טקטק לי טאקו
תעלומה אמריקאית. רשת המזון המהיר Jack in the Box ידועה בארה"ב בעיקר בזכות ההמבורגרים שהיא מוכרת, אבל דווקא מוצר אחר שלה זוכה לפופולריות עצומה, בלתי נתפסת: הטאקו הייחודי שהיא מייצרת.
עד כמה גדולה הפופולריות? ובכן, מדי שנה מוכרת הרשת 554 מיליון טאקוס, שזה 1,054 בדקה, או 17 כל שנייה. ומה שמדהים, מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל", זה שרבים מתארים את טעמו של הטאקו במילים לגמרי לא מחמיאות — ועדיין לא יכולים לעמוד בפניו. מכורים אליו.
מדובר בטורטייה שעוטפת מילוי בקר, מטוגנת בשמן עמוק ומכילה גם גבינה צהובה, חסה ורוטב חריף. הטאקו הזה, שהופיע בתפריט מאז השקתה של המסעדה הראשונה בסן דייגו ב־1951, הפך במהרה למאכל הכי פופולרי של הרשת.
ויש למאכל הזה גם מעריצות סלבריטאיות, בהן הדוגמנית כריסי טיגן והזמרת סלינה גומז — שליום הולדתה ה־21 קיבלה מחברותיה עוגה עשויה מהטאקוס (והעלתה תמונה, איך לא, לאינסטגרם).
"אני אוהבת את הטאקו הזה", אמרה הקומיקאית צ'לסי הנדלר תוך כדי בליסתו בתוכניתה המשודרת בנטפליקס. "אני לא יודעת ממה הם מכינים אותו. אני לא רוצה לדעת. אני בטוחה שזה בריא".
לטקטק מלון
ברחוב באוורי 185 במנהטן הולך ומוקם עכשיו המלון המודולרי הגדול ביותר שנבנה אי־פעם בניו־יורק. כך מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל". מדובר במלון בן 300 חדרים, שיתנשא ל־20 קומות. החדרים נבנים בבנייה טרומית בפולין, קומפלט עם כל האביזרים, ומשם הם נשלחים לניו־יורק ומורכבים זה על גבי זה כמו אבני לגו.
חברת המלונאות ההולנדית citizenM, שעומדת מאחורי הפרויקט, כבר בנתה מלונות כאלה באירופה. באמריקה הבנייה הטרומית פחות נפוצה והיא מוגבלת בעיקר לפרויקטים למגורים. השיטה לא בהכרח זולה יותר, אך היא מקצרת בהרבה את משך הבנייה.
תרגום: נמרוד אברהם

