סופגניות בגן חיות
כשמסיחים את דעת האורחים עם פרצופים מקושטים ומהפנטים, קל להתעלם מהעובדה שאין פה בכלל טיגון! הסופגניות האפויות (והכה טעימות) הללו הולכות לכבוש לכם את שולחן החג, ואף מילה על בצק סוכר
סופגניות אפויות
אז לא, אין להן את המרקם השמנוני הספוגי המטריף של הסופגניות המטוגנות (כי הן אפויות!) אבל אפשר להתעלם מכך באלגנטיות כי הן מקושטות לעילא וממיסות את ליבכם ואת לב החוגגים הצעירים, במבט ראשון. אם אין לכם תבנית עם חור, אפשר בהחלט לאפות עוגות אישיות בתבנית מאפינס רגילה. הכמות: 12 סופגניות (או 9 מאפינס).
מה צריך:
• כוס וחצי קמח רגיל
• 2 כפות קורנפלור (אם אין, אפשר להחליף בקמח רגיל)
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 2/3 כוס סוכר
• 1/2 כפית אגוז מוסקט
• קורט מלח נדיב
• 100 גרם חמאה קרה מהמקרר
• 1/2 כוס חלב
• 1/2 כוס יוגורט או שמנת חמוצה או לבן
• 2 כפיות וניל
• 2 ביצים
לזיגוג:
• 5 כוסות אבקת סוכר (כ־5 שקיות של 100 גרם. 4 ישמשו לזיגוג ו־1 נשמור בצד לשאר החלקים)
• 5 כפות מים
• כ־50 גרם שוקולד מריר מומס
• מיני עוגיות אוריאו (להשיג בקיוסקים)
כך עושים:
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסוכר, אגוז המוסקט והמלח (לא לוותר עליו!). חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים לתוך תערובת היבשים עד שהיא מצופה מכל הכיוונים. משפשפים את קוביות החמאה בין האצבעות עד שרובן מתמוססות, ונוצרת תערובת שאם חופנים אותה באגרוף היא נשארת דבוקה לגוש (טכנית, אם רוצים לחסוך טררם, המתכון עובד גם עם חמאה מומסת, אבל המרקם יוצא הרבה פחות נימוח ויותר כבד. לשיקולכם).
2. מוסיפים את החלב, היוגורט, הווניל והביצים, ומערבבים באמצעות מזלג רק עד שהקמח נספג בתערובת. מחלקים בין שקעים משומנים היטב של תבנית סופגניות עם חור (או תבנית מאפינס, אפשר גם עם מנז'טים), וממלאים כל שקע רק עד 2/3 מגובהו (הסופגניות תופחות מאוד באפייה).
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 12־8 דקות, או עד שהסופגניות תפוחות ושחומות מעט. משחררים מיד מן השקעים ומניחים לצינון מוחלט לפני הזיגוג.
טיפ: בתמונה השתמשתי בתבניות סברינה וינטג' שקניתי בשוק פשפשים בפריז (הוי, תמיד רציתי להגיד את המשפט הזה!) והחור הפנימי שלהן רחב במיוחד. ניתן להשיג בארץ תבנית שקעי סיליקון דומה, אך החור הפנימי יהיה הרבה יותר קטן. שזה לא פחות טוב. להפך, יהיה לכם יותר מקום לצייר את הפרצוף והסופגניות תצאנה עוד יותר חמודות. גם על מאפינס, שאין להם חור בכלל, אפשר לצייר פרצופים חמודים (שזה לגמרי אומר שאתם יכולים לקנות מאפינס מוכנים בסופר ולזגג בעצמכם). לאלתור נוסף ולהשראה אני ממליצה לחפש באינטרנט באנגלית תמונות של איורים של בעלי חיים (לדוגמה: Pig Face Illustration), ולהעתיק לזיגוג בלי בושה. השמיים הם הגבול!
פסססט: אם רוצים להעשיר בטירוף את טעמן של הסופגניות האפויות, מומלץ להבריש אותן במעט חמאה מומסת לאחר שחרורן מהתבנית. שדרוג היסטרי לטעם, ועדיין בלי בלגן (וקלוריות) של טיגון.
קישוט הסופגניות:
רוב הציפויים החגיגיים בסגנון הזה עשויים מחומרי גלם יקרים כמו שוקולד לבן/בצק סוכר/מרציפן, אך כאן החלטנו לאתגר את עצמנו ולהכין את כל חלקי הקישוט (כולל אוזניים, עיניים ואף!) על בסיס אותה תערובת של אבקת סוכר זולה ונגישה, הידד! קחו בחשבון שהצבעים שלנו
הם בגדר המלצה, ואפשר להכין את החיות בכל צבע שמתחשק. רק הקפידו להשתמש בצבעי ג'ל, כי הסוד להצלחה הוא מרקם סופר־סמיך ומשחתי של זיגוג הסוכר, וצבע מאכל נוזלי (שמגיע בבקבוקונים כמו של תמצית וניל) עלול לדלל אותו ולהפוך אותו לשקוף בעת הייבוש. קחו בחשבון שכל פרויקט הזיגוג נטו, אם אתם מכינים את כל שלושת סוגי החיות, לוקח כשעה וחצי.
להכנת זיגוג לבן בסיסי:
מערבבים 4 כוסות אבקת סוכר עם המים באמצעות מזלג (את השקית הנוספת שומרים בצד להכנת שאר האיברים). בהתחלה התערובת תהיה יציקתית, אך מערבבים בעקשנות עד שנוצרת משחה אחידה, ובמידת הצורך מוסיפים עד כפית אחת נוספת של נוזל, ולא מעבר. אם הציפוי יהיה דליל ונוזלי מדי הוא ייספג בסופגניות, ועליו להיות קצת פחות סמיך ממשחת שיניים. מספיק רך כדי ליפול מהמזלג, אך מספיק צמיגי כדי לצפות את הסופגניות באחידות. זהו זיגוג הבסיס.
להכנת עיניים:
מעבירים כף אחת מהזיגוג הבסיסי הלבן לקערית קטנה בצד ומערבבים פנימה כפית גדושה של אבקת סוכר עד שנוצר מעין בצק סוכר (מוסיפים עוד אבקה אם צריך). מגלגלים את הבצק במעט אבקת סוכר על קרש חיתוך, יוצרים ממנו עיגולים קטנטנים בקוטר 2־1 מ"מ ומועכים אותם קלות. אלה יהיו העיניים. מחשבים מספיק עיניים לכל הסופגניות הדרושות ומגייסים את כל בני המשפחה למלאכה. את האישונים יוצרים עם זילוף נקודה קטנטנה של שוקולד מומס, או מדביקים באמצעות פינצטה פצפוץ שוקולד מורטב בנגיעונת של מים.
להכנת חתלתולים
מפרישים מעט זיגוג לבן (ראו: זיגוג לבן בסיסי) להכנת עיניים לבנות (ראו מטה). מערבבים צבע מאכל ורוד וצהוב ליצירת זיגוג כתום, טובלים את הסופגניות ומניחים בצד. מכינים אוזניים ועיגולים קטנים בשביל האף, לפי ההוראות שבחזרזירונים, רק הפעם בכתום. מדביקים עיניים ומזלפים פה ושפם באמצעות שוקולד מומס (ראו הוראות פנדה).
להכנת חזרזירונים
צובעים את הזיגוג (ראו: זיגוג לבן בסיסי) בוורוד עם טיפונת צבע מאכל (כדי שייצא ורוד בהיר ולא כהה). טובלים את הסופגניות בזיגוג הוורוד ומניחים בצד. לוקחים כף אחת מהזיגוג הוורוד שנותר ומערבבים פנימה כפית גדושה של אבקת סוכר עד שנוצר מעין בצק סוכר (מוסיפים עוד אבקה אם צריך). מגלגלים את הבצק במעט אבקת סוכר על קרש חיתוך ויוצרים צורת משולש. אלה יהיו האוזניים שאותן מדביקים באמצעות הזיגוג. להכנת חוטם, מגלגלים בצק אבקת סוכר לעיגולים ומועכים לאליפסות קטנות. באמצעות קיסם עושים שני חורים, ומדביקים לחזרזירים בעזרת מעט זיגוג. ליצירת עיניים הדביקו על הזיגוג פצפוצי שוקולד קטנטנים.
להכנת פנדה
טובלים את הסופגניות בזיגוג הלבן (ראו: זיגוג לבן בסיסי) ומניחים בצד. פותחים את עוגיות הסנדוויץ' הקטנטנות ועושים בצידי הסופגנייה חריצים קטנים, לשם ייכנסו האוזניים. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות ומערבבים היטב בין לבין עד שהשוקולד חלק. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים בה חור קטנטן. מזלפים שני עיגולים חומים גדולים של שוקולד ומדביקים עליהם עיניים מבצק אבקת הסוכר (ראו מטה). מזלפים עם השוקולד המומס גם את האף והפה.

