רנו זואי: כמו קליאו, אבל נטענת
כמעט ארבע שנים אחרי קריסת "בטר פלייס", שבה רנו למכור בישראל מכונית חשמלית. סופר־מיני חשמלית, מכונית שבניגוד לפלואנס Z.E, נבנתה מראש ככזאת, ולא כהסבה של רכב קיים. הסוללה ממוקמת בתחתית הרכב ולא בזנב, תורמת ליציבות במקום לגרוע ממנה, ולא מחסלת את תא המטען, שעם נפח של 338 ליטר ודלת חמישית, גדול ושימושי בהרבה מזה שהציעה הפלואנס (317 ליטר, בצורת האות ר').
היא גם נראית טוב יותר מהפלואנס הגמלונית, אם כי פחות מתבלטת מקליאו רגילה. תא הנוסעים שגרתי, עם מסך 8 אינץ' מקורי ולוח מחוונים דיגיטלי. המרווח מלפנים טוב, מאחור סביר למבוגרים שאינם גבוהים מהממוצע ויש 5 מקומות ישיבה. רכב המבחן כלל גם התנעה בכפתור, בקרת אקלים, בקרת שיוט ועוד, אבל המפרט הישראלי הסופי עוד תלוי במו"מ עם היצרן. כמקובל בחשמליות וכמו בב־מ־וו, אין גלגל רזרבי.
ואיך היא נוסעת? למרות משקל של טון וחצי בגלל הסוללה הכבדה, הזואי לא מתקשה להיות מהירה מהתנועה, אבל איטית מקליאו בנזין, עם כ־10 שניות בתאוצת עקיפה מ־80 ל־120 קמ"ש. את רעש המנוע מחליפה יבבה חרישית, שמורגשת קצת בעיקר כשהמכונית מנצלת בלימה או נסיעה במורד כדי להיטען קצת (טעינה רגנטיבית) ולהאריך מעט את הטווח מעבר לחשמל שעימו יצאה לנסיעה.
רנו מצהירה על טווח של 240 ק"מ, הכרזה ריאלית כמו דוגמנית שמבטיחה לפעול למען שלום עולמי. טווח של 150 עד לכל היותר 180 ק"מ יהיה אמיתי יותר , תלוי באופן הנהיגה שלכם. נסיעה במהירות בין עירונית, אפילו ב־110־100 קמ"ש תרוקן את סוללתם הליתיום־יון 22 קילו־וואט מהר יותר מאשר נהיגה עירונית. טעינה מלאה תיארך כשעתיים־שלוש בעמדות הטעינה המנוהלת שיסופקו עם המכונית, או באלה של ג'ינרג'י הפזורות ברחבי הארץ.
אחיזת הכביש גבוהה הודות למרכז הכובד הנמוך שיוצרת הסוללה, ההגה חסר תחושה. נוחות הנסיעה טובה והבלימה בסדר, אבל גם כך את רוב ההאטה תעשה הטעינה הרגנטיבית, לטובת הארכת חיי הבלמים. בכלל, עלויות האחזקה צפויות להיות נמוכות, עם טיפול אחת לשנה או 30 אלף ק"מ ועלויות אנרגיה מצחיקות. טעינה מלאה תעלה בתעריפי החשמל הנוכחיים כ־12 שקל בלבד, כעשירית מתדלוק בנזין, ותוך חיסכון של כאלף שקל לחודש בקילומטראז' ממוצע.
עם מחיר משוער של 130 אלף שקל ומגבלת הטווח, זואי צפויה למכור השנה כמה מאות מכוניות בלבד בארץ. היא מסוגלת לכסות את הקילומטראז' היומי של רוב הנהגים, ושל מי שנוסע יותר, במסלולים קבועים. אופציה מעניינית לבוגרי פלואנס חשמלית ולכל מי שמחפש דרך להציל את העולם, או לפחות את הכיס.
תעודת זהות
מנוע: חשמלי, 92 כ"ס, 25 קג"מ. סוללת ליתיום־יון, 22 קילו־וואט
תיבת הילוכים: אוטומטית, הילוך אחד. הנעה קדמית
ביצועים (יצרן): 13.5 שניות מ־0 ל־100 קמ"ש, 135 קמ"ש מהירות מרבית, 240 ק"מ טווח נסיעה
בטיחות: 5 מ־5 כוכבים, 6 כריות אוויר.
אחריות: טרם נקבע
מחיר משוער: כ־130 אלף שקל

