות ומסקרנות. כעת חנכו צהריים עסקית, ולכבודה התחמשתי בחברותי הנצחיות, צמד היועצות הארגוניות ש' וח'.
העסקית נקבעת לפי מחיר העיקרית, והיא כוללת כוס סודה ולחם ממכר. בראשונות בדקנו ברוסקטה מצוינת, שלוש צלוחיות אנטיפסטי ולשון בקר מעושנת – כולן חורגות משגרת הראשונות המקובלות. בעיקריות אסור להחמיץ את "ריזוטו חצילים ופרמזן מעוטר בפצפוצי טלה פריכים" (75 שקל), מנה מקורית שהצליחה לרגש. חיבבנו את "ספגטי מוסר ים" (79 שקל) הקליל, החמצמץ והמעודן. זנב שור (83 שקל) שבושל עם עשבי תיבול, תרד ויין לבן, זכה אף הוא לסופרלטיבים סביב השולחן. מנת הסקלופיני בקר (89 שקל) מהפלנצ'ה הייתה סבירה.
מאחר שהעסקית לא מאוד יקרה, כדאי להיפרד מעוד כמה שקלים ולחגוג עם הקינוחים (40-35 שקל): רביולי שוקולד ברוטב טופי קפה, קנלוני במילוי מסקרפונה, קרם לימון ובזיליקום ואפוגטו של גלידת שקדים.
"לוקה ולינו" מציעה את אחת העסקיות השוות, הטעימות, הנגישות והמיוחדות בתל־אביב. אם לוקה ולינו יטעמו את המאכלים שלה, הם יהיו מרוצים.
"לוקה ולינו", לילינבלום 20 , ת"א
מחיר העסקית: 51 ־ 121 שקל
מטבח: סיציליאני עם טוויסט
ואם חורגים מהדיל: אלכוהול וקינוחים
שעות העסקית: א'–ה' 12:00 – 16:00
חניה: ברחובות הסמוכים
ציון: 8.8

