בעקבות העולים מצרפת: גם היין הכשר מגיע

משפחת בוקובזה, בעלי חברת Sieva – החברה הגדולה בצרפת לייצור, שיווק ויבוא יינות ואלכוהול כשרים – נכנסת לישראל. לצורך יבוא היין הכשר לישראל הקימה החברה לראשונה חברה בת בשותפות עם אילן חסון, לשעבר מנכ"ל יקבי בנימינה.

 

את המשפחה מייצגת בארץ קלריס בוקובזה, מנכ"לית החברה הצרפתית, דור שמיני ליצרני יין כשר. אבות המשפחה עסקו בתחום בתוניס עוד במאה ה־18. בשבוע שעבר השיקו קלריס, שמתגוררת חצי מזמנה בארץ, וחסון את החברה הבת באירוע בווילה דלאל שבנווה צדק בתל־אביב, במהלכו הוצגו היינות לראשי ענף המסעדנות והיין בישראל.

 

300 סוגי יין מייצרים עבור בוקובזה מיטב היקבים בצרפת. לדברי קלריס בוקובזה, "לפני 15 שנה התחלנו לייבא יינות כשרים מיקבי בנימינה לצרפת. אז היינות הישראלים לא היו כל כך טובים, אבל מאז חל מהפך והיינות שלכם משיגים הרבה מדליות. החלטנו להביא יינות כי הצרפתים שבישראל מחפשים את מה שהם מכירים מהבית".

 

מה יש ביין שמצריך כשרות?

 

"לפי ההלכה, יין שנגע בו גוי פסול. אנו גם מביאים פתרון לשנת שמיטה, כי רק אדמה שבעליה יהודים או מצויה בישראל מחויבת בכך. הכשרות, בניגוד לעבר, כבר לא משנה את טעם היין".

 

מה פירוש Sieva?

 

"כשההורים באו מתוניס לצרפת, הם חששו להשתמש בשם היהודי בוקובזה, והפתרון היה שם שמורכב מראשי התיבות "חברה ליבוא ויצוא של יין ואלכהול". בני דודיי ואני גאים בשם בוקובזה ולכן הוא מופיע כיום על כל הבקבוקים".

 

מה ההבדל בין יין צרפתי ליינות יקבי הבוטיק שצמחו בישראל?

 

"ההבדל גדול, גם אם תשימי שתיל מצרפת באדמה הישראלית זה לא ייצא אותו דבר. בארץ היין חזק יותר ומכיל יותר אלכהול. זה בגלל שבישראל יש יותר שמש שגורמת ליותר סוכר בענבים. אבל ביין הצרפתי יש יותר טאנין, חומר שמופק מהקליפה, מה שנותן ליין יותר נוכחות בפה".

 

הקשר שלך עם ישראל חזק.

 

"אני שנתיים על הקו, כי התחלנו למכור הרבה בישראל. אני אוהבת את המדינה, יש לי דירה בתל־אביב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים