הלחץ של משרד הבריאות מתחיל לעבוד

איפה הייתם עד עכשיו, החברים בדיפלומט, יבואני היינץ? נחמד שהודעתם לנו אתמול כי היום יעלה על המדף הקטשופ מופחת הסוכר - והוא באמת מכיל מחצית מתכולת הסוכר בהשוואה לכמות הסוכר בקטשופ הרגיל שלכם. אבל מדוע מגיע המוצר הזה לארצנו הקטנטונת שנתיים אחרי שיווקו באירופה? בארה"ב, אגב, כבר נמכרת גרסה מופחתת סוכר עם רבע מכמות הסוכר של הקטשופ הרגיל הנמכר שם, ואפילו מצליחה, ואפילו כשרה. בכל מקרה אין ספק שעדיף מאוחר מאשר אף פעם לא, גם אם הדבר נעשה בלחץ ועדת סימון המוצרים של משרד הבריאות.

 

קטשופ היינץ (ששמו בישראל עד לתיקון סופי של התקן - מתבל עגבניות, כפי שחשפנו ב"ממון"), הוא סנונית שמבשרת להקה גדולה מאד של ציפורים. זה היה צפוי. כשם שקרה בכל מדינה אחרת בעולם שהכריזה על שיטת סימון בצבעים - ירוק לטובים, אדום ללא בריאים, או קנסות (כמו בצ'ילה) - פתאום יגלו נציגויות החברות הבינלאומיות ים של אלטרנטיבות מופחתות סוכר שמשווקות כבר בחו"ל, חלקן אפילו שנים. עד כה לא שמענו עליהן. יש להניח שלא יגיעו המוצרים הבריאים ביותר בפורטפוליו הגדול של כל חברה בינלאומית שמכבדת את עצמה, אלא אלו שהכי משתלמים לנציג המקומי ולחברה האם. אם מוצר אירופי משתלם יותר, יגיע הוא ולא האמריקאי, שבהחלט עשוי להיות מסומן טוב יותר, מופחת פחמימות וסוכר.

 

כשהאקדח המטפורי מכוון לרקה העסק עובד. יעל גרמן כשרת בריאות שפכה 36 מילין שקל על "אפשרי בריא" - קמפיין שיווקי ופרסומי ומילים יפות, וכמעט אף אחד לא זז.

 

השר ליצמן, בעידן משרד הבריאות הנוכחי, מגיע עם אדום וירוק. אף חברה לא רוצה לעמוד על המדפים עם איום של צבע אדום על מוצריה. גם לפני שהתקנות החדשות נכנסות לתוקפן.

 

ואז מתגלה קטשופ מופחת סוכר באירופה, ואין לי ספק שגם באסם שוקדים על השמרים בפיתוח קטשופ מופחת סוכר.

 

בכל זאת נציין, שהקטשופ החדש מכיל 11.4 גרם סוכר. פירושם על פי המלצות משרד הבריאות החדשות כ־3 כפיות סוכר ל־100 גרם (על פי החישוב החדש של 4 גרם לכפית). נכון שזה פחות מ־6 כפיות (23.9 גרם) בגרסה הנוכחית, או בקטשופ אסם (שמכיל 24.5 כפיות סוכר). אבל ילדים ובני נוער יכולים לעבור בקלות כמות של 100 גרם ליום. האם הם מוכרחים את תוספת הסוכר הזאת? אולי הגיע הזמן להיגמל מההתמכרות למאכלים המתועשים?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים