yed300250
הכי מטוקבקות
    מיינפיק מקלדות
    ממון • 12.12.2016
    תתחילו להתרגל מחדש למקלדת שלכם
    מכון התקנים פירסם תקן חדש לסדר התווים במקלדת: 4 אותיות וכמה סימני פיסוק יעברו למיקום אחר • המטרה: מניעת בלבול בין ו' ל־ן' והאחדת סימני הפיסוק עם המקלדת באנגלית • הבעיות הצפויות: הקלדה איטית, טעויות בטקסטים וחוסר תאימות בין מערכת ההפעלה למקלדת החדשה
    עופר פטרסבורג

    התרגלתם להקלדה עיוורת? כדאי להתאמן מחדש. מכון התקנים פירסם תקן למקלדת מחשב חדשה. המטרה: מניעת טעויות הקלדה. במסגרת זו יעברו 4 אותיות וכמה סימני פיסוק למיקום אחר.

     

     

    המכון פירסם השבוע להערות הציבור תקן חדש: "טכנולוגיית המידע, מערך קלידים עברי במקלדת עברית־לטינית למחשבים, מיפוי משופר". התקן מציע שינויים קלים במערך הקלידים העברי במקלדות עבריות־לטיניות למחשבים, כדי ליצור מקלדת עם "שימושיות משופרת" ולמנוע טעויות הקלדה נפוצות.

     

    לפי מכון התקנים, הקושי העיקרי בשימוש במקלדת עם מיפוי מסורתי הוא שחלק מהקלידים של סימני הפיסוק – נקודה (.), פסיק (,), גרש (') ולוכסן (/) – תלויים בשפה בה כותבים, דבר המפריע למשתמש לפתח מיומנות הקלדה. במקלדת המוצעת, בעלת המיפוי המשופר, בוטלה הכפילות בקלידי פיסוק אלו, וכעת כל סימן פיסוק יופעל על ידי קליד אחד בלבד, שפעולתו אינה תלויה במצב המקלדת (עברי או אנגלית, למשל). כן נעשו שינויי מיקום של מעט תווים עבריים (אותיות), זאת כדי למנוע טעויות שכיחות בבחירת הקליד, כמו בין "ו" ל"ן" הסמוכות זו לזו כיום. לדברי פנחס שחר, מנכ"ל המכון: "מטרת התקן היא לפשט את השימוש במקלדת עברית־לטינית, על פי גישה אינטואיטיבית וישירה".

     

     

    מצד שני, אחרי שהתרגלנו לשנים ארוכות של הקלדה עיוורת, כנראה יקח לנו זמן להתרגל, וקצב ההקלדה יואט בהתאם. השינוי גם עלול להביא לשגיאות בהקלדה. בעיה נוספת: חוסר התאמה בין מקלדת חדשה למערכת הפעלה קיימת במחשב.

     

    במכון התקנים הסבירו שעבור רוב המשתמשים כל שינוי בארגון המקלדת המקובלת הוא בעייתי, וכדי לצמצם את קשיי ההסתגלות למיפוי החדש, התואמוּת למקלדת הלטינית התקנית, QWERTY, היא מוחלטת. כך, נשמר ברובו המיקום המקובל של אותיות עבריות ולטיניות, ספרוׂת וסימני פיסוק, כבציוד היקפי של מחשבים. השינויים מופיעים רק במצב העברי.

     

    יישום עיקרון זה, נמסר, יאפשר למשתמשים המיומנים במקלדת המבוססת על התקן הרגיל (מיפוי מסורתי) להתרגל בקלות יחסית למקלדות המבוססות על התקן החדש.

     

    במכון התקנים אמרו כי התקן נוצר עקב פניות רבות של הציבור, שטענו שהמקלדת הקיימת לא מספיק ידידותית, בייחוד במעבר בין אנגלית ועברית, שבו סימני הפיסוק מחליפים מקום. לכן ישבה במכון ועדה טכנית, בה חברים נציגים של איגוד האינטרנט הישראלי, מיקרוסופט, איי־בי־אם, המועצה לצרכנות, הלשכה לטכנולוגיות המידע, העמותה הישראלית לקוד, ועוד, והחליטה, בשיתוף הוועדה לשימושיות במכון, להכין תקן חדש.

     

    התקן החדש אינו מחייב, כמו גם התקן הנוכחי. עם זאת, במכון התקנים מאמינים שהתעשייה "תתיישר" לפי התקן החדש, ושהציבור ידרוש אותו כשיבין שהוא נוח יותר. השינוי יוכל להתבצע, אגב, גם במכשירי הסלולר.

     

    בימים אלו התקן החדש מפורסם לקבלת ביקורות והערות מהציבור, עד 12 בינואר. לאחר מכן הוועדה תבחן את ההערות, ובהמשך יתקבל התקן הסופי של המקלדת החדשה.

     

    הערות למקלדת ניתן לשלוח למרכזת הוועדה במכון התקנים בכתובת: amit_as@sii.org.il

     

     


    פרסום ראשון: 12.12.16 , 22:24
    yed660100