מתחפשים ברשת

פורים נראה רחוק, אבל לא מוקדם מדי להתכונן ולהזמין תחפושת ברשת כדי להיות בטוחים שהיא תגיע בזמן. מהם הלהיטים השנה ואיזה מציאות תפסנו?

פורים עדיין רחוק, אבל עונת התחפושות כבר התחילה באינטרנט. קניית תחפושות ברשת נמצאת השנה במגמת גידול. על פי נתוני אתר זיפי, מספר המקדימים להזמין תחפושות השנה עלה ב־28% בהשוואה לשנה שעברה. באיביי מדווחים על עלייה של 13% בהשוואה לחודשים המקבילים בשנה שעברה.

 

ירון בן־אלי, מנכ"ל חברת השינוע USHOPS, מדווח על גידול של 40% בהזמנת התחפושות, כאשר כרבע מההזמנות הן תחפושות למבוגרים. יניב קוטר, בעלי חברת השילוח DEALTAS, מדווח על עלייה של 40% בביקוש לתחפושות מארצות־הברית. ההערכה היא כי ינואר צפוי להיות חודש השיא בהזמנות תחפושות, מפני שהמזמינים רוצים לוודא שהתחפושות יגיעו בזמן.

 

 

לאור הביקוש השיק האתר הישראלי־סיני Chinabuy חנות און־ליין ייעודית לתחפושות. שושי זוהר, מובילת שוק התחפושות בישראל, ייבאה השנה לראשונה כמויות חסרות תקדים של תחפושות בקו זול כדי להתמודד עם המבול האינטרנטי. מדובר ב־60 דגמים של תחפושות במחיר שבין 49 ל־99 שקל, לעומת התחפושות הרגילות שלה, כולל גיבורי הצגות חנוכה, שמחיריהן יגיעו עד 169 שקל.

 

מה התחדש השנה?

לצד אלזה יצאה השנה גיבורת דיסני חדשה - מואנה. על פי התחזיות, היא לא תהיה פופולרית כמו אלזה גם בגלל היעדר תחפושות במחירים אטרקטיביים וגם מפני שלילדות קל יותר להזדהות עם דמוות נסיכותית מובהקת כמו אלזה ואנה. תחפושת מואנה באתר דיסני עולה 45־50 דולר (לפני משלוח שעשוי להקפיץ את מחיר התחפושת בעשרות דולרים). באליאקספרס היא נמכרת במחיר של החל מ־59 דולר לפני משלוח.

 

 

השנה פופולריות במיוחד מסכות של דונלד טראמפ והילארי קלינטון. טראמפ מנצח גם במסכות, בהפרש של 30%. אתר Partycity האמריקאי מציע מסכות של טראמפ ב־2־10 דולרים ומסכות של הילארי קלינטון ב־10־30 דולר. פערי המחירים יכולים גם הם להסביר את ההבדלים בפופולריות. גם האתר Spirit Halloween מציע מסכות טראמפ וקלינטון.

 

מה מציעים האתרים?

Chinabuy: מציע כ־160 תחפושות. למשל: בת הים הקטנה ב־41 שקל, תחפושות "מלחמת הכוכבים - הכוח המתעורר", עם שלושה גיבורים לבחירה, כולל מסכת פנים ב־92 שקל, מארז תחפושות של שלישיית באטמן, סופרמן וספיידרמן 65 שקל, אלזה לילדה 42 שקל, רפונזל לילדה 39 שקל, קפטן אמריקה לילדים 66 שקל.

 

 

איביי: חמש התחפושות הפופולריות ביותר עכשיו: אוברול Onesie ("וואנזי") 47.31 שקל, נסיכות לילדות 35.99 שקל, סופרמן או באטמן לילדים 21.94 שקל, סופרמן לתינוק 28 שקל, אלזה לילדות 33 שקל. המחירים כוללים משלוח.

 

Chasing Fireflies: אתר אמריקאי המצטיין בתחפושות מושקעות במיוחד. במחלקת ה־clearance מבחר מרשים הנמכר בהנחות של עד 90%. לדוגמה: פרפרית מלכותית כחולה 19.97 דולר (במקום 94), מכשפה כתומה צהובה מרהיבה 9.97 דולרים (במקום 74), אקווריום של דגים 9.97 דולרים (במקום 69.50 דולר), סופרמן אישי עם שם הילד על הגלימה 19.97 דולר (במקום 39.50).

 

partydelights.co.uk: אתר אנגלי, שמרני יחסית, עם מבצעי הנחות של 20%־50%. למשל: מלך 12.79 ליש"ט, מיניון 8.99 ליש"ט, פיראט 6.99 ליש"ט, כלה 8.98 ליש"ט, דמויות ממלחמת הכוכבים 19.99־22.99 ליש"ט.

 

 

אליאקספרס: קפטן אמריקה 78.4 שקל, מלך 77.5 שקל, רופאה 68.80 שקל, פיראטית 72.60 שקל, וונדר וומן לאישה 78.70 שקל, בווארי בפסטיבל בירה לגבר 98.7 שקל. משלוחים חינם.

 

Costumes4less: אתר אמריקאי עתיר הצעות ומבצעים. לדוגמה: פיראט 12.10־16.16 דולר, דרדס 27.30 דולר, נינג'ה 23.63 דולר, וונדרוומן 33־37 דולר, פייה 9־19 דולר. לא כולל משלוח.

shenker@013.net

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים