yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    ממון • 14.12.2016
    בני 90 רכשו דירה וקיבלו אותה בשנה וחצי איחור
    זוג קשישים מחולון טוען: "חברת הבנייה מסרבת לפצות אותנו על האיחור במסירה" • החברה: הם קיבלו פיצוי
    עופר פטרסבורג

    איחור במסירת דירה שרוכשים מקבלן הוא דבר שגרתי, אבל כשרוכשי הדירה הם כמעט בני 90 האיחור הוא הרבה יותר קריטי.

     

    זה מה שקרה לבני זוג קשישים מחולון. הדירה שרכשו נמסרה להם באיחור של כשנה וחצי, אולם חברת הבנייה מסרבת, לטענתם, לפצותם כחוק.

     

    יוסף ורחל שמש, בשלהי שנות ה־80 לחייהם, רכשו במאי 2012 דירת 4 חדרים מחברת "שדרה ירוקה" לצורך מגורים. לאחר עיכובים רבים במסירת הדירה קיבלו את המפתחות רק לאחר שנה וארבעה חודשים ממועד המסירה שעליו סיכמו עם החברה. לדבריהם, חרף פניותיהם הרבות, החברה סירבה לשלם להם פיצוי על האיחור במסירה, כפי שנקבע בחוק.

     

    עו"ד עמנואל יוזוק
    עו"ד עמנואל יוזוק

     

    עו"ד עמנואל יוזוק, ממשרד יוזוק־מלכין־אשל, הגיש בשמם תביעה לפיצויים בסכום של 133 אלף שקל נגד חברת הבנייה. על פי התביעה, שהוגשה לבית משפט השלום בראשון־לציון, התריעו בני הזוג בפני החברה כי על פי הסכם המכר על הצדדים לפנות להליך בוררות במקרה של חילוקי דעות ביניהם, אך לא קיבלו מענה לפנייתם.

     

    "הרוכשים נשאו בעלויות כבדות ולא מתוכננות, ונגרמה להם עוגמת נפש רבה", טוען עו"ד יוזוק בתביעה. לדבריו, מנגנון הפיצוי שנקבע בחוק המכר מחייב את חברת הבנייה לשלם לרוכשי הדירה שכר דירה חודשי במקרה של איחור במסירה של יותר מ־60 יום. "למרבה הצער, לא רק שהחברה הפרה את הסכם המכר עליו חתמה מול בני הזוג, היא גם מתעלמת באופן בוטה מהוראות החוק ומסרבת לפצותם".

     

    בתביעה נטען כי על פי הסכם שנחתם בין הצדדים בחברה הבטיחו לקשישים כי הדירה תימסר להם ביוני 2013. בפועל, הדירה נמסרה להם רק באוקטובר 2014, כלומר 16 חודשים לאחר המועד המובטח.

     

    לדברי עו"ד יוזוק, הוראות חוק המכר לעניין דירות מחייבות קבלנים שאיחרו במסירת דירה לפצות את הרוכשים על האיחור. לפי חוק זה, אם האיחור במסירת הדירה עולה על 60 יום, על הקבלן לפצות את הרוכשים עבור כל חודש של איחור, החל ממועד המסירה המקורי, בסכום השווה לשכר דירה חודשי עבור דירה דומה בגודלה ובמיקומה לדירה שמסירתה התאחרה כפול 150% (פי 1.5).

     

    בהתאם לכך, הגיש עו"ד יוזוק תביעה ובמסגרתה ביקש מבית המשפט להורות לחברה לפצות את בני הזוג ב־6,000 שקלים עבור כל חודש איחור במסירת הדירה, ובסך הכל 133,875 שקלים. הסכום החודשי הנקוב, נאמר בתביעה, משתווה לדמי השכירות המשוערים לדירה דומה בגודלה ובמיקומה לזו שרכשו בני הזוג מהקבלן.

     

    נוסף על כך, בני הזוג דורשים כי חברת הבנייה תפצה אותם ב־10,000 שקלים על עוגמת נפש ותחויב בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.

     

    מהחברה נמסר בתגובה: "הם גרים בדירה. אולי הם לא ספרו נכון, אבל הם קיבלו פיצוי כחוק על היום, הדקה והאחוזים שמגיעים להם. מדובר באיחור של חצי שנה בלבד עד למסירה".

     

    ofer–pt@yedioth.co.il

     


    פרסום ראשון: 14.12.16 , 21:38
    yed660100