קאפקייקס רד ולווט

מה אפשר כבר לחדש בקאפקייקס? אפשר גם אפשר. "Red Velvet" הוא הלהיט העכשווי, גרסה נפלאה עם מרקם נכון של קאפקייק: לא אוורירי מדי ולא דחוס מדי ולא מתוק מדי. מצופה בקרם גבינת שמנת ומקושט בלבבות סוכר מלמעלה - הוא הופך לחוויה אולטימטיבית ממש כמו בקונדיטוריות.

 

מה צריך:

 

לקאפקייק:

 

• 110 גרם חמאה, רכה

 

• 1/3 כוס + 1 כף (85 גרם) סוכר

 

• 1 כפית תמצית וניל

 

• 1/2 כפית מחית צבע אדום למאכל (רצוי צבע צמחי)

 

• 1 ביצה

 

• 3 כפות (30 גרם) שמן

 

• 3/4 כף מיץ לימון טרי או חומץ

 

• 35 גרם שוקולד מריר, מומס

 

• 1/3 1 כוס (185 גרם) קמח

 

• 1/2 כפית אבקת אפייה

 

• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

• 3/4 כף (6 גרם) קקאו

 

• 2/3 כוס (140 מ"ל) חלב (3% שומן)

 

• 1/4 כוס (25 גרם) אבקת שקדים

 

לציפוי:

 

• 40 גרם חמאה, רכה

 

• 3/4 כפית תמצית וניל

 

• 2/3 כוס (100 גרם) אבקת סוכר, מנופה

 

• 300 גרם גבינת שמנת 30% שומן (רצוי "פילדלפיה") בטמפרטורת החדר

 

• קישוטי סוכר, לקישוט

 

הכלים: תבנית למאפינס עם 12 שקעים מרופדים ב־12 עטרות נייר תואמות בצבע לבן

 

כך עושים:

 

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. בקערת מיקסר שמים את החמאה, הסוכר והווניל ומקציפים בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית־גבוהה 2־1 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את צבע המאכל ואת הביצה ומקציפים במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן ומיץ הלימון (או החומץ), ולבסוף מוסיפים את השוקולד המומס.

 

2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והקקאו לקערה בינונית. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת שבקערת המיקסר (ב־3 פעמים) לסירוגין עם החלב (ב־2 פעמים), כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את אבקת השקדים ומערבלים לתערובת אחידה. ואז מקציפים בקצרה כמה שניות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה (יש להיזהר מערבול יתר שיפגום במרקם).

 

3. בעזרת כף גדולה (או שקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 2 ס"מ) מעבירים את התערובת לעטרות הנייר וממלאים עד ל־2/3 גובהן. אופים 20־18 דקות, או עד שהמאפים תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.

 

ציפוי:

 

במעבד מזון שמים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. מוסיפים את הווניל ואת אבקת הסוכר. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד לקבלת תערובת הומוגנית חלקה. יש להיזהר מעיבוד יתר! אם התערובת רכה, מכסים ומצננים במקרר כ־5 שעות או עד שהתערובת יציבה לזילוף. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר כ־1 ס"מ ומזלפים קרם בצורת "שבלול" מעל כל קאפקייק. מקשטים מלמעלה בלבבות או בקישוטי סוכר צבעוניים.

 

ronnievenezia@hotmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים