אוכל: לבנונית בכפר תבור

• כשהיה ילד התענג ג'ריס חינאווי על מטעמיה של אמו רוזט, ילידת לבנון. כשבגר, החליט לחלוק עם עם ישראל כולו את כישרונה של האם ופתח את אלכרמה – מסעדה על טהרת המטבח הלבנוני. ורוזט? עדיין מוציאה את אותם הקסמים תחת ידיה הטובות, אלא שעכשיו היא עושה זאת במטבח המסעדה החביבה הזאת בכפר תבור.

 

אפשר לאכול באלכרמה סטייק אנטרקוט, המבורגר או דג לוקוס. אפשר, אבל למה לכם? אם כבר הגעתם עד לכאן, לא תיחשפו אל פלאי המטבח הלבנוני בפרט והערבי בכלל? אז חובה עליכם להזמין את השיש ברק – בצק ממולא בבשר מבושל עם יוגורט עזים, מוגש עם מג'דרה לבנונית (60 שקל). אל תתנו ליוגורט ברוטב להטעות אתכם. השילוב שלו עם שמן זית הופך אותו למעין שמיכה עדינה של לובן, שעוטפת מעדנות את המנה ובשום אופן לא משתלטת על טעמה. וכך גם בשייח' אלמחשי (קישואים ממולאים בבשר ומבושלים עם יוגורט עזים (60 שקל). גם המנה הזאת טובלת באותו רוטב בהיר משגע, והמג'דרה בצד, על טהרת העדשים והבורגול, משמשת בת לוויה הולמת.

 

עוד נציגות מכובדת באגף הלבנוני של התפריט: שוק פרגית ממולא עם בשר ואורז (79 שקל); עלי הגפן של ליזט (45 שקל), המגולגלים אחד־אחד באצבעות בוטחות, הם לבטח מהטובים שטעמתם; וכך גם סלט ג'רג'יר (32 שקל) והחומוס (25 שקל) שמלווים את הארוחה עם פיתות בצד. לילדים, המעט פחות הרפתקנים בגזרה הקולינרית, יש מבחר מנות שיניחו את דעתם.

 

• אלכרמה, מתחם היקב – כפר תבור, טלפון: 04-6474035, 054-7980814. ראשון, שלישי־שבת החל מ־12:00 בצהריים ועד אחרון האורחים. בימי שני המסעדה סגורה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים