yed300250
הכי מטוקבקות
    "אני ממש מקנאה באנשים שנהנים לרוץ". דניאל גל | צילום: רמי זרנגר
    זמנים בריאים • 15.12.2016
    "אני ממש מקנאה באנשים שנהנים לרוץ"
    הרגלי התזונה (הצמחונית), המנוחה והכושר של דניאל גל, כוכבת הסדרה "תאג"ד" משתנים תכופות בהתאם ללו"ז גמיש מאוד • המומחים ממליצים לה לאכול גלוטן, להרחיב את שעות הפנאי, ובכל זאת לנסות לרוץ קצת | גאיה קורן | צילום: רמי זרנגר | סטיילינג: ישראל רחמני
    גאיה קורן | צילום: רמי זרנגר | סטיילינג: ישראל רחמני

    מי אני: "שחקנית, משחקת בסדרה 'תאג"ד' ששודרה ב־yes וזמינה לצפייה ב־yes VOD, ובימים אלה נכתבת העונה הבאה שתצטלם במהלך השנה הקרובה. אני משחקת בתיאטרון החאן ובסדרות וסרטים ישראלים. בימים אלה אני בחזרות להצגה 'חלום ליל קיץ' של שייקספיר בתיאטרון החאן, בבימויה של שיר גולדברג. בת 29, במקור מרמת־השרון ובהווה משכונת עג'מי ביפו, מתנשאת לגובה של 161 ס"מ. אני משתדלת לא לשקול את עצמי, כי זה מרגיש לי עיסוק לא בריא, אבל בתקופות הכי רזות שלי אני 49 ק"ג, ובתקופות הכי מלאות 55 ק"ג".

     

    יום העבודה שלי: "שעות הערות שלי משתנות קיצונית מפרויקט לפרויקט. סדר היום שונה בתכלית, ובכל יום שעובר אני מבינה יותר ויותר עד כמה אני זקוקה לשינויים האלה בחיי. בתקופה האחרונה אני קמה ב־8 בבוקר וב־10 בדרך כלל יש חזרות בתיאטרון. החזרות יסתיימו בצהריים ומשם יומי יתמלא בהצגות, למידת טקסטים, אודישנים ופגישות.

     

    "באופן אינסטינקטיבי אני מעדיפה לדחוף עוד עבודה במקום בילויים. היום שלי יכול להסתיים גם ב־11 בלילה, וכאלה יכולים להיות כמה בשבוע. לפעמים אני מרגישה כאילו לא אני לגמרי בוחרת את הדחיסות ועומס העבודה, אלא איזה חלק בי שמנסה להוכיח משהו למישהו (ולא לגמרי ברור למי). עם השנים זה קורה לי פחות ופחות. שמעתי שיש אנשים שקוראים לזה התבגרות.

     

    "כל הלו"ז מאוד משתנה כשאני בתקופת צילומים. בתקופת הצילומים של תאג"ד למשל היו ימים שהייתי קמה בשעות הקטנות של הלילה ומסיימת את הצילומים בצהריים או מאוחר יותר, חוזרת הביתה ללמוד טקסטים ומשם להצגה. אלו תקופות שבאמת כל כולי בתוך המחזוריות של 19 שעות עבודה וחמש שעות שינה. הכל עבודה. אחרי התקופה, בפעם הראשונה בחיי הבוגרים, לקחתי כמעט שלושה חודשים חופש. לא חופש מוחלט, היו עדיין הצגות, אבל שום פרויקט חדש. זו הייתה התאווררות מאוד חשובה. עשיתי המון דברים שמילאו אותי ברעב וסקרנות כלפי הפרויקט הבא. אני נורא משתדלת לזכור מאז, שהעבודה והחופש שלי משקלם שווה מול הנפש. לא תמיד מצליח לי".

     

     

    התזונה שלי: "כמו סדר היום, גם עניין התזונה מאוד דינמי. בתקופות אינטנסיביות של צילומים (ומחסור בשינה) אני אוכלת לפי תפריט שניסחתי לעצמי עם הזמן. מצאתי שזה מה שעושה לי הכי טוב: בלי גלוטן, בלי סוכר שלא נמצא בפירות, לא שותה חלב, רק סויה. מעט גבינות. בעיקר ירקות, פירות, פירות יבשים, טחינה, קטניות. בלי קשר לתקופות צילומים, אני צמחונית. לאחרונה חזרתי לאכול דגים. הרגשתי צורך. או אולי געגוע חזק שנחמד לי לקרוא לו צורך.

     

    "בתקופות פחות עמוסות אני מאפשרת לעצמי לאכול מה שאני רוצה. אני צריכה לרופף קצת את משמעת האוכל כי היא פרקטית בעיקרה. ופרקטיקה זה לא מספיק לאורך זמן עבורי כשמדובר באוכל. בגדול האג'נדה היא שכשאפשר לוותר על גלוטן וסוכר, אז לוותר. אם אי־אפשר אז אי־אפשר, בכל זאת יש כוחות גדולים ממני בעולם. אם אפשרי, אני אשתדל לא לאכול כבד כשלוש שעות לפני הצגה. תיאטרון הוא דבר פיזי מאוד ואני שמחה לשחק כשהגוף שלי זמין וקל.

     

    "מאוד הייתי רוצה לשנות את הרגלי ארוחת הבוקר שלי. כרגע אין כזאת, אני שותה קפה. הרבה קפה, ולא רק בבוקר. בתקופות של עבודה מאוד אינטנסיבית אני פחות אוהבת לגוון באוכל ומעדיפה כמה שפחות התעסקות עם זה. בתקופות פחות עמוסות, לעומת זאת, אני אתן הרבה יותר חופש לכל שטות שהגוף שלי יבקש".

     

     

    כושר: "כל חיי הייתי בכושר. הייתי רקדנית לפני שהתחלתי לעסוק במשחק, אבל כשהתחלתי לשחק, באופן טבעי רמת הפעילות הגופנית שלי ירדה. עדיין כשחקנית אני מנסה לשמור על כושר ורמת חיוניות גופנית ראויה, ושוב אני משתדלת להיות דינמית בנושא. כל תקופה נראית אחרת מבחינת פעילות גופנית, גם בסוג הפעילות וגם בדחיפות.

     

    "בגיל 12 חליתי בתסמונת גיאן־בארה, מחלה אוטואימונית הגורמת לשיתוק מלא של הגוף. בזמנים הכי קשים הייתי משותקת מהצוואר ומטה. היום נשארה לי נכות שקשה מאוד לראות, אבל אני מתמודדת איתה יומיום, בעיקר ברגל ימין. בתקופת הצילומים של תאג"ד, גם בגלל הנכות שלי, פחדתי מאוד להיפצע. השילוב של הנכות, עייפות ועבודה קשה והרבה פעמים מאוד פיזית, בגלל הדמות ועיסוקה, היה יכול להיות קרקע מאוד פורייה לפציעות. זאת הייתה הפעם הראשונה שלקחתי מאמן כושר שממש שמר עליי משבוע לשבוע. הצלחתי להתאמן פעמיים בשבוע וזה חיזק אותי ושמר עליי מאוד. מה שלא הצלחתי אף פעם זה ללמוד לאהוב לרוץ. אני ממש מקנאה באנשים שנהנים לרוץ. זו יכולה להיות מתנה מצוינת לעצמי לכבוד יום הולדת 30".

     

     

    טיפוח: "עד גיל מאוד מאוחר הייתי מאוד חשדנית לגבי טיפוח. לפעמים קצת באופן קיצוני. כל עניין הקרמים וטיפולי הפנים מאוד לא דיבר אלי, ובעיקר חשבתי שזו עבודה בעיניים. בשנה וחצי האחרונות אני כן עושה ציפורניים וזה כיף שאי־אפשר לתאר. אני עושה טיפולי פנים – המקצוע שלי דורש הרבה שעות של איפור, אם זה צילומים ואם זה תיאטרון, כך שאני צריכה לאוורר את העור שלי לפעמים".

     

     

    לנפש: "הפעילות האהובה עליי בשביל הנפש, בשביל להירגע ולהיות במגע עם עצמי, זה לשבת בבית עם מוזיקה, לבהות בקיר ולחשוב מחשבות. זה זמן חשוב, יצירתי ואינטימי שלי עם עצמי. אין לי מחשב או טלוויזיה. יש לי חברים קרובים בקיבוץ בצפון. פעם בכמה שבועות אני נוסעת להירגע לסופ"ש. לאחרונה גיליתי (באיחור רב) את הסדרה Planet Earth של הבי־בי־סי וגיליתי שסרטי וסדרות טבע הם הריגוש האמיתי של חיי. אני מגיבה לזה כמו ילדה בת 4, שזה מצב הצבירה האהוב עליי מאז ומתמיד".

     

     

    שורה תחתונה: "השינויים מאוד טובים לי ומייצבים אותי. לקח לי הרבה מאוד זמן ואומץ כדי להשלים עם זה. אני אוהבת שכל בוקר, כל יום, כל תקופה, נראים אחרת. זה המקום בו אני הכי אני והכי יצירתית".

     

    מה אומרים המומחים?

     

    רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, שערי צדק ספורט:

     

    "לדניאל מודעות גבוהה לתזונה בריאה. היא נעה בין תקופות של הקפדה לתקופות של שחרור. היא מודעת לכך שבתקופות עומס עליה להקפיד יותר על הרגלי אכילה בריאים בכדי למקסם את יכולותיה הפיזיות ובכדי לפצות על חולשה ועייפות. משקלה תקין ביחס לגובהה ומשתנה כתלות ברמת ההקפדה על התפריט היומי שלה.

     

    "דניאל קבעה לעצמה כמה עקרונות תזונתיים, שמסייעים לה לאכול בריא יותר ועליהם היא מנסה לשמור. הימנעות מגלוטן לא הוכחה כמסייעת לבריאות לאנשים שאינם סובלים מצליאק, והימנעות מגלוטן נמצאה קשורה לחסרים תזונתיים למיניהם. ההימנעות מגלוטן מצמצמת את אפשרויות הבחירה שלה, שגם ככה מצומצמות עקב הצמחונות, כך שאני ממליצה לה להתגמש עם ההחלטה הזאת. מאחורי הימנעות מסוכר יש רציונל בריאותי מוכח ונכון. יחד עם זאת, אכילה במינון נמוך אפשרית ולא תגרור נזק בריאותי משמעותי. מעבר מחלב פרה לחלב סויה גם הוא אינו מוצדק בריאותית, אלא אם משקה הסויה יותר טעים לה.

     

    "בסיס התפריט שלה מזין ומכיל פחמימות בריאות, שפע ירקות ופירות וחלבונים מזינים. נראה שהיא מקפידה על העקרונות הנכונים בתפריט צמחוני בכדי לא לסבול מחסרים תזונתיים. תוספת של דגים לתפריט בהחלט חשובה ומאפשרת לה אספקה של חלבון איכותי ואומגה 3, שהיא חומצת שומן חשובה מאוד לבריאות ונמצאת כמעט אך ורק בדגים.

     

    "אם היא לא רעבה על הבוקר, אין צורך לאכול בכוח. הקשבה לגוף היא דבר מבורך, שתיית קפה בבוקר ואכילה כמה שעות לאחר מכן היא לגיטימית. לקפה יתרונות בריאותיים ואין סיבה להתייסר על שתיית כמה כוסות קפה ביום".

     

     

    צחי נחום, מנהל מקצועי בקבוצת הולמס פלייס:

     

    "שגרת אימונים ככלל היא מאוד נכונה, וזה בסדר שלעיתים עושים שינויים בימי האימון, אופי האימונים, התרגילים, ימי המנוחה. ישנם מקרים בהם תסמונת גיאן־בארה גורמת לפגיעה מסוימת שתימשך קדימה לחיים הבוגרים, ואז צריך להתאמן בהתאם מבלי לנסות לשבור שיאים. מאמן כושר אישי יכול לעשות אדפטציות ולבחור תרגילים שמתאימים לה בעצימות הנכונה.

     

    "דניאל צריכה להגשים את החלום שלה ולהתחיל לרוץ, אולי יעד של ריצת 5 ק"מ ליום ההולדת ה־30 שלה? המפתח טמון באימוני ריצה במקטעים קצרים, לפחות בהתחלה, כלומר לרוץ קילומטר אחד ואז אפשר ללכת 200־400 מטר ואז עוד קילומטר ריצה ושוב הליכה מהירה. רצוי להתחיל במתינות ובהדרגה. בהתחלה אולי קשה, אחר כך מתרגלים, ויש כאלה שגם מתאהבים".

     

     

    ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

     

    "דניאל מציינת שהיא לא האמינה בטיפולי פנים ובקרמים, אולם שינתה את דעתה, וטוב שכך. חשיבות הטיפולים והתכשירים הקוסמטיים רבה, כי הם מכילים חומרים פעילים רבים שעוזרים לשמור על לחות העור (מה שעוזר בשמירה על תפקודו התקין) ולהיפטר מרדיקלים חופשיים, עוזרים לעור להתחדש ומאטים את הזדקנותו. אני ממליצה לדניאל, בנוסף לטיפולים הקוסמטיים, להשתמש בסבון פנים עדין על בסיס קבוע (חשוב בייחוד עקב שימוש תכוף באיפור כבד) ולמרוח קרם לחות (המכיל חומרי הזנה וחומרים פעילים) בערב ובבוקר".

     

     

    צביה חי אל, מנהלת מעגלים, בית הספר לאימון והתפתחות אישית:

     

    "חייה של דניאל הם סיפור הצלחה. היא בחורה צעירה ושאפתנית, חרוצה ונחושה בצורה מעוררת הערכה. יש בה משהו שמצליח להישאר מאוזן למרות הלחצים המטורפים שהחיים מזמנים לה, למרות המחלה שהתמודדה איתה, למרות ההצלחה, למרות המרוץ והקצב המסחרר. היכולת להגיע לאיזון היא בעצם ההצלחה הגדולה של חייה. ברור שאורח חיים הכולל בעצם רק עבודה ועבודה ועבודה הוא אורח חיים שבסופו של דבר יגבה את התשלום שלו, כי לכל עומס יש מחיר, וגם להצלחה. כשאתה בוחר לעסוק במקצוע שאתה כל כך אוהב, אתה לא תמיד מרגיש שאתה בעבודה.

     

    "ברור גם שכדאי לה לנסות לישון יותר, למצוא תחומי עניין ולהרחיב מעט את שעות הפנאי. לעניין העומס שנוצר בעקבות צורך להוכיח משהו עבור עצמה ולסביבה - צריך לזכור שזהו צורך טבעי וקיומי אצל כולנו, ולפעמים כדאי להעמיק קצת בשאלה עבור מי אני עושה את זה, או מה אני מנסה להוכיח? האם אני עדיין זקוקה לאישור הזה? ובעיקר, מה יוצא לי מזה ומה המחיר?

     

    "מרשימה בעיניי היכולת שלה להיות לבד ולהתמלא מזה, זו יכולת חשובה ולא תמיד פשוט ליישם אותה. יותר מכל יש בדניאל סוג מסוים של כוח מניע פנימי, שנובע מתוך מקום מאוד עמוק של יצירה, וכשאתה פועל מהמקומות האלה אתה בדרך כלל כובש פסגות מאוד גבוהות". •

     

     

    gayakoren@gmail.com

     

     


    פרסום ראשון: 15.12.16 , 21:28
    yed660100