yed300250
הכי מטוקבקות
    חדשות • 18.01.2017
    משת"פים אאוט, פיתוח אין
    המשרד לשיתוף פעולה אזורי ישנה את שמו למשרד לפיתוח אזורי • הסיבה: השם עורר קונוטציות שליליות במדינות ערב
    איתמר אייכנר

    18 שנה לאחר שהוקם על ידי שמעון פרס – המשרד לשיתוף פעולה אזורי ישנה בקרוב את שמו למשרד לפיתוח אזורי. הסיבה: השם המקורי עורר קונוטציות שליליות בקרב מדינות ערב ואצל הפלסטינים, שהרגישו כאילו מדובר במשרד של "משת"פים" – שם אחר לסוכנים.

     

    את ההצעה לשינוי שם המשרד צפוי להגיש לאישור הממשלה השר החדש לשיתוף פעולה אזורי, צחי הנגבי, כבר בישיבת הממשלה הקרובה או בזו שאחריה. הרעיון לשנות את השם "התבשל" עוד לפני כניסתו של הנגבי. מי שהגה אותו היה מנכ"ל המשרד, האשם חוסיין, שהסביר אתמול: "אופיו של המשרד השתנה, וכיום הוא עוסק בקידום פרויקטים של תשתית. הראשון הוא תעלת הימים: בעוד מספר שבועות יוצא מכרז להקמת מפעל התפלה בים סוף, אשר יסייע גם לפתרון בעיית המים בירדן וגם לשיקום ים המלח. פרויקט שני הוא שער הירדן – אזור תעשייה ותעסוקה משותף לישראל ולירדן, כולל גשר חדש על הנהר שיחבר בין שני חלקי האזור. האזור יספק תעסוקה למעל 3,000 איש במועצה האזורית עמק המעיינות ול־7,500 עד 10,000 איש בירדן. אזורי תעשייה חדשים מוקמים גם ביריחו (בסיוע ממשלת יפן) וליד מעבר ג'למה (בסיוע ממשלת טורקיה). כמו כן, המשרד עוסק בפיתוח מנגנון למעבר סחורות וחומרי גלם שיגיעו מאירופה לישראל, משם לעמאן וממנה לשאר מדינות ערב".

     

    מעבר לרצון לדייק יותר בהגדרת הפעילות, הייתה מטרה נוספת. "המשמעות של המילה 'שיתוף פעולה' בערבית היא שלילית. המילה 'טאאון' משמעותה בשטחים 'משת"פ', ולא רצינו שזאת תהיה הקונוטציה שהמשרד מעלה. גם במדינות ערב זה עורר קונוטציות שליליות ושמענו על זה הערות מצד בני השיח שלנו באותן מדינות. לכן, זה הזמן למתג את המשרד מחדש".

     

    במשרד לפיתוח אזורי ישנם כ־44 עובדים, ובקרוב הוא יגדל ל־55 עובדים. המשרד יושב היום בתל־אביב אך החל בתהליך של מעבר לירושלים. כעת מחפשים נכס בירושלים שישמש אכסניה חדשה למשרד עם השם החדש.

     

     

    yed660100