yed300250
הכי מטוקבקות
    ׳™׳“׳™׳¢׳•׳× ׳׳—׳¨׳•׳ ׳•׳×
    24 שעות • 07.12.2016
    הטבע האנושי
    כשחדשנות טכנולוגית פוגשת מוטיבציה לשנות את העולם, נולדים מיזמים כמו זה שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות לצאת לטייל. הצלם אלעד גרשגורן הצטרף לקבוצה כזאת במסע מאתגר בהר תבור
    אלעד גרשגורן

    הר תבור, לא מסלול הטיול הכי נוח בעולם. ודאי שלא עבור אנשים עם מוגבלויות. ובכל זאת אפשר למצוא אותם כאן, מטפסים במעלה ההר, מדלגים מעל אבנים ותלוליות עפר, מתמרנים בין שיחים וקוצים. הם עושים את זה באמצעות אנשים טובים, ובזכות ציוד חדשני של "פאראטרק", בראשות עומר צור וזיו דמטר, שמותאם לטיולים אתגריים.

     

    עריכה: בן שפייר

    עריכה: בן שפייר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    זהבה פדנס, נפגעת פוליו, צועדת עם קביים חמישה קילומטרים של דרך חתחתים, והחיוך לא יורד לרגע מפניה. איך את מצליחה? אני שואל. מהצד זה נראה בלתי אפשרי. זהבה צוחקת עליי. "אני גם עושה פיפי לבד", היא גורמת לכל חברי הקבוצה לפרוץ בצחוק. לצידה שמואל יורפז, שאיבד את מאור עיניו בפיגוע, חווה את הטיול דרך עיניה של אשתו יעל ונעזר בביטחון שהקבוצה מספקת לו.

     

    "מטרתנו היא לשים את האדם במרכז ולהוכיח שעם קצת חשיבה יצירתית אפשר למצוא פתרונות לכל רמת תפקוד", אומר עומר צור. "באמצעות הפראטקר אנו מאפשרים לאנשים לגשר על הפער של המגבלה הפיזית ולנצל את זכותם הטבעית לצאת ולטייל. בימים אלה אנו עובדים על פיתוח דגם חדש ובניית חוגי מטיילים בארץ לצד משלחות קבועות לחו"ל, שמיועדות לכולם".

     

    כמי שרוכב על אופני הרים ומורגל ליכולת של כלי התחבורה האלה בשטח, נדהמתי לראות את הכיסאות המותאמים של עומר מתגלגלים בשטח, מופעלים על ידי עומר וחבריו. לא השיפועים וגם לא האבנים והשיחים הפריעו להם לנוע בדרך, בעזרת מתנדבים שמלווים ומסייעים במשיכה, בדחיפה ובייצוב. התרשמתי במיוחד מיכולת האלתור, ומהחלפת הצמיגים לקטנים יותר שמותאמים למקטעים צפופים.

     

    עבור אנשים עם מוגבלויות, בוודאי כאלה שזקוקים לעזרים שונים, כל יציאה מהבית מהווה אתגר. האפשרות לצאת ולטייל כאחד האדם אינה מובנת מאליה מבחינתם, וגם לא מבחינת חברי הקבוצה המרגשת שהתכנסו כאן. היו בהם בוגרי מכינות קדם־צבאיות ומשפחות של אנשים טובים באמצע הדרך. למשל, הסבא ההוא שהגיע עם נכדיו כמו למסע צבאי, או האב שנותן יד לבתו הקטנה כשעל גבו גלגל חלופי לכיסא גלגלים, למקרה שאחד מהאנשים עם המוגבלויות יזדקק לו. בכלל, כל הנוכחים התגייסו כדי לסייע למטיילים עם המוגבלויות לעבור את הטיול בכיף ובהנאה.

     

    בזכות ממציאי העזרים הללו, יעל ושמוליק שמרותקים לכיסא גלגלים מצליחים להשתלב בקבוצות של מטיילים ללא כל נכות וצולחים מסעות שנחשבים קשים גם עבור אלה שהולכים על שתי רגליהם ויכולים להשתמש בכל החושים.

     

    הפרויקט הזה קרם עור וגידים במסגרת מאיץ היזמות שמפעילים אנשי PresenTense בשיתוף בית איזי שפירא, למיזמים בתחום הטכנולוגיה שמסייעת לאנשים עם מוגבלויות. המאיץ, שערב ההשקות שלו התקיים ביום ראשון במכון וייצמן, נקרא A3i. "יש כאן אנשים בעלי ותק רב בענף הטיולים והתיירות, שהחליטו לקחת על עצמם משימה שתנגיש את הטבע לכל חלקי החברה, וגם לאנשים שבאופן מסורתי לא היו זוכים ליהנות מהחוויה", אומר מנכ"ל ארגון PresenTense גיא שפיגלמן. "הם חלק מדור מתפתח של יזמים שמשנים את התפיסה המסורתית לגבי מהי חדשנות ומהו סטארט־אפ, ומבינים שבצד עקרונות כלכליים ניתן לשים גם דגש על מטרות חברתיות ראשונות במעלה. ה׳פאראטרק׳ מאפשר לאנשים עם מוגבלות בארץ ובעולם לפרוץ את גבולות המגבלות שלהם ולהגשים חלומות שעבור רובנו נראים טריוויאליים. אנו מקווים שזו רק ראשיתה של מגמה בה עוד ועוד חברות וגופים יצטרפו למהפכת החדשנות החברתית".

     


    פרסום ראשון: 07.12.16 , 21:40
    yed660100