אפקט התאג"ד

בחיל הרפואה לא מאמינים לממריצים שסידרה להם "תאג"ד" • בצה"ל מגלים שמאז תחילת שידור הסדרה המצליחה זינק פי שניים הביקוש בקרב לוחמים לתפקידי חובשים שחולמים על שירות מסעיר כמו של דניאל החוג"ד

נראה שאת מה שעשתה הסדרה "טירונות" לחטיבת גבעתי עושה כעת "תאג"ד" לחיל הרפואה. בצה"ל מדווחים כי מאז שידור הסדרה הפופולרית בחודשים האחרונים קפץ הביקוש בקרב הלוחמים לתפקידי חובשים.

 

הסדרה ששודרה ב־yes הציגה קבוצת חיילים המשרתים בתאג"ד גדוד 33 ואת אורח חייהם בצה"ל, וזכתה לאהדה גדולה ולאחוזי צפייה גבוהים. חיילים רבים ונערים לפני גיוס עקבו בדריכות אחרי חייהם הסוערים של הדמויות, פרמדיקים וחובשים צבאיים, ונראה שההשפעה כבר ניכרת בשטח.

 

"יש עלייה של פי שניים בביקוש לתפקידי חובשים", סיפר קצין בכיר בזרוע היבשה. לדבריו, ההערכה בצבא מדברת על עלייה בביקוש בעקבות הסדרה. "הצעירים היום שואפים להגיע לתפקידים שהם שמעו עליהם, ואחרי התוכנית הזו פתאום הגיבורים הם החובשים אז כולם רוצים להיות גם כמוהם. בעבר נתקלנו במקרים של חוסר רצון לצאת לקורס חובשים, אבל הנה הבעיה נפתרה. אפשר לשלוח זר פרחים ליוצרי הסדרה על השירות שהם עשו לנו".

 

"במחזור הגיוס הקודם היינו צריכים לשכנע חיילים שיצאו לחובשים", טען יוחאי, מפקד בבא"ח גבעתי, "היום הביקוש עולה בהרבה על ההיצע. אין ספק בכלל שזה בגלל 'תאג"ד', ונראה שאין חייל בצה"ל שלא ראה את הסדרה. לדעתי גם המון מהחיילים הצעירים ראו את התוכנית וזה גרם להם לרצות להיות חובשים. בסך הכל התוצאה היא חיובית כי מדובר בתפקיד חשוב ומציל חיים".

 

הסדרה "תאג"ד", שיצר ציון רובין, עלתה לשידור ב־19 בספטמבר בערוץ yes אקשן והוכתרה על ידי חברת הלוויין כסדרת המקור המצליחה ביותר שלה מאז הקמתה עם כ־8 מיליון צפיות.

 

אגב, בצה"ל לא שיתפו פעולה עם יוצרי הסדרה, וכך נאלצה ההפקה להקים תפאורה מלאה של בסיס צבאי. השחקנים בסדרה עברו בעצמם טרם הצילומים הכשרה דומה לזו שעוברים בקורס חובשים בצה"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים