מככבת באבזור

המיני הוותיקה של מיצובישי, שהצליחה בישראל, חוזרת לאחר מתיחת פנים • האם היא עדיין יכולה לתת פייט למובילות הקטגוריה?

יש מכוניות שמוניטין היצרן מספיק כדי למכור אותן כמו לחמניות. יש כאלה שמצליחות בזכות מחיר מפתה, ויש כאלה שנותנות תמורה לכסף בצורת ממדים נדיבים ואבזור. מיצובישי ספייסטאר משתייכת לקבוצה השלישית. המחיר והנתונים הטכניים ממקמים אותה בקטגוריית המיני, אבל היא גדולה ומרווחת מהן. והעיקר: האבזור תמיד היה חריג. ספייסטאר, המיוצרת במפעלי מיצובישי בתאילנד, הוצגה עוד ב־2011 ועברה מתיחת פנים ראשונה ב־2014. היא כעת עוברת מתיחת פנים שנייה.

 

עיצוב: הצללית המוכרת לא השתנתה. היא עדיין גמלונית במקצת, עם קו כתפיים מלוכסן וגבוה וחלונות מעט צרים. מתיחת הפנים טיפלה בעיקר בחרטום, עם תוספת עיטורי כרום וחישוקי סגסוגת מלוטשים ונאים.

 

אחרי כמה דקות של נהיגה מבינים שלא הרבה השתנה גם בעיצוב הפנימי. זה עדיין אותו פלסטיק נוקשה, אותה תנוחת נהיגה בעייתית לנהגים גבוהים. המרחב לברכיים, לעומת זאת, מצוין. גם מאחור. תא המטען ממוצע עם 235 ליטר.

 

אבזור: כאן הספייסטאר זוהרת. לפחות בגרסת "פרימיום" הנבחנת. שימו לב לרשימה: מראות צד מחוממות משולבות במאותתים, שמשות כהות, ספוילר אחורי, חיישני תאורה וגשם, מחשב דרך, בקרת שיוט, הגה ובורר הילוכים מצופי עור, שליטה מההגה, גימורי שחור־פיאנו, פנסי בי־קסנון ותאורת יום DRL, כניסה והתנעה ללא מפתח, בקרת אקלים דיגיטלית, מולטימדיה עם בלוטות', AUX ומצלמה אחורית, שקע USB ועוד ועוד.

 

בטיחות: ספייסטאר מצוידת ב־6 כריות אוויר, ABS ובקרת יציבות אלקטרונית וזכתה ל־4 כוכבים במבחני היורו־NCAP בסטנדרט הישן והפחות מחמיר מהנוכחי. יש מערכת מובילאיי בהתקנה מקומית.

 

ביצועים: עם משקל קל של 865 ק"ג בלבד, הביצועים טובים בהחלט. תאוצה מהמקום ל־100 קמ"ש תוך 12.8 שניות, 173 קמ"ש מירביים וצריכת דלק משולבת יומרנית למדי - 22.2 ק"מ לליטר. המכונית נהנית מתגובת דוושה מיידית וזריזה מאוד בעיר, אבל כבישים בינעירוניים פתוחים הם לא השטח שלה. האצת עקיפה מ־80 ל־120 קמ"ש ארכה 10 שניות ארוכות ועליות תלולות בכביש מפותל סחטו מהמנוע בעיקר רעש. לפחות צריכת הדלק טובה: ממוצע המבחן שכלל הכל מהכל עמד על 15.2 ק"מ לליטר, מספר מכובד, אם כי רחוק מנתוני היצרן.

 

נוחות והתנהגות: ספייסטאר מרגישה מצוין בעיר. היא זריזה, מתמרנת בקלות בין טורי מכוניות ומשתחלת לתוך חניות צפופות. המתלים רכים למדי ובמהירויות מאוד נמוכות ייבלעו מהמורות וקמטי אספלט ביעילות, אבל ככל שהמהירות עולה הם נכנעים בשל ריסון לא מספק. בכבישים מפותלים המכונית סובלת מאחיזת כביש לא מרשימה והיגוי קל מדי, אילם ועמום. בנוסף, מושב הנהג גבוה מדי, קצר מדי ונטול תמיכות והנהגים מגודלים יחושו שהם נופלים ממנו.

 

סיכום: מתיחת הפנים נותנת לספייסטאר פוש קל שיעזור לה להמשיך לקרוץ למחפשי התמורה לכסף. אסור גם לשכוח שהאבזור הזה לא מגיע בחינם. מחיר הספייסטאר Invite ידנית בנפח ליטר אחד ידנית מתחיל ב־60 אלף שקל אטרקטיביים, אבל Instyle 1.2 אוטומטית כבר עולה 80 אלף שקל וגרסת "פרימיום" מרקיעה ל־83 אלף שקל.

 

בסופו של דבר, ספייסטאר ממלאת נישה שבין מיני לסופר־מיני ומתאימה למי שזקוק למרווח פנימי ושעיקר נסיעותיו הן במיתאר עירוני צפוף, שם תכונותיה הטובות כמו זריזות וכושר תמרון יבואו לידי ביטוי. אבל אם אתם נוסעים גם מחוץ לעיר, יש במחירה אלטרנטיבות עדיפות עליה משמעותית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים