yed300250
הכי מטוקבקות
    Abilsense
    ממון • 22.01.2017
    החיישן שישמע את האזעקה במקומכם
    בשורה לחירשים וכבדי שמיעה: חברת Abilisense פיתחה מכשיר שמזהה צלילי סכנה בסביבה הביתית ומעביר התראה לסמארטפון
    שגיא כהן

    חירשים וכבדי שמיעה רבים לא יכולים לשמוע אזעקות או התראות של גלאי עשן, דבר שמסכן אותם מבחינה בטיחותית. הפתרון: חברת Abilisense הישראלית פיתחה חיישן ואפליקציה שמזהות צלילים מהסביבה הביתית — ומתרגמות אותם להתראות ומחוות ויזואליות. למשל: רטט, אור והודעה על המסך. וכך יכולים החירשים וכבדי השמיעה "לשמוע" את הסכנות בסביבתם הקרובה. המוצר צפוי להתחיל להימכר במהלך 2017.

     

     

    Abilisense
    Abilisense

     

    איך זה עובד? החיישן מזהה למשל צליל של פעמון דלת, מיקרוגל, אינטרקום, בכי של תינוק ואז משנה את צבע הנורה שלו לכחול. במקביל הוא משנה את צבע המנורות החכמות הפזורות בבית לכחול ושולח הודעה למוצרים מחוברים כמו שעון חכם או סמארטפון, בליווי הסבר על מהות הצליל. כאשר הוא מזהה צליל של גלאי עשן, אזעקת חירום או שבירת זכוכית הגלאי משנה את הצבע לאדום ומעביר את ההתראה למגוון המכשירים.

     

    החברה נוסדה ב־2015 על ידי ארז לוגשי (מנכ"ל), אלעד עמרן (מנהל הנדסה) ואנטולי טוקלוב (מנהל טכנולוגיות). "לוגשי הקים את החברה. לאחר מספר חודשים הצטרף אלעד, חבר מהתקופה של אחרי הצבא, ולקינוח הצטרף אנטולי, אותו הכרנו דרך חבר משותף של אלעד", מספרים היזמים.

     

    החברה הוקמה לאחר שהיזמים הצטרפו לאקסלרטור היזמות A3i של ארגון PresenTense הפועל להנגשת יזמות חברתית ובית איזי שפירא. האקסלרטור עוסק בטכנולוגיה מסייעת עבור אנשים עם מוגבלויות. "החברה מונה 8 עובדים ואנו יושבים לסירוגין בבניין יבמ כחלק מהמאיץ IBM Alpha Zone, ובנמל ת"א במתחם Wix Hub וגם במתחם Sosa. כך חסכנו כסף וכאב ראש בחיפוש אחר מקום קבוע".

     

     
     

    איך חשבתם על הרעיון?

     

    לוגשי: "בשנת 2014 במהלך מבצע 'צוק איתן', התעוררתי באמצע הלילה מאזעקת 'צבע אדום'. אספתי את הכלבים ורצתי לממ"ד. בגלל שבקושי הצלחתי לשמוע את האזעקה, עלתה אצלי השאלה: 'מה אדם חירש עושה עכשיו?' התחלתי לחקור על מוצרים של חירשים והבנתי שיש פה בעיה. החלטתי לקחת עליי את האתגר".

     

     

    האפליקציה משנה צבעים לפי סוג ההתראה
    האפליקציה משנה צבעים לפי סוג ההתראה

     

    איך עושים מזה כסף?

     

    "אנחנו עובדים על מודל של מינוי חודשי או קנייה חד־פעמית של המוצר. יש לנו אפליקציות חינמיות כמו AbiliSense SOS שמאפשרת לאדם שאין באפשרותו לבצע שיחה למוקד חירום, לשלוח הודעת SMS עם הכתובת ובקשת עזרה. עד עכשיו אנחנו מתקיימים מכסף שהבאנו מהבית ומענק של מעל חצי מיליון שקל מרשות החדשנות. כרגע אנחנו נמצאים בתהליך גיוס ומחפשים משקיע אסטרטגי לחברה. לאחרונה זכינו בתחרות ה־Startup Grind בישראל ובתחרות ה־Big Booster שנערכה בצרפת".

     

     

    איך מפנקים עובדים?

     

    "התרבות הארגונית שלנו מתמקדת בלתת לעובד את החופש להביע את עצמו, מתוך תפישה ולפיה ברגע שאתה מעצים את העובד היחס שלו לחברה והמחויבות כלפיה יהיו משמעותיים – וכך גם הסיפוק שלו מהעבודה".

     

    איפה תהיו עוד 5 שנים?

     

    "השאיפות הן שיהיה לנו רקורד מרשים של מקרים שבהם המוצר שלנו באמת הציל חיים ולהוביל את שוק הבטיחות לבית החכם".

     

    Sagi-c@yediot.co.il

     


    פרסום ראשון: 22.01.17 , 20:19
    yed660100