ילדי החוץ החדשים

עילי בוטנר חושף את שחקני החיזוק המפתיעים ללהקה שלו ומוציא שיר חדש וחשוף על גירושי הוריו. "אני נוגע במקומות הכי כמוסים. ההורים שלי נפרדו כשהייתי בגיל עשר, זה טלטל אותי, הקרקע נשמטה לי מתחת לרגליים"

השנים האחרונות מסמנות את עילי בוטנר כאחת התופעות המצליחות והיציבות במוזיקה הישראלית. יחד עם הרכב "ילדי החוץ", אדר גולד ואוהד שרגאי, הצליח בוטנר להפוך לחלק מהפלייליסט, למלא הופעות ובעיקר לאסוף קהל מגוון גילאים, מילדים רכים בשנים ועד לבני 80 פלוס (ראיתי זוג כזה בזאפה פעם). עכשיו מגיע גם אלבום חמישי וסינגל ראשון מתוכו, "היי". קוראי "ידיעות אחרונות" יכולים להאזין ראשונים לשיר באמצעות האפליקציה של העיתון, הזמינה להורדה חינם.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השיר החדש של בוטנר, כמו האלבום שייקרא "בית?", נוגע בגירושים של הוריו. "אני זוכר בוקר אחד אחרי ששמתי את הילדים בגן, חזרתי הביתה והכנתי לי את הקפה של הבוקר. פתחתי עיתון וקראתי על סטטיסטיקה יבשה, שאחד לשלושה זוגות מתגרש. זה נתון קר ואפשר לדפדף לכתבה הבאה, אבל לי זה גרם לעצור רגע, להיכנס לחדר העבודה ולומר לעצמי: אני זה הנתון הזה של הילד שההורים שלו מתגרשים. מתוך הדבר הזה יש ירידה לעומק למקומות שאני כמעט לא נותן לעצמי להתמודד איתם בחיים הרגילים".

 

למשל?

 

"לא סתם בחרתי לקרוא לאלבום 'בית' עם סימן השאלה שלידו. בית, להרבה אנשים, זה חיבוק להורים, ריח של בישולים, אבל אצלי המילה 'בית' טעונה עד היום בתחושות אחרות. המון מתח, חרדה, פגיעות. ההורים שלי התגרשו כשהייתי בן 10. זה קרה בשבת בקיבוץ, הושיבו אותי ואת אחי על הספה ואמרו מה שאמרו. זה מטלטל אותך. הקרקע נשמטת כשאתה ילד, והדבר הזה גרם לי ללכת ולכתוב. חלק גדול מהשירים באלבום מתעסק בנושא, והשיר עצמו נוגע במקומות הכי כמוסים שלי. סיפרתי הרבה על אח שלי בשירים, ובאלבום הזה אני עוד יותר חשוף ומחוספס".

 

השאלה אם זה ידבר גם לילדים בקהל שלך.

 

"אני שם את הלב ביחסים עם הקהל ומספר את סיפור החיים שלי מהאלבום הראשון. אני רואה מהבמה באמת ילדים ועד מבוגרים, חובשי כיפות וחילונים. צריך לדעת שמאחורי המסיבה מסתתר לפעמים סיפור לא שמח, וזה המקום שאני אוהב לחפש. השיר החדש מאוד קצבי ומנוגד כביכול לסיפור בו, זו ניגודיות שאני אוהב לגעת בה, כאב אישי בין השורות ומצד שני אופטימיות".

 

להרכב של ילדי החוץ מצטרפים תום גפן וגל לוגסי, וההופעה החגיגית סביב האלבום החדש תעלה ב־17 במארס בהיכל התרבות בת"א. "הם שני זמרים אנונימיים יחסית שלא עברו דרך ריאליטי. תום הוא יוצר וזמר שהיה חלק מהרכב מטאל. גל עבד עם מוקי ויהודה פוליקר. שניהם קולות שונים מאלה שיש לאדר ואוהד וזה יוצר לנו מנעד מגוון ברמה הווקאלית. אדר ואוהד שותפים מלאים למה שקרה בשנים האחרונות, וכעת הרכב ילדי החוץ הופך למשהו מאוד צבעוני ומאוד גמיש".

 

מנקודת הצלחתך, מה דעתך על מיעוט השמעות הנשים ברדיו לפי נתוני אקו"ם?

 

"לקראת האלבום החדש נפגשתי עם עשרות זמרות, ידועות, ידועות פחות, יוצרות או מבצעות. אני רואה בשטח שיש המון זמרות מאוד מצליחות, לא צריך לומר אפילו מי. אני חושב שהנתון ברדיו נקודתי ומאמין שאינו מעיד על הדרת נשים במכוון. אין מקום לזה, כמובן. כנראה שירים אחרים בלטו פשוט בשנה האחרונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים