ללא חיסיון

בעוד כשבועיים זה יקרה: הפרק בדו"ח מבקר המדינה שבחן את התנהלות הקבינט המדיני־ביטחוני במהלך מבצע צוק איתן יפורסם במלואו — כך החליטה פה אחד ועדת המשנה לענייני ביטחון • שמואל לביא, שבנו סרן ליעד לביא ז"ל נפל במבצע: "עכשיו המשימה שלנו היא שכל המסקנות ייושמו" • המשוכה הבאה: פרסום הפרק בנושא המנהרות

ועדת המשנה לענייני ביטחון שתחת הוועדה לביקורת המדינה החליטה אתמול פה אחד על הסרת החיסיון מהפרק בדו"ח מבקר המדינה שעוסק בסוגיית עבודת הקבינט בעת מבצע צוק איתן.

 

בשבוע שעבר פורסמו ב"ידיעות אחרונות" תמלילים מדיוני הקבינט במהלך ימי המבצע, שחשפו ויכוחים וחילופי דברים קשים בין שרי הקבינט. אתמול, גם בעקבות לחץ שהפעילו הורים שכולים שאיבדו את בניהם במבצע, החליטו חברי הוועדה להתיר את פרסומו של הפרק המלא לציבור.

 

על פי ההערכות הפרק ייחשף בעוד כשבועיים, לאחר שגורמי הביטחון יסיימו לעבור על הדו"ח ולצנזר ממנו פרטים שעלולים לפגוע במקורות מודיעיניים.

 

חברת הכנסת (יש עתיד) קארין אלהרר, יושבת ראש הוועדה לביקורת המדינה, אמרה אתמול לאחר ההצבעה: "בתיאום עם גופי מערכת הביטחון, התחייבנו וקיימנו. הדיון היה ענייני, ואני מאוד שמחה שמבקר המדינה יוכל לפרסם את הדו"ח הזה לאזרחי ישראל ובפרט למשפחות השכולות. אני חושבת שכולנו צריכים לדעת מה קרה שם".

 

שמואל לביא, שבנו קצין הצנחנים סרן ליעד לביא ז"ל נפל במבצע צוק איתן, היה בין ההורים השכולים שקראו לחברי הוועדה לחשוף את הדו"ח לציבור. "מה שרצינו קרה", אמר אמש בתגובה להחלטה. "אומנם לקח זמן ונדרשו הרבה לחצים שלנו, אבל בסוף הצלחנו לשכנע את כל חברי הוועדה בנחיצות פרסום הדו"ח. הצלחנו וזו רק תחילת הדרך, כי אומנם הדו"ח יפורסם עכשיו אבל המשימה שלנו לא תושלם עד שנוודא שכל המסקנות שלו יתוקנו וייושמו. רוב ההורים השכולים רואים בעבודת המבקר צוואה לא כתובה של הבנים שלנו, וחשוב לנו מאוד שזה יעבור את התיקון הנדרש לדורות הבאים, למלחמות הבאות, לחיילים הבאים ולמשפחות הבאות. אנחנו רוצים להרגיש שמקבלי ההחלטות יתנהגו מעכשיו באופן אחר".

 

השבוע צפויה ועדת המשנה לדון גם בנושא הסרת החיסיון מהפרק בדו"ח המבקר שעוסק בנושא המנהרות. "אני מניחה, מבלי שראיתי אפילו טיוטה, שעל הפרק הבא יוטל חיסיון משמעותי יותר", העריכה אתמול ח"כ אלהרר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים