מתכון מנצח: סופגניות אפויות
מה צריך? ל־20 סופגניות
• 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן מנופה
• 180 גרם (3/4 כוס) חלב קר או מים
• 2 ביצים בגודל מדיום
• 25 גרם (חצי שקית או קובייה) שמרים טריים
• 1 כפית תמצית וניל
• 100 גרם (חצי כוס) סוכר
• 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
• 10 גרם (1 כף שטוחה) מלח
מה עושים:
1. מכניסים את כל המרכיבים (למעט המלח) לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים על מהירות 1 למשך 5 דקות, עד שהבצק מתלכד ומעט דביק. מוסיפים את המלח, מעלים למהירות 2 ומערבבים כ־5 דקות נוספות עד שהבצק חלק.
2. נותנים לכדור הבצק לנוח בקערה כחצי שעה, לתפיחה קלה. חובטים בבצק, מחלקים אותו ל־20 כדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים תנור ל־175 מעלות ואופים את הסופגניות 12־10 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום. מצננים מעט, ממלאים במילוי הרצוי וטובלים בציפוי (ניתן להקפיא את הסופגניות במצב כדורים עד כחודש ואז להוציא ולהתפיח כשרוצים).
(באדיבות מאפיות הבוטיק ג'ייקובס קריית־אונו, רמת־השרון)
ערכים תזונתיים לסופגנייה (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז מרכז): 157 קלוריות, 3.6 גרם חלבון, 5.1 גרם שומן ו־24 גרם פחמימות.