הססטוס: מנכ"לית, רעיה, אמא
היא אוחזת במשרה תובענית במיוחד כמנכ"לית פייסבוק שראל, לצד היותה אם לשתי בנות צעירות. בטור מיוחדבמגזין "לאשה קריירה", שמצורף מחר ל"לאשה", מסבירה עדי סופר־תאני: "הדרך היא לעשות את זה יחד, כזוג הורים"
כמו הרבה נשים צעירות מלאות שאיפות וחלומות, שרוצות לפתח קריירה משמעותית, נאלצתי להתמודד עם נורמות בעייתיות, תפיסות חברתיות שגויות וגם עם הרבה מאוד דילמות. למשל, מה עושים כשיש מסיבה בגן בעשר בבוקר, ולאותה השעה בדיוק נקבעת פרזנטציה חשובה לדירקטוריון? מה עושים כשיש טיול ראשון בבית־הספר ובאותו שבוע יש כנס סיכום שנה בלונדון? איך ממשיכים לפתח קריירה יחד עם פיתוח התא המשפחתי? איך לא מוותרים, לא על זה ולא על זה?
המסקנה החד־משמעית היא שהדרך היא לעשות את זה יחד, כזוג הורים. ברור לי היום שלולא קיימנו אני ובן זוגי, שמנהל קריירה אינטנסיבית לא פחות מזו שלי, שותפות אמיתית, לא היינו מצליחים לעמוד בשתי המשימות התובעניות כל כך. כל הורה צריך להיות מסוגל להיות שותף מלא ושווה בגידול הילדים שלו, לצאת פעם או פעמיים בשבוע מוקדם לבלות איתם, להוציא אותם מבתי־הספר, מהגנים ומהחוגים — ולא משנה אם הוא גבר או אישה.
אין סיבה שאבות לא יהיו חברים בקבוצת הווטסאפ הכיתתית, גם עליהם לזכור שמחר צריך להביא טנא לשבועות או להלביש את הילד בחולצה לבנה. אני קוראת לכל אחד ואחת מכם להציץ בקבוצות הווטסאפ הכיתתיות ולראות אם אבות שותפים בהן. את השינוי הזה אנחנו, כהורים, כארגונים וכמוסדות חינוך, יכולים וחייבים לייצר. זה לא בשמיים — זה שינוי שמצריך בעיקר מנהיגות ודוגמה אישית.
כשאני חושבת על סביבת העבודה שלי, הדבר הכי משמעותי עבורי הוא שזו תהיה סביבה שמתייחסת להורים — אבות ואמהות — באופן שוויוני. סביבה שתאפשר להם לנהל קריירה לצד הקמת משפחה. לפני שנה הכריזה פייסבוק העולמית על מתן ארבעה חודשי חופשת לידה בתשלום לכל הורה המועסק בחברה. זמן קצר לאחר מכן יצא המייסד ומנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, לחופשת לידה. אין לי ספק שבכך הוא סימן את תחילתו של שינוי גדול. הרבה מאוד מהאבות שעובדים כיום בפייסבוק (כן, גם בישראל) כבר מנצלים את הזכות לחופשת לידה בתשלום מלא, במקביל או בנוסף לחופשת הלידה של בת זוגם.
כתבתה המלאה של סופר־תאני, לצד כתבות רבות נוספות על דילמות של נשים עובדות בישראל, תופיע מחר במגזין המיוחד "לאשה קריירה" שיצורף ל"לאשה"

