yed300250
הכי מטוקבקות
    שאול גולן
    חדשות • 12.01.2017
    אבא ואבא של שבת
    קבלת השבת שנערכת בגני הילדים עוברת מתיחת פנים ברוח התקופה • עיריית תל־אביב ממליצה לערוך בגנים טקס מעודכן, שלא יגרום לילדים ממשפחות חד־מיניות להרגיש חריגים • מי אוהב את השבת? כולם, גם קהילת הלהט"ב
    תמר טרבלסי חדד | כתבתנו לענייני חינוך

    לא רק אבא ואמא של שבת — מעתה אימרו גם אבא ואבא או אמא ואמא של שבת: עיריית תל־אביב ממליצה לעדכן את טקס קבלת השבת המתקיים בגני הילדים העירוניים מדי יום שישי, ולגוון אותו כך שהילדים ייחשפו למודלים שונים של משפחות.

     

    מדובר במהלך שמובילה העירייה על מנת לתת מענה לאלפי המשפחות הלהט"ביות המתגוררות בעיר. העירייה הקצתה לשם כך שני פסיכולוגים ייעודיים המנחים את הגננות וההורים ומנגישים את דרכי ההוראה וההתייחסות הכוללת למודלים שונים של "משפחה מודרנית".

     

    גני ילדים רבים כבר אימצו את ההמלצה והם מקיימים קבלת שבת באמצעות תורנים מתחלפים, בלי קשר לזהותם המגדרית.

     

    במסגרת השינויים שכבר הוטמעו בגני הילדים מופיעים בדף הקשר המחולק להורים: "שם ההורה" במקום "שם האמא" ו"שם האבא". בנוסף, על קירות הגן מופיעים ציורים ותמונות אשר נותנות ביטוי למגוון משפחות שאינן הטרוסקסואליות. בספרייה שבגןבין , ספרי ילדים יהיו גם כאלה המציגים משפחות חד־מיניות.

     

    גלי שיין־טל ואיתי הימלפרב, פסיכולוגים מהשירות הייעוצי של עיריית תל־אביב, מסבירים כי מסרים שעוברים בגיל הגן משמעותיים וחשובים להתפתחות הרגשית של המשפחות הלהט"ביות, ומבטיחים שהילדים במשפחות אלו לא ירגישו אשמים וחריגים. הימלפרב מסביר כי "חשוב לנו שהאקלים החברתי בגן יהיה מעודד וחיובי כלפי המשפחות. המטרה שלנו לייצר חשיבה הלוקחת בחשבון את המשפחה הלהט"בית".

     

    עם זאת, שיין־טל מספרת כי לא בכל גני הילדים מגיבים בהתלהבות למהלך ובחלק מהגנים הם פוגשים גננות המפגינות עמדות שמרניות, שלא לומר הומופוביות. "אנחנו מנסים להגמיש את העמדות ולאפשר התייחסות מקבלת משום שזה חשוב להתפתחות הילדים", היא מסבירה "אנחנו אומרים להם שצריך להבחין בין העמדות האישיות לבין העמדות החינוכיות".

     

    לדברי השניים, בעיר כמו תל־אביב שבה חיות אלפי משפחות להט"ביות "חשוב לחזק את הילדים להביע אמפתיה לרגשות של כל ילד ומצד שני לחזק אותו שהמשפחה שלו שווה וטובה, מלאה, תקינה ואוהבת". השניים מציינים כי בתל־אביב, מעבר למשפחות "קלאסיות" יש מגוון של משפחות להט"ביות, כמו גם גרושים שהתחתנו מחדש, חד־הוריים, וכאלה הדוגלים במודל של הורות משותפת לצורך הבאת ילד לעולם.

     

    סגן ראש עיריית תל־אביב ומחזיק תיק החינוך, אסף זמיר, אומר כי "לשמחתנו, חלק מהגידול המשמעותי במספר הילדים בעיר בשנים האחרונות נובע ממשפחות גאות רבות הבוחרות לגדל את ילדיהן בעיר. מאחר שמערכת החינוך העירונית עוסקת מזוויות רבות בשלל הקהילות החיות בעיר ובגיוון המאפיין אותה, שאיפתנו היא לקיים מערכת שתשרת קבוצות אוכלוסייה שונות ותחנך ילדים וילדות לחיים משותפים עם האחר מהם".

     


    פרסום ראשון: 12.01.17 , 23:46
    yed660100