ערב טוב ניצנים

הגיע הזמן לוותר על הפריזר ולהתחיל לבשל כרוב ניצנים טרי — עם ערמונים, מיסו או פרמזן — שטעים בהרבה מהגרסה הקפואה. אהרוני מכריב את עצמו

חתני ההולנדי חושף בפניי מדי פעם, מבלי דעת, למה המטבח במולדתו לא ממש נחשב לאחד המצטיינים באירופה. הנה למשל, למרות שתפוחי אדמה נמנים עם מצרכי היסוד המקומיים, הוא הופתע מאוד מהאפשרות להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל בשר. "זה ממש רעיון טוב", התפעל מהסיר הבנלי. כך התברר לי שההולנדים מכירים תפוחי אדמה בשלושה מצבי צבירה: צ'יפס, פירה או מבושלים במים.

 

גם כרוב ניצנים פופולרי מאוד אצל ההולנדים, שהיו כנראה הראשונים לגדל אותו לפני כמה מאות שנים. אבל שוב נחלתי מפח נפש, כשחתני סיפר לי שהם נוהגים לבשל אותו עד זרא, יחד עם תפוחי אדמה וגזר, ואז למעוך הכל לפירה רופס העונה לשם "סטומפה". כמובן לא היה קץ להתפעלותו מתבשיל של כרוב ניצנים עם ערמונים, מכוסה במעטה שחום ופריך של פירורי לחם, עשבי תיבול, שום ואגוזים קצוצים, שהכנתי.

 

עכשיו העונה של כרוב הניצנים הטרי, שסובל בעיקר מהעובדה שאת ההיכרות הראשונית איתו ערכנו דווקא עם גרסתו הקפואה. לרוע המזל, כרוב ניצנים אינו מהירקות שהקפאה מיטיבה איתם. אבל כאמור, כרוב ניצנים טרי הוא ירק נפלא, שמשתלב היטב בשלל מתכונים טעימים, מה עוד שהוא גם קל לתפעול, בריא מאוד ולא דורש בישול ארוך, או בקיצור, ירק כליל המעלות.

 

וכך מבשלים אותו:

1. מסירים 3־2 עלים חיצוניים ופחות רעננים.

 

2. קוטמים את קצה הגבעול.

 

3. חוצים לאורך לשניים ושוטפים תחת מי ברז במסננת. מנערים.

 

4. מבשלים בהרבה מי מלח רותחים כ־8־7 דקות. מסננים היטב ומייבשים על מגבת נייר.

 

מכאן, הדרך למתכונים משובחים קצרה מאוד:

 

כרוב ניצנים בלימון ופרמזן

החומרים הדרושים:

 

300 גרם כרוב ניצנים טרי

 

50 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית

 

8 עלי מרווה

 

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

 

1. מעבירים את החמאה (או השמן) למחבת רחבה מאוד, יחד עם המרווה, קליפת הלימון, מלח ופלפל.

 

2. חוצים את כרוב הניצנים לאורך. מבשלים במי מלח רותחים כ־8־7 דקות ומסננים.

 

3. כשהחמאה רותחת ומבעבעת, מניחים את כרוב הניצנים כשהצד החתוך כלפי מטה, בשכבה אחת צפופה. מטגנים כ־4־3 דקות, עד שהחלק התחתון משחים יפה.

 

4. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת, ממשיכים לבשל יחד עוד כ־3 דקות.

 

5. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומגישים.

 

כרוב ניצנים בבלסמי

 

החומרים הדרושים:

 

300 גרם כרוב ניצנים טרי

 

50 גרם חמאה

 

1 כף עלי תימין

 

1 1/2 כפות סוכר חום

 

4 כפות חומץ בלסמי

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

2 כדורי מוצרלה טרייה

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים את החמאה במחבת רחבה מאוד, יחד עם התימין, מלח ופלפל.

 

2. חוצים את כרוב הניצנים לאורך. מבשלים במי מלח רותחים כ־8־7 דקות ומסננים.

 

3. כשהחמאה רותחת ומבעבעת, מניחים את כרוב הניצנים עם הצד החתוך כלפי מטה, בשכבה אחת צפופה. מטגנים כ־4־3 דקות, עד שהחלק התחתון משחים יפה.

 

3. מערבבים את החומץ עם הסוכר ויוצקים למחבת. מבשלים יחד כ־4 דקות.

 

4. מעבירים לצלחת הגשה, בוצעים את כדורי המוצרלה לפיסות ומפזרים מעל.

 

כרוב ניצנים עם ערמונים

החומרים הדרושים:

 

1/2 ק"ג כרוב ניצנים טרי

 

2 שקיות ערמונים בוואקום

 

3 שיני שום, קצוצות

 

1 בצל, קצוץ גס

 

50 גרם חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן זית

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

 

1 1/2 כוסות פירורי פנקו

 

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

 

1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת

 

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

 

6 עלי מרווה, קצוצים

 

1 כף עלי תימין

 

1 כף עלי רוזמרין

 

4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי הציפוי.

 

2. חוצים את כרוב הניצנים לאורך. מבשלים במי מלח רותחים כ־8־7 דקות ומסננים.

 

3. מערבבים בכלי חסין חום את כרוב הניצנים עם הערמונים, הבצל, השום, החמאה (או השמן), מלח ופלפל.

 

4. מכסים את כרוב הניצנים והערמונים בתערובת הציפוי.

 

5. מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהציפוי שחום יפה.

 

כרוב ניצנים צלוי במיסו

החומרים הדרושים:

 

1/2 ק"ג כרוב ניצנים טרי

 

לרוטב:

 

2 כפות מיסו בהיר

 

2 כפות דבש

 

3 שיני שום, קצוצות

 

1/4 כוס מירין

 

3 כפות מיץ לימון

 

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית לתערובת אחידה.

 

2. חוצים את כרוב הניצנים לאורך. מבשלים במי מלח רותחים כ־8־7 דקות ומסננים.

 

3. שמים את כרוב הניצנים החצוי בתבנית, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.

 

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות וצולים כ־30־25 דקות.

 

חזה עוף עם כרוב ניצנים

החומרים הדרושים:

 

250 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של כ־2 ס"מ

 

300 גרם כרוב ניצנים טרי

 

4 כפות שמן זית

 

3 שיני שום, קצוצות

 

1/2 בצל סגול, קצוץ

 

6 עלי מרווה

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

4 בצלים ירוקים, קצוצים

 

לרוטב:

 

4 כפות מיץ לימון

 

1/4 כוס יין לבן יבש או מים

 

1 כף חרדל דיז'ון חלק

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את עלי המרווה, השום והבצל כ־2 דקות.

 

2. מוסיפים את חזה העוף, מלח ופלפל ומטגנים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.

 

3. חוצים את כרוב הניצנים לאורך. מבשלים במי מלח רותחים כ־8־7 דקות ומסננים.

 

4. מוסיפים את כרוב הניצנים המבושל, ממליחים ומפלפלים עוד מעט. מערבבים ומטגנים יחד עוד כ־3 דקות.

 

5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר ומבשלים יחד ברתיחה כ־3 דקות.

 

6. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

 

עלה עולה

חברת "עלה עלה" מספקת מיני ירקות מיוחדים למסעדות, ולגמרי בזכותם אנחנו ערים בשנים האחרונות לגזרים, צנוניות, בטטות וסלקים בשלל צבעי הקשת ובטעמים מצוינים. עכשיו הם התחילו לספק סחורה טרייה גם ללקוחות פרטיים, באמצעות חברת הבת הנקראת "עלה הביתה". בדף הבית שלהם תוכלו להזמין את מיני הירקות והפירות המיוחדים שלהם (כולל כרוב ניצנים טרי ומשובח). האתר ידידותי, מחולק למדורים (שהאהוב עליי נקרא "שיא העונה") והמחירים יותר מסבירים. תיהנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים