אז איך הטלוויזיה של אמזון?
שירות הטלוויזיה של אמזון, "פריים וידיאו", הושק אתמול בארץ • מה תוכלו לקבל תמורת 3 דולר לחודש? • ויש גם הפתעה: סדרות למבוגרים בדיבוב מלא לעברית
אופציה נוספת למי שרוצה לצפות בסדרות ובסרטים בזול, ובאופן חוקי, דרך האינטרנט: שירות הווידיאו של אמזון, "פריים וידיאו", הושק אתמול ב־200 מדינות ברחבי העולם ובהן ישראל.
השירות מאפשר, בתמורה לתשלום חודשי קבוע, לצפות באופן בלתי מוגבל במאגר של סדרות וסרטים. ניתן לצפות בכל זמן ובכל מקום, ממחשבים, טלוויזיות חכמות, סמארטפונים וטאבלטים.
על פי אמזון, ניתן לצפות דרך הדפדפן במחשב, במכשירים ניידים (סמארטפונים וטאבלטים עם אנדרואיד, וכן אייפון ואייפד), או דרך טלוויזיות חכמות של LG וסמסונג.
פריים וידיאו מרחיבה שוב את היצע האפשרויות העומד כיום בפני צרכני הטלוויזיה הישראלים. ישנם כיום בארץ מספר שירותי צפייה דרך האינטרנט המהווים אלטרנטיבה זולה ובסיסית לכבלים וללוויין, בראשם סלקום TV ונטפליקס. הם המתחרים העיקריים של פריים וידיאו.
כדי להירשם יש להיכנס מהדפדפן במחשב ל־PrimeVideo.com או להוריד את אפליקציית Amazon Prime video למכשיר הנייד. התהליך דורש הרשמה עם חשבון אמזון והזנת כרטיס אשראי. לנרשמים חדשים יש 7 ימים חינם, לאחר מכן 3 דולר (כ־12 שקלים) לחודש כמחיר היכרות למשך חצי שנה. בתום חצי שנה, התשלום יהיה 6 דולר לחודש (23 שקל לחודש).
תמורה חלקית
פריים וידיאו זול יותר מנטפליקס ומסלקום TV, אך הוא מעניק תמורה חלקית. כמות התכנים מצומצמת למדי וכוללת קומץ סדרות וסרטים. עם זאת, המבחר הקטן איכותי למדי: הפקות מקור של אמזון, בהן סדרות שזכו לשבחים כמו "המסע המופלא", "טרנספרנט", "מוצרט בג'ונגל" ו"האיש במצודה הרמה", ולצידן סדרות מוכרות כמו "סיינפלד", "קומיוניטי" ועוד. סרטים חדשים לא תמצאו כאן, אך כן יש "דו"ח מיוחד", "לא ארץ לזקנים", "המבול".
אין, כמובן, תכני מקור ישראליים. הממשק באנגלית, ורק לחלק קטן מהתכנים יש תרגום לעברית, בעוד בנטפליקס למשל חלק גדול מהתכנים כבר מתורגם. עם זאת, נראה שאמזון מתכוונת להרחיב את היצע העברית. הסדרה "אימת המתים המהלכים", למשל, כבר מגיעה עם כתוביות תרגום, ובאופן מפתיע וחריג ביותר אפילו דיבוב מלא לעברית. אין תוכן ילדים בעברית, סרטים חדשים וספורט.
הממשק באתר ובאפליקציה מהיר, נעים ונוח. פיצ'ר שימושי באפליקציה: אפשר להוריד פרקים למכשיר ולצפות בהם ללא חיבור אינטרנטי. באפליקציה, כאשר שחקן מופיע על המסך בסדרה שבה צופים, אפשר לראות את שמו ופרטים על אודותיו.
הציפייה היא שאמזון תרחיב את היצע התכנים ואת היצע הכתוביות בעברית ותהפוך לרלוונטית הרבה יותר. אמזון מנסה להתחרות באגרסיביות בנטפליקס, שהשיקה את שירות הצפייה שלה בינואר ברחבי העולם.

