מה חדש במקפיא של 2017?

בנוסטלגיה: ארטיק שוקו־בננה הופך לגלידה • בבריאות: 50% פרי בסורבטים • בשחיתות: גלידת פאי פקאן • בטבעונות: חלב שקדים בצ'אנקי מאנקי

כמו בכל שנה, בשיא החורף מציגות חברות הגלידות את כל החידושים שלהן לשנת 2017 למפיצים. רק נסטלה, שתציג את החידושים שלה לקראת אמצע החודש, טרם חשפה את מוצריה.

 

לחנויות יגיעו כמה מהמוצרים כבר בשבועות הקרובים, והשאר בהמשך (בחלק מהמקרים רק אחרי פסח).

 

שוק הגלידות בישראל מגלגל כ־1.5 מיליארד שקל בשנה, וחדשנות היא מנוע הצמיחה העיקרי בקטגוריה. אז מה יתחדש השנה?

 

משפחתיות

 

נוסטלגיה בקופסה: גלידת שטראוס מבית יוניליוור משיקה את גלידת מקופלת (גלידה בשומן צמחי בטעם וניל עם שברי שוקולד חלב), גלידת טורטית (גלידה בשומן צמחי בטעם שקדים ורום עם שבבים המכילים שוקולד מריר) וקרמיסימו שוקו־בננה, המבוססת על השלגון הנוסטלגי, שהפך לגלידה משפחתית. גם שלגון סולרו הפך העונה לגלידה משפחתית, המבוססת על פירות טרופיים. מותג CARTE D'OR משיק טעם חדש, בהשראת הקינוח פאי מייפל פקאן.

 

ליין של פרווה: חברת גלידות פלדמן שמה את הדגש השנה על ליין של גלידות פרווה בקטגוריית הגלידות המשפחתיות.

 

חלב? שקדים: המפעל של "בן & ג'ריס" בבאר טוביה, המייצר כ־30 טון גלידה ביום, משיק השנה קונספט חדש של גלידה שלא מבוססת על חלב פרה אלא על חלב שקדים. אבי זינגר, מנכ"ל "בן & ג'ריס ישראל": "זהו למעשה מהפך בשוק הגלידות, הנעשה נוכח גידול בקהל צרכנים הנמנעים ממוצרי חלב". הסדרה תכלול שני טעמים פופולריים של החברה: צ'אנקי מאנקי ושוקולד בראוניס, וכן שני טעמים ייחודיים - קפה קרמל פאדג' וחמאת בוטנים ועוגיות. סדרת הגלידות ללא חלב תשווק מאמצע פברואר בכל רשתות השיווק. המחיר יהיה כ־33 שקל לפיינט.

 

לילדים

 

כמה מפתיע: גם השנה ייאלצו ההורים לקנות לילדים שלגונים שמכילים הפתעות - בלי קשר לטעם שלהם. גלידת שטראוס ימכרו שלגון בצורת צב נינג'ה, עם בובת צב נינג'ה ושלגון של גיבורות־העל עם צמיד. שניהם בטעמי פירות.

 

בביקור שערכנו בתערוכת הצעצועים העולמית בנירנברג, שהתקיימה בסוף השבוע האחרון, נודע לנו כי גלידות פלדמן חתמו הסכם ל־2017 עם "הוט ווילס", יצרן האופנועים ומכוניות הצעצוע הגדול בעולם, ומוצריו יצורפו לשלגוני החברה. כמו כן הצצנו בתערוכת הצעצועים למרצ'נדייז שיצורפו לגלידות נסטלה לילדים בעונה החדשה. מדובר בדמויות חדשות מסדרת "צומצום" ומיני מיניונים לקראת השקת הסרט "מיניונים 3".

 

פרימיום וטילונים

 

מסורבה ועד עוגת גבינה: מותג מגנום, שלגון הפרימיום למבוגרים של שטראוס, מחזיר העונה את מגנום גולד. ואילו חטיף השוקולד קליק מגיע שוב למקרר הגלידות - והפעם עם שלגון גלידת וניל עם כדורי קליק, בציפוי שוקולד עם פצפוצים.

 

עוד חידוש מבית שטראוס: טילון קורנטו צ'יזקייק - גלידת וניל בטעם עוגת גבינה עם ריפל תות שדה ופירורי עוגיות וניל וטילון קורנטו עם עוגיות לוטוס.

 

זאת בנוסף לסדרת סולרו חדשה של שטראוס, הנקראת Fruit Boost. מדובר בשלגוני סורבה המכילים 50% פרי, עם 55–65 קלוריות ליחידה בלבד (ללא תחליפי סוכר) בטעמים תות־פרי יער, בננה־תפוז, או אננס־אפרסק.

 

גויאבה על מקל: גלידות פלדמן מרחיבה גם היא את קטגוריית שלגוני השייק פרי והשנה מוסיפה לה קרחון סורבה גויאבה וקרחון סורבה אננס־קוקוס.

 

זאת בנוסף לשלגוני פרוזן יוגורט עם פטנט חדשני: שלגון ונילה שוקולטה וכן שלגון קפוצ'ינו בציפוי סורבה מיוחד.

 

37% פטל: האגן דאז משיקה שני טעמים חדשים בגלידות האישיות - מיניקאפס. מדובר בטעמי סורבה המכילים מעל 37% פרי, בטעם מנגו ובטעם פטל. בנוסף, בקיץ צפויה האגן דאז העולמית לצאת בסדרת שלגונים חדשה שתחליף את הסדרה הקיימת.

 

בארץ ישווקו הטעמים הבאים: אגוזי מקדמיה, שוקולד ושקדים, תות שדה ושלגון קינוח קפוא על בסיס שמנת בטעם וניל ושבבי שקדים מקורמלים בציפוי המכיל שוקולד לבן מעולה.

 

נוגע לליבה: "בן & ג'ריס" מחדשים גם עם סדרת הגלידות החלבית CORE ("ליבה") בטעמי סולטד קרמל (עם ליבת קרמל מלוח), "קרמל סוטרא" (בטעם שוקולד עם חתיכות פאדג' וליבת קרמל), וכן גלידת שוקולד וניל בראוני באטר - עם פירורי בלילת בראוניס.

 

לייט

 

קרמיסימו על מקל: שטראוס משיקה את קרמיסימו פסיפלורה פרי יער לייט - שלגון שרבט מופחת קלוריות עם יוגורט בציפוי פרי יער, המכיל 36 קלוריות ליחידה.

 

20 קלוריות: גלידות פלדמן משיקה שלגון סורבה לייט בגודל רגיל (לא מיני), עם 20 קלוריות ליחידה.

 

iris-lif@yediot.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים