yed300250
צילום: עטא עוויסאת
חדשות • 31.01.2017
"בנים דתיים יכולים לשרת ובנות לא?!"
הן ראו את הקמפיין שניסה לשכנע נערות דתיות לא להתגייס לצה"ל – וזעמו. עכשיו צעירות מהציונות הדתית שעלו על מדים אומרות: תראו אותנו, אפשר לשלב בין צבא לאמונה
טלי שימשוביץ

הקמפיין הזה הרגיז לא מעט אנשים בציונות הדתית: ארגון חות"ם, המזוהה עם הזרם החרד"לי, פירסם בשבוע שעבר סרטון אנימציה שמציג את הקשיים ההלכתיים הצפויים לכאורה לנערה דתייה שתתגייס לצבא. לפי הסרטון, המפקדים לא נותנים לחיילות דתיות לברך, מכריחים אותה לעלות לשמירה עם גברים, אפילו לא שומרים נגיעה. אבל במפגש מיוחד אומרות עכשיו צעירות מהמגזר שעלו על מדים: בניגוד לטענות אפשר גם לשרת בצבא – וגם להישאר דתיות.

 

צילום: תומריקו

צילום: תומריקו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפו: הצעירות הדתיות מספרות על שירותן הצבאי

 

אביטל אנגלברג (34) שירתה בצה"ל כמדריכת שריון ואומרת שהיא לא התקשתה להתגבר על הקשיים שזימן מדי פעם השירות הצבאי. "הסרטון הזה בעיקר הצחיק אותי", היא מספרת. "הוא הציג את הבנות הדתיות כקלולסיות שלא יודעות להתמודד עם שום דבר. חלק מהדברים שמוצגים אומנם קורים, אבל הבנות מספיק אינטליגנטיות כדי להתמודד איתם".

עדי שא-נס פורת (29), ששירתה בחוות השומר כמש"קית הוראה, זועמת בהרבה על המסר שמוצג בסרטון. "הוא ממעיט בערך של בת דתית לעומת בן דתי", היא אומרת. "הצבא מציב לא מעט קשיים גם לבן דתי כמו שבתות, אז בן דתי הוא בסדר ומסוגל להתמודד עם הקשיים האלה ובת דתייה לא?! למה? כי היא עדינה יותר? זה לא נכון".

הדס פורת-רואש (36), ששימשה מפקדת טירונות משולבת בבסיס מחו"ה אלון, מסבירה כי הרגישה צורך לשלב בין השירות הצבאי לאורח חייה. "ידעתי שאורח החיים שלי, הדתי, לא מהווה פריווילגיה שתאפשר לי ללכת למסלול קל יותר, אלא לעשות שירות כמו שעושים כולם", היא אומרת. "כל החיילים היו מודעים לדרישות שלנו כחיילות דתיות - תפילות, ארוחות בשבת - ורצו מאוד לעזור. חבל לי מאוד שבסרטון יוצאים בהצהרות שבעיקר מעידות על בורות וזלזול מאוד גדול בבנות הדתיות שעומדות לקראת גיוס. יש קשיים, אבל עצם המפגש עם דעות אחרות מאפשר לחדד את השקפת העולם ולהעמיק במקומות שאולי לא חשבתי עליהן לפני כן".

שא-נס פורת מוסיפה כי בבית הספר שבו למדה היא הייתה בין הבודדות שהתגייסו. "אין איש קשר מהצבא שבא ומסביר מה אפשר לעשות בצבא, אלא רק מה יש בשירות לאומי. במקום להכווין בנות לתפקידים טובים שאפשר לעשות, הגישה היא 'בחרת ללכת לצבא- תתמודדי'".

תמר נוב (34), ששירתה כקצינת עלייה והשכלה בפיקוד הדרום, טוענת כי האתגרים בצבא דווקא עזרו לה לגבש את זהותה. "ביום כיפור היינו בכיתת הכוננות", היא מספרת. "בשתיים בלילה הקפיצו אותנו. לא ידעתי מה יהיה, איך אקום בבוקר לתפילה ואצום, אבל זאת הייתה חוויה מאוד מעצימה וצמחתי מתוכה".

זוהר ברבש (38), ששירתה כקצינת ת"ש באוגדת איו"ש, מספרת: "היה לי שירות הכי קרבי שהיה בזמנו לבחורות. כמעט שלא היו דתיים במקום, בטח שלא בנות. אבל הייתי במצב דתי מאוד טוב, פשוט בגלל שכל הזמן הייתי צריכה להיות 'הדתייה'. הייתי המייצגת של הדתיים בעולם וזה נתן לי המון כוח, בדיוק להיפך ממה שנאמר בסרטון".

 

yed660100