קורבן אופנה
אחרי שבע שנים והפסד של עשרות מיליוני שקלים, "גאפ" תסגור את סניפיה בישראל • אוהדיה של הרשת, שחווה קשיים גם בחו"ל, מתכוננים לפרידה מהסווטשירט עם הלוגו
הסוף לעידן החאקי? מותג האופנה האמריקאי "גאפ", המתמחה באופנת בייסיק איכותית, יוצא מישראל אחרי 7 שנות פעילות.
בתוך כמה חודשים ייסגרו כל שבע חנויות הבגדים "גאפ" בישראל. הסיבה: בעל הזיכיון המקומי ג'ו שוובל (הבעלים של מותגי האופנה "זארה ישראל", "גוטקס", "פול אנד בר", "ברשקה" ועוד) התייאש מהניסיונות לחבב את המותג — שהיה להיט בעולם עד תחילת שנות ה־2000 — על הישראלים, וצבר הפסדים בגינו בסך עשרות מיליוני שקלים.
שוובל יסגור את חנויות "גאפ" לא רק בישראל: הזיכיון שלו כלל גם פעילות של הרשת במזרח אירופה — שם פתח 6 חנויות, שגם פעילותן תבוא כעת לסופה.
ומה יהיה על מי שמועסק ברשת? עשרות עובדים בחנויות "גאפ" — בקניוני עזריאלי תל־אביב, ממילא ירושלים, גרנד פתח־תקווה, ארנה הרצליה, רננים רעננה, עיר הימים נתניה וביג בית־שמש — צפויים לסיים את עבודתם. מטעמו של שוובל נמסר כי ייעשה מאמץ לקלוט אותם בחנויות אחרות של הקבוצה. כמו כן, "גאפ" פנתה ללקוחותיה החברים במועדון הלקוחות בבקשה לנצל את הנקודות שעומדות לזכותם.
הטייקון מוטי זיסר ז"ל היה הראשון להביא את "גאפ" לישראל, ב־2009. החנות הראשונה נפתחה בשדרות ממילא בירושלים. המונים הגיעו ביום הפתיחה לפקוד את החנות, אולם במהרה ההתלהבות שככה, בין השאר בגלל מחירם הגבוה יחסית של הבגדים. כשהחלו הקשיים, ב־2012, מכר זיסר את הזיכיון תמורת כ־40 מיליון שקל לשוובל — שהאמין כי לאור הצלחתו עם "זארה", הוא יצליח לשקם גם את המותג של "גאפ".
גם בעולם הלך ודעך בעשור האחרון כוכבו של "גאפ". מאז 2015 נסגרו 180 חנויות, מתוך 800 שהפעילה הרשת, והשנה צפויות להיסגר עוד עשרות חנויות.
"גאפ" מתקשה להתמודד מול ענקיות אופנה זולות כמו "H&M", "יוניקלו", "זארה" ועוד שמביאות בשורה אופנתית, או לחלופין אופנת בייסיק אבל במחיר נמוך. אנליסטים טוענים כי "גאפ" נחשבת כיום למותג משעמם, מיושן ובעיקר לא טרנדי.

