סלמון בניחוח הדרים

עכשיו העונה למנה שוברת שגרה ומרעננת במיוחד: סלמון טרי מאוד, שנכבש בקלילות עם פלחי תפוז, אשכולית ובצל

זו בדיוק העונה, להכנת מנה מרעננת וטעימה במיוחד. כן, עכשיו, כשההדרים הנפלאים בשיאם (איזה כיף שחורף!) אני משלבת אותם כמעט בכל דבר, גם במנות פתיחה אלגנטיות עם סלמון נא, שהוא בעיניי אחד הדברים הטעימים בעולם. הדג, שחייב להיות טרי מאוד, מפני שאתם מגישים אותו נא לגמרי, עובר כבישה קצרה ומהירה (סטייל סביצ'ה) ברוטב חומצי שמתערבב בדקה, ומוגש כשעליו פרוסות יפות של פירות הדר ובצל, ונגיעה קלה של שמיר, רמז לסלמון כבוש קלאסי.  

 

חוץ מלהיות יפה, המנה הזאת גם מרעננת וגם טעימה בטירוף, ותהיה  פתיחה מושלמת לכל ארוחה בעונה הקרה (אני גם משלבת אותה בארוחות בראנץ', וזאת תמיד הצלחה). 

 

המרכיבים ל־6 מנות פתיחה: 

 

500 גרם פילה סלמון טרי מאוד, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ

 

1 אשכולית אדומה או רגילה 

 

1 תפוז רגיל  או תפוז דם  

 

1 בצל סגול, קלוף ופרוס

 

מיץ מ־1 לימון

 

מיץ מ־1/2 תפוז קטן

 

1/2 1 כפות שמן זית

 

1 כפית סוכר

 

1/8 כפית מלח

 

כ־6 גבעולי שמיר, קצוצים גס

 

ההכנה:

 

1. יוצרים פילטים מהאשכולית והתפוז: מניחים אותם על משטח עבודה וחותכים מהם את הקליפה יחד עם החלק הלבן הלבנה, כך שיישארו רק הפלחים חשופים. בעזרת סכין חדה, מפרידים את הפלחים מהקליפות השקופות שביניהם, כך שיישאר רק בשר הפרי.  

 

2. מניחים את פרוסות הסלמון על צלחת גדולה בשכבה אחידה.

 

3. מערבבים בקערית את מיץ הלימון, מיץ התפוז, שמן הזית, הסוכר והמלח.

 

4. חמש דקות לפני ההגשה, ולא יותר כי אחרת תהיה  כבישת יתר:  יוצקים על הסלמון חצי מכמות הרוטב. מניחים עליו את פרוסות הבצל, את הפילטים של ההדרים ואת השמיר.

 

5. ממש לפני ההגשה: יוצקים את שאר הרוטב ומגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים