רוב הזמן את תשתי

ורודה או לבנה, הבעבוע החגיגי של השמפניה הפך למלווה של כל אירוע מרגש ולסמל סטטוס של יוקרה וסגנון חיים נהנתני. אבל גם אם אין לכם 2,500 שקלים להוציא על בקבוק בודד וגם לא חבר שיושיע, תוכלו להנות משמפניה ורודה גם ב־300 שקלים לבקבוק ואפילו פחות מזה. מדריך לשותים

כמו הרבה מסורות, גם מסורת שתיית השמפניה מקורה בבתי המלוכה. כמעט כל בית שמפניה שמכבד את עצמו מתפאר באיזושהי משפחת מלוכה שאימצה אותו לחיקה. עם הזמן אנחנו, פשוטי העם, למדנו לשתות בחגיגות מה שהמלכים שותים.

 

הכל מתחיל מיין לבן יבש שעובר התססה באמצעות תמיסת שמרים וסוכר. אחרי תסיסה שנייה בבקבוק עצמו, נפטרים ידנית משרידי השמרים והמשקעים על מנת לקבל שמפניה צלולה, לא לפני שיחלפו להן בין שלוש לעשר שנים.

 

לא כל יין עם בועות הוא שמפניה. רק אלו המיוצרות בתוך מחוז שמפיין בצרפת, תחת רגולציה כבדה ושימוש בזני האזור המותרים, יזכו לשם המחייב. בדרך כלל מיוצר היין מענבים לבנים בלבד. בחלק מהמקרים יתווסף פינו נואר, זן ענבים אדום. שמפיין הינו המחוז היחיד בצרפת שבו מותר לערבב בין הזנים הלבנים לאדומים, והתוצאה היא שמפניה ורודה, בדיוק כמו ששרה אוהבת (לכאורה, לכאורה).

 

שמפניות הרוזה נראות קלילות ולא מחייבות, אבל על פי רוב השילוב של הענבים האדומים יוסיף עומק לשמפניות, ואל הניחוחות השמריים והלימוניים יתווספו אלמנטים של פרי יער, ורדים, אשכולית אדומה ואפילו פירות יבשים כהים ודבש. שמפניית הפרימיום דום פריניון, שמונפקת רק בשנים של בציר מיוחד, מציעה גם שמפניית רוזה לצד זו הלבנה. למעוניינים להרגיש כאילו גם להם יש חברים מפנקים עם כיסים עמוקים, מומלץ לבחור בדום פריניון רוזה משנת הבציר המצוינת 1996. זאת שמפניה בעלת גוף ומתובלת עם ניחוחות של פרי יער, תותים ומאפה. היא נמכרת במחיר שווה לכל נפש (של אוליגרך), סביב 2,900־2,300 שקלים. אפשר להסתפק גם בגרסה הצעירה יותר, דום פריניון רוזה 2003, שתעלה כ־1,100 שקלים, רק קצת יותר מחמישית שכר המינימום המעודכן.

 

מי שרוצה להרגיש כמו מלך או לפחות כמו אשת ראש ממשלה ולא להוציא כאלה סכומים, יכול לבחור בהנרי גואה רוזה, שמפניה בגווני ורדרד־נחושת, שמיוצרת בבית שמפניות קטן בשיטה המסורתית ונמכרת בכ־140 שקלים.

 

אופציה נוספת ומקומית היא ירדן ברוט רוזה, שעוד לא יצאה מחדש השנה אך ניתנת לאיתור בחנויות. יש לה טעמים נפלאים של פרי יער עדין ושמריות טובה ונעימה, והיא כשרה.

 

וכמובן, מום קורדון רוז' מבית השמפניה הגדול מום, שרואים כמעט בכל מרוץ פורמולה 1 ומשווקת בארץ כבר די הרבה שנים. הקורדון רוז' יבשה ובעלת גוף, קצת פרי באף ואיזון נהדר בפה. לטעמי, הרוזה טובה מהגרסה הלבנה של בית השמפניות הזה. 49 דולר בדיוטי פרי או 299 שקלים בשוק המקומי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים