פינת הילד: עולם קסום של תיבות נגינה
במוזיאון ניסכו בעין־הוד תיכנסו לחדר קצת מאובק שהופך לעולם קסום של תיבות נגינה
לאן הולכים: מוזיאון ניסכו לתיבות נגינה, עין־הוד.
מי הולך: הורים וילדים בני 11, 8 ושנתיים.
מה עושים: המוזיאון הוא בעצם חדר אחד, קצת מאובק וחשוך, ובו המון תיבות נגינה, פטיפונים, כלי נגינה ועוד כל מיני קופסאות גדולות ולא ברורות. העניינים מתבהרים כשמתחילה ההדרכה: המדריך פותח בהסבר מעניין ותמציתי על מסרק ותיבת תהודה, ומשם עובר לתיבת נגינה פשוטה, וכזאת יותר משוכללת, וכזאת שמפעילה פסנתר, וכזאת שמפעילה ציפורים מצייצות, וכזאת שמנגנת סימפוניה שלמה, ומסיים בגראנד פינאלה כשהוא פותח וילון ומאחוריו מתגלה תיבת נגינה ענקית כמו בלונה פארקים מהמאה ה־19, שמנגנת וזזה עם בובות וכל הדאווין, והשמחה רבה. באותה הזדמנות כולנו שומעים מוזיקה קסומה כמו שרק תיבות נגינה יודעות להפיק וגם נזכרים שפעם לא היה יוטיוב, וכדי לשמוע מוזיקה היה צריך לעבוד קשה, ולפעמים אפילו לסובב מנואלה (שהילדים מסובבים, או לפחות מנסים לסובב, במהלך הסיור).
עוד משהו: המוזיאון נמצא בפאתי עין־הוד, כפר האמנים המקסים, שאפשר וכדאי פשוט להסתובב בו וליהנות מיצירות האמנות שנמצאות בו בכל מקום, מהנוף ומהטבע. חוץ מזה, בכפר מתקיימות סדנאות לילדים ולמבוגרים (כדאי לברר מראש) ויש גלריות ומוזיאונים, מסעדות ובתי קפה לרוב.
למי זה טוב: בתכל'ס - לכולם. הקטנה בת השנתיים נהנתה מהמוזיקה ומהתנועה, והגדולים - ילדים ומבוגרים - נהנו להבין את המכונות ולהפעיל אותן, וגם להיכנס למנהרת זמן שמתחילה לפני 200 שנה ונגמרת בתקליטי ויניל שחלקנו עוד הספיק לגדול עליהם.
שעות פעילות: כל ימי השבוע בשעות 10:00־17:00. הדרכה מתקיימת בכל שעה עגולה (למרות שאנחנו הגענו לגמרי במקרה וקיבלנו הדרכה פרטית בשעה לא עגולה בכלל). בנוסף, ניתן להזמין קונצרט תיבות נגינה בן שעתיים הכולל גם קפה ועוגה על המרפסת שצופה לנוף הכרמל והים - בתיאום מראש.
כמה עולה: 20 שקל לילד, 30 למבוגר.
כתובת: המוזיאון נמצא בתוך כפר האמנים עין־הוד, אבל אפשר להגיע אליו עם הרכב אם פונים ימינה לפני הכניסה לכפר בכביש 7111. לפרטים: www.ein-hod.info/nisco.

