אל תקראו לזה לקנות בזול. אמרו 'לקנות חכם'

מתי לקנות תחפושות לפורים (עכשיו!), איפה לקנות טואלטיקה (במדפי המוצרים לגברים!), וממי תוכלו לקבל את המציאות הכי שוות, חינם אין כסף (מהחברה הכי טובה!)

 


דחו סיפוקים וקנו רק בסוף עונה: אם אתם מקפידים להתלבש לפי הטרנדים העולמיים, אולי אתם חוששים שמא יהיה מאוחר מדי וחבל לחכות להנחות, אבל זה לא ממש ככה. ההנחות מתחילות ממש מוקדם, עוד לפני שבכלל יש צורך בבגדי חורף - לפחות כך זה בארץ, ולסוודרים ולמעילים תזדקקו רק מאוחר יותר. אם ממש תרצו להתחדש - היכנסו לבזארים זולים וקנו מה שצריך כבסיס (בגדי מאסט כמו ג'ינס שיושב עליכם יפה). אם ממש לא תוכלו להתאפק - הסתפקו באביזר טרנדי אחד. זכרו שסוף עונה זה מונח תעשייתי, אבל במונחים של הצרכן זה לא משנה - הוא יכול ליהנות מפרטי העונה וגם קצת ממה שנשאר מהשנה שעברה - בדברים הקלאסיים זה עובד וזה הכי משתלם.

אאוטלט און־ליין: הכיוון העולמי מושך להרגלי צריכה חדשים בהם כבר כמעט לא יהיו חנויות רגילות. אנשים ימדדו בגדים בשואו רום, יסמנו לעצמם מידה ויצטרכו להזמין את הפריטים באינטרנט, אז כדאי לנבור בגוגל ולמצוא במילה "אאוטלט" את המקומות הכי שווים בארץ ובעולם. יש בכך אי־ודאות, כי לפעמים מוצאים המון אוצרות ולפעמים לא מוצאים כלום, אבל לנסות תמיד שווה וזה בוודאי לא יעלה לכם כסף.

למדו ליהנות מחנויות וינטג': בשנים האחרונות צצות חנויות וינטג׳ שוות בערים ובאזורים כמו השרון שמחזיקות בגדי מעצבים ובגדים שווים אחרים במחירים שפויים. בנוסף, אפשר להוציא מהארון שלכם פריטים שלא לבשתם, או שלא תלבשו יותר, ולהחליף אותם בחנויות כאלה. לדוגמה: "קסימה וינג׳ט" בנחלת בנימין, "אהבה לשנייה" בפארק תעשיות עמק חפר, "דוריס מאסטרפיס" בשוק הפשפשים ביפו, "המחתרת" בתל־אביב ועוד.

חנויות חברתיות: יש אפשרות גם לקנות בזול וגם לתרום לקהילה על ידי רכישה בחנות חברתית (לרוב מדובר בחנויות שמעסיקות אנשים עם צרכים מיוחדים או בסיכון), אבל מה שכן - צריך לדעת לנבור ולחפש, כי בחנויות הללו יש פריטים יקרים וגם זולים. דוגמאות לחנויות: "קלפטע" ברח' אגריפס בירושלים, "חנותקא" באבו גוש, "ביגודית" של ויצ"ו, ושתי חנויות "הבוידעם" בירושלים.

בלק פריידיי וסייבר מאנדיי: הסיילים הכי מטורפים בארצות־הברית, המציעים הנחות של 50%־80%, נערכים ביום שישי האחרון של נובמבר, בבלק פריידיי, אז אל תפספסו את התאריך הזה. אבל לא חייבים לטוס לשם כדי ליהנות מההנחות. היכנסו לאתרים של המותגים האהובים עליכם, ותוכלו לרכוש אותם במחירים הכי טובים. ביום שני שלאחר מכן יש את ה"סייבר מאנדי", שזו הנחה על הנחה, אבל רק על מה שנשאר. לא תמיד כדאי להסתכן, אבל בהחלט שווה הצצה. אתרים מומלצים: איביי, אמזון, עליאקספרס, מייסיס, אמריקן איגל, נאוטיקה, קרטרס, צ'ילדרנס פלייס, FIGLEAVES.

קניות בחו"ל ובאינטרנט בכריסמס בדצמבר: גם זו תקופה של מחירי הנחה משמעותיים, ושווה לארוב למוצרים שחשקתם בהם כדי שלא ייגמרו המידות הרצויות.

