השופטת שחוטפת את האש
סיום הקראתה של הכרעת הדין במשפט אלאור אזריה היווה את אות הפתיחה לגל של הסתה נגד השופטים ובעיקר נגד מי שעמדה בראש ההרכב, אל"מ מאיה הלר. אתמול הודיע צה"ל כי הצמיד אבטחה לשלושתם וכן לתובע, סא"ל (מיל') נדב וייסמן. "אני לא חושב שהם דמיינו לעצמם שהתיק הזה יהפוך למה שהוא", אמר גורם בכיר לשעבר במערכת המשפט הצבאית.
אל"מ הלר, נשיאת בית־הדין הצבאי ביפו, מונתה רק השבוע לשופטת בבית־הדין הצבאי לערעורים. "היא שופטת מקצועית, מנוסה מאוד, יסודית ועניינית", מספר מקורב. "מנסים לצייר אותה כאטומה ודיברו על זה שהיא ציחקקה וגיחכה, זה לא נכון. היא רגישה לכאבים של הזולת אבל מצד שני יודעת מתי לקבל את הגרסה של העומדים לפניה ומתי לא".
אתמול הוצפה הרשת בקריאות נאצה שכוונו נגד הלר ומשפחתה. לצד "איחולים" למוות בפיגוע ולפגיעה במשפחתה, הועלתה הטענה השקרית כי היא אחותה של אשת השמאל טלי פחימה. "היא סומכת על הצבא שיגן עליה. אני לא חושב שהיא נכנסת למקלט ונעלמת. זה טבעי שהיא תפחד, יש לה בנות ומשפחה, אבל היא מאמינה בדרך שלה. האיומים לא ישנו את הגישה שלה. היא תמשיך לפעול לפי צו מצפונה", אמר המקורב.
החבר השני בהרכב הוא אל"מ כרמל ווהבי, נשיא בית־הדין המיוחד, נשיא בית־הדין מטכ"ל ועורף והקצין הדרוזי הראשון בתולדות צה"ל שנבחר לכהונת שופט. "כרמל הוא שופט שקט מאוד, הפרסום הזה נכפה עליו", סיפר מקורב. "הוא אדם מאוד נעים שנולד למשפחה של אנשי כוחות הביטחון. הוא מאוד מקצועי וענייני".
השופט השלישי הוא סא"ל ירון סיטבון, שהיה סמח"ט אפרים והגיע לכס השיפוט כשופט נוסף שמגיע עם רקע מקצועי שמכיר את השטח מקרוב. לפני כשלושה חודשים הוא מונה למפקד יחידת הלוט"ר (לוחמה בטרור) ובעברו שימש מפקד יחידת עוקץ.

