בחזרה אל מסלול המוות
הירידה בסולמות לכיוון נחל צאלים, השלבים האחרונים במסלול עם ידיות האחיזה, המעידה של עילי, החיבוק ההירואי של עמרי • כתבתנו הצטרפה לאנשי יחידת חילוץ ערד לשחזור רגעי הטרגדיה בטיול שממנו לא שבו האב ובנו
יומיים לאחר הטרגדיה בטיול המשפחות בנחל צאלים, שבו אנשי יחידת חילוץ ערד ושיחזרו עם כתבתנו את הרגעים הדרמטיים והטרגיים שהובילו למותם של עילי ועמרי ניר, אב ובנו שיצאו לטיול המשפחות וממנו לא שבו.
שחזור נתיב התאונה
אנשי היחידה הגיעו למסלול שעשו המשפחות שהגיעו מכפר־ויתקין לנחל צאלים. מסלול שהחל כטיול מגבש של משפחות שרק רצו לטייל בחבל ארץ מיוחד, ומצאו את עצמן בעיצומה של טרגדיה שממנה יתקשו להתאושש.
"האזור נקרא בריכת צפירה", מספרים המחלצים עם הגעתנו למסלול. "אנחנו מתחילים לרדת יחד ובזהירות בסולמות עד לנקודה שבה מעד עילי", מתארים המחלצים.
"מנקודת שפת המצוק אפשר להתחיל לרדת בעזרת הסולמות. יש פה קיר של 8-7 מטרים. לקראת השלבים התחתונים יותר עילי החליק. עמרי, אביו, ניסה לגונן עליו, והם נפלו יחד. יש פה מצוק של 20-15 מטר, אחר כך יש דרדרת של יותר מ־80-70 מטר".

לדברי המחלץ, איבד עילי את שיווי המשקל באחת מידיות האחיזה. "עמרי, שנמצא קרוב באזור, זיהה שעילי איבד את שיווי המשקל, החזיק אותו והם הידרדרו יחד מחובקים עשרות מטרים. אני לא מאמין שמישהו יכול לשרוד נפילה כזו", סיפר אלי שגיא, סגן מפקד יחידת החילוץ ערד.
ברשות הטבע והגנים התייחסו אתמול לטענות כי מדובר במסלול מסוכן ואמרו כי מדובר במסלול למיטיבי לכת שפוקדים אותו בכל שנה עשרות אלפי מטיילים, ביניהם גם תלמידי בתי־ספר וחניכי תנועות נוער.
"כמו כל אזור טיול הנמצא בפיקוח רשות הטבע והגנים, המסלול נבדק ומתוחזק באופן שוטף", מסרו, "ובהתאם לכך כל דיווח על ליקוי או על מצב כלשהו המסכן את בטיחות המטיילים זוכה למלוא תשומת הלב ולמענה מהיר, לרבות במידת הצורך גם סגירת המסלול עד לתיקון הליקוי או עד חלוף הסכנה. עם קבלת העדכון על האירוע המסלול נבדק שוב, ולא נמצא כל ליקוי או כשל בטיחותי, לרבות ברמת תקינות הסימון בשטח ואמצעי העזר למטיילים. טיולים בטבע במקומות מסוימים מטבעם אינם חפים לגמרי מסכנה, ולצערנו במקרה זה קרה אסון כבד".