מדדו נעליים בחנויות ליד הבית ואחר כך חפשו אותן בהנחה: אם אתם מעוניינים בנעליים ממותגות, הגיעו לקניון הקרוב, מדדו ורשמו לעצמכם את מספר הדגם - וחכו לתקופת ההנחות בחנויות הרשת בעולם.

מסיבת החלפת בגדים: מדי פעם התאספו כמה חברות ו/או שכנות למסיבת החלפת בגדים, וכל אחת תביא את הפריטים השווים שקצת נמאס לה או לבני הבית ללבוש. יש סיכוי טוב שתמצאו שם אוצרות, ועוד יותר תשמחו להיפטר מפריטים שכבר לא בשימוש.

אל תהיו אימפולסיביים בקניית פריטי לבוש ונעליים: הגיעו לקניון או למרכז הקניות עם רשימת מה שאתם צריכים בדיוק, כמו שאתם עושים בקנייה חכמה בסופרמרקט.

שווה לדעת על דברים שווים שעוברים בין חברים: יש קבוצות ווטסאפ ופייסבוק שבהן תוכלו לשמוע על הברקות שופינג של אחרים. מומלץ יותר להתחבר לקבוצת פייסבוק, כי זה פחות אגרסיבי ולא מאותת בכל רגע. לדוגמה:

קניות אונליין - Online Shopping.

והקבוצה הגדולה בארץ: shop like me. שם אלפי גולשים, כולל סוללה של בלוגרי אופנה ואנשים מהתחום, מייעצים, משתפים וגם משוויצים ברכישות אופנה מקוונות לגברים ולנשים, מהארץ ומהעולם.

 



לפעמים הוורוד עולה לכם ביוקר: מתברר שיש מוצרים שנמכרים בזול יותר במחלקות הגברים. אז כשאתם מחפשים שמפו מסוים, סכין גילוח או כל מוצר טואלטיקה אחר, בדקו מה המחיר של המקבילה הגברית במחלקת הגברים של אותה רשת.

 

היו פרקטיים וזהירים לגבי מוצרים בכמות: במוצרי טואלטיקה לפעמים יש מארזים בכמות גדולה שמטעים את הציבור – קראו היטב את המידות ואת המחיר ובדקו האם זה אכן משתלם. לפעמים זה משתלם כלכלית אבל לא פרקטי. לדוגמה, מארז גדול של שמפו לא יהיה ממש נוח בשימוש באמבטיה.

 

במוצרי טיפוח ואיפור שאתם אוהבים - חכו למבצעים: ברשתות ובפארמים השונים יש תמיד מבצעים, כך ששווה לעקוב ולא לרכוש מוצר במחירו המקורי. זה קורה בדרך כלל אחת לשלושה חודשים, וחיי המדף של המוצרים הללו ארוכים יחסית, אז כדאי לארוב להנחות. קנו שני פריטים, כדי שתמיד יהיה לכם אחד ברזרבה.

 

אל תתפתו לדיילות היופי: לפעמים, בפארמים, המראות מאירות והכל נראה יפה, אבל כשמגיעים הביתה מגלים שזה לא ממש כך. חבל, כי במוצרי קוסמטיקה כמעט שאין החזרות - אם פתחתם את המארז לא תוכלו להחזיר כמו שקורה עם בגדים.

 

שמפו, סבון נוזלי, או כל מוצר טואלטיקה נוזלי: העבירו למיכל עם לחצן. כך תהיה לכם שליטה טובה יותר על הכמויות שאתם צורכים.

אל תקנו מוצרי טיפוח במחירים מוזלים בשוק או במקום חשוד אחר: לא ייתכן שבשוק בושם או אודם מסוים יעלו בזול באופן משמעותי מהמחיר בחנויות. בדרך כלל המחיר הוא כזה בגלל שפג תוקף המוצר, או שהוא פגום.

השוו מחירים ברשת: חפשו בגוגל מוצר מסוים שאתם אוהבים ובדקו האם משתלם להזמינו באחד מהאתרים מחו"ל או בחנות בארץ. אם הקנייה מקוונת - היזהרו מאתרים לא מוכרים. רכשו רק באתר שכולם מכירים. כדאי להכיר את קבוצת הפייסבוק "קניות, איפור וקוסמטיקה ברשת" - Shopping makeup online.

בעמוד זה המשתתפות מספרות כל מה שחובבות האיפור רוצות לדעת באשר לקניות ועוזרות זו לזו למצוא את הפריטים שהן רוצות מהאתרים השונים בעולם, ולשתף במוצרים שווים שהשיגו, במבצעים ובקודים.

