yed300250
הכי מטוקבקות
    נוף לפארק
    ממון • 01.01.2017
    אז כמה שווה נוף לפארק
    נוף ירוק עושה טוב לא רק לנשמה אלא גם לערך הדירה. מחקר של סוקר הנדל"ן לוי יצחק מצא הפרשים של עד 900 אלף שקל בין דירות זהות
    עופר פטרסבורג

    לנוף השפעה לא רק על מצב הרוח שלנו, אלא בעיקר על מחיר הדירה. לפי מחקר של סוקר הנדל"ן ועורך מחירון הדירות לוי יצחק, "ברגע שנבנה פרויקט ליד פארק, ערכו עולה אוטומטית ב־5־8 אחוזים. בפרויקטים כאלה בונים גם שטחים ירוקים רבים בין הבניינים, וגם זה מעלה את הערך".

     

     

     

    בפרויקטים שבנויים מסביב או בסמוך לריאה ירוקה נמצאו הבדלים עצומים בין דירות הפונות אליה ואלו שלא. מסתבר שנוף ירוק עושה לא רק טוב לנשמה ולנשימה אלא גם לערך הדירה. דירות הפונות לפארק יימכרו ראשונות בכל פרויקט, גם אם הן יקרות ב־10% ולעיתים אף יותר.

     

    כך, בר"ג נמכרה דירת 5 חדרים במגדלי פייר, מול פארק הירקון, ב־3.82 מיליון שקל. דירה זהה, שאינה פונה לנוף, תעלה כ־500 אלף שקל פחות. גם בהוד־השרון דירות שאינן נושקות לפארק יעלו 8%־10% פחות, ויימכרו בפרק זמן ארוך בהרבה. בשכונת הפארק בחדרה הפער בין דירות הפונות לפארק לדירות עורפיות הוא 150־200 אלף שקל, בפארק רייספלד בקריית־אונו הפער הוא 10%־13%, ובשכונת נווה זמר ברעננה מדובר ב־10%.

     

     

     

    יזמים מכירים את המספרים מקרוב. שיכון ובינוי נדל"ן, לדוגמה, מקימה שכונות סביב פארקים. לדברי דורית סדו, סמנכ"לית השיווק, "הציבור מתעניין לא רק בדירה או במפרט. חשובה לא פחות סביבת הפרויקט ואפשרויות הבילוי מתחת לבית, במיוחד בשכונות של משפחות צעירות".

     

    לדברי שלמה גרופמן, יו"ר יזמית הנדל"ן קרן פייר, "דירות עם נוף נמכרות ראשונות. אם בעבר מכרנו דירות בהפרשים של אלפי דולרים בודדים, כשההבדל העיקרי הוא הקומה, היום ההפרשים יכולים להגיע למאות אלפי שקלים, ובפרויקטי יוקרה, כמו הירקון 96 בתל־אביב, גם למיליונים".

     

     

    עוד דוגמאות: ברחוב סמדר בשיכון ותיקים בר"ג דירת 3 חדרים קומה 1 ללא מעלית וחניה, הפונה לגינה, נמכרה ב־2.41 מיליון שקל, ודירה זהה עורפית ב־2.25 מיליון; ברמת־השרון דירת 3.5 חדרים ברחוב הקוצר, עם מעלית וחניה, פונה לגינה, נמכרה ב־2.51 מיליון שקל, וזהה עורפית ב־2.37 מיליון; בגבעתיים, רחוב בן־צבי, נמכרה דירת 4 חדרים מול הפארק ב־3.89 מיליון שקל, כ־500 אלף יותר מדירה זהה שאינה בחזית הפארק; ובשכונת בבלי בתל־אביב 3.5 חדרים ברחוב הזוהר, מול גינת פעמוני, נמכרה ב־4 מיליון שקל, בעוד דירה זהה באותה קומה, עורפית לגינה וחזיתית לדרך נמיר, נמכרה ב־3.12 מיליון שקל.

     

     

    כשמדובר בדירות יד שנייה במיקום ייחודי ונושק לפארק, מתווכים מעידים על רשימת המתנה, ועליהם להתקשר מיידית אם מתפנה דירה במתחם מסוים. עם זאת, לדברי שירלי ורנר, זכיינית רימקס אושן תל־אביב, "לפארקים יש לפעמים משמעות חיובית במחיר, ולפעמים שלילית. בצפון הישן בתל־אביב נוף לפארק אוסישקין יכול להוביל לפער מחירים חיובי ממוצע של 3,000 שקל למ"ר. לעומת זאת, בכוכב הצפון יש דירות הפונות לפארק הירקון אבל גם לרוקח. הן רועשות יותר, ועולות 150־200 אלף שקל פחות מדירות ללא נוף. בדרום העיר הנוף משפיע באופן מינורי, כי רוב הבניינים נמוכים ועם נוף מוגבל, וגם אם יש נוף מהקומה האחרונה, היעדר מעלית מוריד חזרה את המחיר".

     

    לא כל שטח מול הנכס יישאר פתוח וירוק לנצח. יש לבדוק את התב"ע, ולוודא שאינו מיועד לבנייה, כביש, מוסד ציבורי, או כל ייעוד אחר, וייעודו כפארק או גינה או שמורת טבע - ושכך זה עתיד להישאר.

     

    ofer-pt@yedioth.co.il

     

    yed660100