ירקות בטמפורה
נכון שכאן אני מטגנת ירקות, אבל תרגישו חופשיים לקחת את אותה הבלילה ולצפות בה נתחי דג או עוף, למשל. זה יעבוד מצוין
טמפורה היא שיטת הציפוי היפנית מלאת הקסם והניגודים של קר פוגש חם, של מעטה עדין של בצק מכסה ירק או בשר, ושניהם מטוגנים יחד בטיגון עמוק.
סוד ההצלחה: הבלילה לציפוי צריכה להיות קרה מאוד, כשהיא נכנסת לשמן חם מאוד. זה הכל.
אילו ירקות מתאימים לטמפורה? חצילים, קישואים, פלפלים, פטריות, בצל, שעועית ירוקה וכרובית, וגם דלורית זה נהדר. הבלילה מתאימה גם לסוגי בשרים שונים.
המרכיבים (6־4 מנות)
לירקות ולטיגון:
מעט קורנפלור, לקימוח הירקות
1 כרובית, מחולקת לפרחים קטנים, שטופה ויבשה
1 דלורית, פרוסה לעיגולים בעובי 1 ס"מ וחצויה (כך שיתקבלו סהרונים), שטופה ויבשה
1 בקבוק (לא בטוח שתשתמשו בהכל) שמן צמחי, כמו שמן חמניות או שמן תירס או שמן קנולה
לבלילה:
1/2 כפית צ'ילי גרוס, 1/2 כפית פלפל לבן גרוס, 1 כפית מלח
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 כפית כורכום טחון (לא חובה)
אפשרות, לא חובה: 1 כפית אבקת חרדל (להשיג באזור התבלינים)
1 בקבוק (350 מ"ל) בירה לבנה קרה (הכי טוב, היישר מהמקרר)
מלח
אפשרויות להגשה:
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, מלח, לימון
ההכנה:
1. שמים בקערה את הדלורית והכרובית היבשות. זורים עליהן מעט קורנפלור. מנערים בעדינות מעודפי הקורנפלור – המטרה היא לקמח את הירקות בשכבה דקיקה מאוד של קורנפלור.
2. הכנת סיר השמן: מחממים בסיר על להבה גבוהה את השמן לטיגון עמוק עד שהוא חם מאוד. מנמיכים את הלהבה לבינונית – השמן מוכן לטיגון הטמפורה.
3. הבלילה: שמים את הקמח בקערה. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, הפלפל הלבן, המלח, הכורכום ואבקת החרדל (אם רוצים). מוסיפים שני שלישים מכמות הבירה הקרה, מערבבים בכף עץ ובודקים: אם הבלילה סמיכה בדומה לשמנת מתוקה לפני ההקצפה – היא מוכנה. אם היא דלילה מדי - מוסיפים מעט קמח. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת בירה.
4. הטיגון: טובלים בבלילה הקרה את פיסות הירקות. מנערים בעדינות ומיד מעבירים בזהירות לשמן. ממלאים את הסיר בפיסות מצופות בלילה עם מרווחים ביניהן (צריך לטגן בכמה מחזורים). מדי פעם הופכים את הירקות עם כף עץ, לטיגון אחיד. מטגנים עד שהכרובית והדלורית זהובות מאוד משני הצדדים, כ-3-2 דקות (אם יש בשמן חלקים שרופים, מוציאים אותם במהלך הטיגון). באמצעות כף מחוררת מעבירים את הירקות בטמפורה לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מגישים מיד, אפשר לצד הרוטב שבהמשך, אפשר עם מעט מלח מלמעלה, ואפשר לזרות מעל פטרוזיליה וכוסברה ולהגיש עם חצאי לימונים. אוכלים מיד.

