השיבה לגבעה

כ־50 שנה עברו מאז הקרב על הגבעה, שהונצח על ידי יורם טהרלב בשיר "גבעת התחמושת" • כשהשיר ברקע, הגיע טהרלב יחד עם לוחם מעוטר — כדי לברך את הדור החדש של הלוחמים

חזרה אל גבעת התחמושת: השיר האלמותי של יורם טהרלב, "גבעת התחמושת", שמציג את סיפור גבורתם של לוחמי הצנחנים שכבשו את הגבעה בקרבות עקובים מדם, חזר להתנגן על גבעת התחמושת. כמעט 50 שנה אחרי הקרב הקשה והעקוב מדם שגבה את חייהם של 21 לוחמי החטיבה האדומה וזיכה 15 מהלוחמים בצל”שים שב טהרלב, יחד עם ניר ניצן, אחד הלוחמים בקרב, בעל עיטור המופת — כדי לברך את הדור החדש בצנחנים, רגע לפני גיוסם.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אל גבעת התחמושת, שהייתה מוצב ירדני בצפון ירושלים עד לכיבושה בידי הצנחנים, הגיע טהרלב (78) יחד עם ניצן (82), שפירסם לאחר המלחמה את זיכרונותיו מהקרב — זיכרונות ששימשו עדות לכתיבת השיר. על רקע צלילי השיר הם סיירו בין מאות המתגייסים הטריים לחטיבת הצנחנים שהגיעו כדי להיפרד מהמשפחות בגבעה המפורסמת שמסמלת יותר מכל את גבורת חטיבת הצנחנים. בין החיבוקים הרבים סיפרו השניים למתגייסים ולמשפחותיהם על הזכות לשרת בחטיבה עם מורשת קרב מפוארת במיוחד — ולא שכחו לחלק גם כמה עצות.

“החטיבה מתבססת על המורשת שלכם”, אמר לשניים סמח”ט הצנחנים סא”ל תלם חזן שהגיע למקום והופתע לראותם. “הלוחמים לומדים מכם ומסיפורי הגבורה של הדור שלכם”, אמר הסמח”ט לניצן.

גם טהרלב לא נותר אדיש למעמד: “אני לא לחמתי כאן, וזה כבוד גדול בשבילי להיות כאן לצד הלוחם עצמו”, החמיא טהרלב לניצן. “השיר הפך למעצב זהות. זו זכות עבורי לקחת חלק בתיעוד הקרב ובהנחלתו לרוח העם”, אמר טהרלב. ניצן מצידו הדגיש את חשיבות השיר עבורו. “השיר מספר חד־משמעית את סיפור הקרב", אמר. "כשאני שומע את השיר אני ממש מרגיש שזה נכתב עליי ועל הלחימה שם”, אמר ניצן.

המשפט המועדף על טהרלב מהשיר הוא דווקא זה שלא נשלח מעדויותיו של ניצן מהשיר, אלא המשפט היחיד שבחר להוסיף: “אולי היינו אריות, אך מי שעוד רצה לחיות אסור היה לו להיות על גבעת התחמושת”.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים