המשרד לאיכות הלביבה
במקום תפוחי אדמה, אפשר להגיש לשולחן החג גם לביבות מתוקות של גבינה, תפוחי עץ, בננה או לחם. אהרוני הופך צד
את הסופגנייה הראשונה שלי הכרתי בשם פונצ'קה (בפ"א דגושה), כי ככה קראו לה בקיוסק הקטן של אדון צבי, ניצול השואה שהיה מוכר פונצ'קס גדולות ומגושמות, עם כתם ריבה גדול. "זה מה שהאשכנזים אוכלים בחנוכה", הסבירה לי אז אמא שלי, בבוז שאי־אפשר היה לטעות בו בקולה.
היא, לעומת זאת, הייתה מכינה "צ'לפק", לביבות בצק שטוחות ומטוגנות בשמן עמוק שהגישו — עם מי שום־לימון וכוסברה לטבילה — בחנוכה ובארוחות חגיגיות. בכלל, אמא שלי, כבת לעדה הבוכרית, התעלמה לגמרי ממאכלי חגים מקובלים, למעט בפסח ובראש השנה. אצלנו כאמור לא אכלו סופגניות בחנוכה, לא עוגות גבינה בשבועות ולא אוזני המן בפורים, בטענה הקבועה ש"זה של אשכנזים".
מומלצים