אל תיבהלו מחנויות המוכרות מוצרי קוסמטיקה ואיפור בזול: כיום יש בארץ מספר חנויות של מוצרים כאלו במחירים מצחיקים. כל עוד יש למוצר אישור של משרד הבריאות - אין לכן מה להפסיד. אם המוצר לא ייצא מוצלח - לא סיכנתן סכום גדול ומצד שני - יש סיכוי שתיתפסו למוצר הזה והוא יהיה נפלא ויחסוך לכן הרבה הוצאות בעתיד. זכרו כי בתחום הטיפוח והקרמים לא תמיד מוצר עם שם מותג הוא טוב יותר. מה שטוב זה מה שטוב לעור שלכן.

בלק פריידיי וסייבר מאנדיי: גם בתחום האיפור והטיפוח שווה לעקוב אחר המבצעים של סוף נובמבר. למשל באתר הישראלי: www.guilty.co.il.

 

 


לקנות משומש זה גם לעשירים: אם לא מדובר בכיסא הבטיחות של ילדכם או בנעליים - שזה באמת פריט אישי שכדאי לחדש - לא צריך להיבהל מאתרים וקבוצות פייסבוק של יד שנייה ואפילו ממסירה. יש אתרים שבהם מתפרסמים רק דברים למסירה ללא תשלום, כמו "אגורה", ויש קבוצות בפייסבוק שמיועדות לכך, כמו "מי רוצה? רק לבוא ולקחת", "פשפשוק למסירה", "למסירה לילדים ותינוקות" ועוד.

אתרים להשוואת מחירים: בתחום צרכנות התינוקות והילדים האתרים הללו ממש קריטיים עבורכם, כי ההבדלים במחירים בין החנויות והרשתות עשויים להיות עצומים. הכינו רשימה של כל מה שאתם צריכים ושל הדגמים שאתם רוצים לרכוש (אחרי שערכתם סקר שוק וראיתם את המוצרים בחנויות) וסמנו לעצמכם היכן ניתן לרכוש כל מוצר במחיר הזול ביותר.

"זאפ" הוא האתר הישראלי המפורסם ביותר בתחום השוואת המחירים, והוא רלוונטי לכם אם אתם מחפשים משהו קטן כמו מוצץ ועד לרכישות גדולות יותר כמו עגלות, עריסות, ריהוט תינוקות וילדים, וכדומה. אם אתם רוצים לרכוש ציוד יומיומי לתינוק, כמו בקבוקים, שווה לעבור על אתרים של רשתות כמו סופר־פארם, ניו־פארם, שופרסל, מגה ויינות ביתן. תמיד יהיה מבצע ברשת כלשהי, ומובן שיש לשקול האם משתלם להרחיק מהבית בשביל מוצר זה או אחר.

חפשו ברשת קבוצות רכישה: אתרים של הורים, אתרי קנייה חברתית, או אפשרות להתאגד עם עוד אנשים למשלוח משותף מחו"ל (של בגדים, למשל). לפעמים הפריטים עצמם מאוד זולים (פיג'מות, מעילים, נעליים), אבל המשלוח מחו"ל יקר ואז משתלם להתאחד עם משפחות נוספות.

שווה להצטרף לקבוצות פייסבוק כמו "אמהות קונות ביחד", שמארגנת קניות חברתיות למגוון מוצרים לילדים ולתינוקות והיא אחת הקבוצות המובילות בארץ בקניות משותפות. יש את "אמהות קונות אונליין ביחד" ואת "קונים בזול ברשת". כדאי לכם להכיר את האתר "גוזרים קופון", שהוא אחד האתרים הוותיקים בענף ומספק מדי יום עשרות מוצרי תינוקות, פעוטות וילדים במחירים מאוד זולים. אם אתם מחפשים מוצר ספציפי ורוצים לשאול את חוכמת ההמונים - היכנסו לקבוצות אמהות כמו "מאמאזון", "אמהות למען אמהות", ועוד. תמיד יהיו הורים שישמחו לעזור ולשתף.

חיסכון בצעצועים: אם אתם רוצים צעצועי התפתחות של מותגים כמו טייני לאב, פישר פרייס, טומי ולאמאז - אפשר לקנות ב"איביי" או ב"אמזון" במחירים נפלאים ולשלוח לארץ דרך חברת שילוח. אבל בדקו אם זה משתלם כלכלית.

לקנות בגדים בזול: במשך השנים תכירו אאוטלטים מוצלחים שכדאי להגיע אליהם פעם בעונה, וכן חנויות שבהן המועדון ממש שווה ויש בהן סיילים נפלאים. בעונות המעבר כדאי להגיע למרכזי קניות זולים, כמו יכין סנטר בפתח־תקווה, קניון עופר אאוטלט בצומת בילו, האאוטלט של קניון אור־יהודה, או האאוטלט בהרצליה. יש חנויות שממילא המחירים שלהן נמוכים, למשל "האנגר", "סטוצי", רשת "זברה", רשת "גרין", "תפוז", "סלקשן" שיש בכל מקום, "ביג שופ" ועוד. בחנויות הללו (הנקראות לואו קוסט) אפשר למצוא מותגים של דיסני למשל, או קולקציות מותגים מעונות קודמות. בחו"ל - יש בכל אתר קטגוריה שנקראת סייל, קלירנס, או אאוטלט, ושם תמיד אפשר למצוא את המבצעים הכי שווים. שימו לב: החנויות ינסו לפתות אתכם עם מבצעים בעמוד הבית - אל תתבלבלו, לכו קודם כל לקטגוריה של הקלירנס. שם באמת חוסכים. 

היו מנויים על דיוור של רשתות הפארם והחנויות למוצרי תינוקות: כשמשהו יחסר לכם, עברו על כל המיילים של השבוע האחרון ובדקו היכן כדאי לרכוש את המוצר (תחליב רחצה, חיתולים, משחה לתפרחת חיתולים, וכדומה). הנה כמה אתרים ששווה לעקוב אחר המבצעים שלהם: סופר־פארם, ניו־פארם, חצי חינם, שופרסל, מגה, וגם האתר המשתלם bela.co.il.

חוששים לקבל כל היום הודעות במייל? פתחו חשבון אימייל חדש שמיועד רק לקופונים ולצרכנות, וכך תתעסקו בזה רק כשתוכלו והמבצעים לא יסיחו את דעתכם במהלך היום, ברצף העבודה.

בדקו אם מתאים לכם להתעסק עם חיתולים רב־פעמיים. מי שמסתדר איתם - חוסך מאות שקלים בשנה.

מוצרי האכלה – קנו במארז: סביר להניח שתצטרכו יותר מבקבוק או מוצץ אחד. מארז של שניים־שלושה עשוי להוזיל את ההוצאה באופן משמעותי.

תחפושות: בדרך כלל הן מאוד יקרות לפני פורים, ויש כמה אפשרויות להוזיל. קודם כל, אם אתם נוסעים לחו"ל ומזדמן לכם להיכנס לחנות של טויס־אר־אס או דיסני - נסו להתחדש עוד לפני הזמן (לא תמיד זה יהיה זול יותר מאשר בארץ, צריך לבדוק). אפשרות אחרת היא להזמין מארצות־הברית - שם מתחפשים וחוגגים את ה"הלוואין" בסוף אוקטובר. בנובמבר המחירים צונחים, ושווה לנצל את המומנטום. אפשר להזמין תחפושות יחד עם חברים ובני משפחה, ובמידה שמדובר באתר שלא עושה משלוחים לארץ אפשר להשתמש בשירותי שילוח חיצוניים. 

עלות משלוח מינימלית היא כ־20 דולר, לכן, פחות ישתלם לכם להזמין תחפושת אחת ב־10 דולרים, אבל אם תזמינו 3־2 תחפושות יחד עם חברים או בני משפחה ותחלקו בעלות השילוח הסכום שתצטרכו להוסיף על שילוח לכל תחפושת יקטן משמעותית. אתרים שווים למציאת תחפושות: trendy-mom.com ,CARTERS אמזון, איביי, WALMART , DISNEY.

מידה אחת יותר בסוף העונה. בבגדים קלאסיים, שאינם תלויי אופנה עונתית: מעיל טוב, מגפיים, פיג'מות, ג'ינס, טרנינג (ובכלל, אצל ילדים עניין האופנה קצת פחות רלוונטי בדרך כלל) - את אלה רכשו בסוף העונה במידה גדולה יותר, וכך תהיו מסודרים לעונה הבאה.

שמיכות פוך בזול: קונים באוגוסט. אם תקנו מוצרים שלא בעונה, תחסכו מאות שקלים.

 

 

הטיפים באדיבות חלי בילו גורסוי, מנהלת האתרים 2bmommy.com ו־ Trendy-mom.com ; אירנה דוידוב, יועצת לכלכלת המשפחה; מיטל ברונר, סטייליסטית אישית ומפיקת אופנה של "זמנים מודרניים"; ארגון "פעמונים", סיוע להתנהלות כלכלית למשפחות; אלונה אלמן, מומחית לסחר ברשת; רותי קינן, כתבת הצרכנות של "זמנים מודרניים"; סהר שלו, עורך האופנה של "ידיעות אחרונות"

mirilivi@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים