הודית: קטנה ונהדרת
• מסעדות הודיות חדשות הן עניין נדיר למדי, גם בתל־אביב. לכן שמחנו במיוחד לגלות את "מונאר" – מסעדה הודית שפתחו שני יזמים צעירים, בוגרי מסעדת "קלארו". המקום מתמחה במטבח הדרום־הודי הצמחוני והמתובל מאוד, ומגדיר עצמו כדאבה – מסעדה הודית מקומית המתאפיינת במטבח מסורתי, ריהוט בסיסי ומחירים זולים.
התפריט מצומצם – לא יותר מעשר מנות בסך הכל. התחלנו במסאלה דוסה (38 שקל), אחת המנות ההודיות האהובות והפופולריות ביותר, שקצת קשה למצוא בישראל. מדובר ביריעת בצק עגולה מקמח חומוס או מקמח אורז ועדשים. אחרי אפייתה מניחים במרכזה תבשיל חם ומתובל של תפוחי אדמה, מקפלים ומגישים עם מטבלי צ'אטני כמו מנגו כבוש או קוקוס. מנה אתנית חמה, טעימה ומשביעה.
המשכנו במסבחה של שעועית (30 שקל) שהוגשה עם ממרח של פלפל ירוק חריף, גרגירי חומוס הודי ובצל קצוץ – מעולה, גם לצמחונים. חתמנו ברייס פודינג (33 שקל) – קינוח נפלא של אורז מבושל בחלב מתוק שהוגש עם תותים ודבש.
בקיצור, מונאר היא הודית קטנה ונהדרת שכל פליטי הודו ימצאו בה מזור לגעגועיהם התמידיים לתת־היבשת ולאוכל הנפלא שלה. מומלץ בחום.
• מונאר, נחלת בנימין 68, תל־אביב, 053-9385894, ראשון־חמישי 11:00־16:00, שישי 11:00־15:00

