פסטיבל: טעמים בעמקים
• יש משהו מרחיב לב במעבר מערי הבטון והאבן למרחבים הירוקים של אזור העמקים. פסטיבל "חוויית טעמים בעמקים", שבמסגרתו יציעו מסעדות האזור תפריטים קבועים במחירים מוזלים (מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין מסדרת 4vat של יקבי כרמל ב־79־109 שקל), הוא תירוץ להגיע וליישם את חזון התיירות החקלאית הכפרית של עמותת התיירות בעמקים.
אפשר להגיע למערת הפלמ"ח במשמר־העמק, להתנסות בניווטים ובאתגרי הפארק הסמוך, להכיר מקרוב את עופות המים במרכז המבקרים "ברווזים בכפר" בעמק יזרעאל (כולל ביקור במדגרה וליטוף אפרוחים), או לצאת לסיור חקלאי והתנסות בחליבה בבית־לחם הגלילית. כמו כן יתקיימו סיורים מודרכים בהרדוף, חגיגת ט"ו בשבט בחוות דרך התבלינים בבית־לחם הגלילית, יריד יקבים מקומיים ברמת־ישי, ערבי מוזיקה, יין, גבינות ואמנות בקימל בגלבוע, סדנאות לאוהבי בשר במסעדת לימוזין ועוד.
אל תוותרו על ארוחה במסעדת "בלה" בבית שערים, בניצוחו של השף עידן ליפשיץ, בדגש על מרק הארטישוק הירושלמי המעודן ומנת ה"ניוקי ערמונים סטייל ירון שלו". לכבוד הפסטיבל פותח יקב סימון בקריית־טבעון את שעריו לטעימות. מומלץ לנסות את הבלנד הקליל והטוב קרימזון שמכיל תערובת של מרלו, קברנה סוביניון ופטי ורדו. היקב הצעיר הזה, פרי אהבתו הגדולה של זאבי סימון, מהנדס בניין במקצועו, ליין, מייצר מדי שנה כ־10 סוגי יין וכ־4,000 בקבוקים בלבד, שחלקם כבר זכו בפרסים חשובים, ולא בכדי.
• פסטיבל חווית טעמים בעמקים, מ־29.1 עד 11.2. לפרטים: teamin-baamakim.co.il

