שתף קטע נבחר
 

אחד בשנה

ולנטיינ'ז דיי כמעט כאן, וזה תירוץ - לא סיבה - לאכול קינוח מושחת שבמשך כל השנה לא הייתם מעזים אפילו לחשוב עליו. בחרנו בשבילכם עשרה קינוחים ששווה לצום לכבודם כל השנה כדי לאכול מהם בשתי כפיות עכשיו

מדובר במקום הראשון והמנצח מבחינתנו. זה הקינוח הטוב ביותר שטעמנו השנה. רוני שטריקר, הקונדיטורית המגניבה והמוכשרת של מסעדת קלאש, המציאה קינוח מדהים, שגם אנשים כמונו שאינם משתגעים על מתוק בסוף ארוחה, מוצאים עצמם מהרהרים בו שוב ושוב. בסיסה של יצירת המופת הזו הוא סמי פרדו (קינוח חצי קפוא, בין גלידה למוס) בטעם ברגמוט (תת־זן של עץ הנוצר מהכלאה של חושחש עם לימון מתוק). הוא מונח על גנאש פיסטוק מלוח ועליו שערות קדאיף, קוביות קטנות של רחת לוקום הום מייד, פיסטוקים מקורמלים ועלי ורדים מסוכרים. מושלם.

38 שקל, קלאש במלון העסקים NYX, רח' מנחם בגין 48, תל אביב, 03-5023223 

 

בין אם זיכרונותיכם מגיעים מארוחות בוקר אמריקאית בדיינר באל.איי או מעצירה בבית הפנקייק עם ההורים בדרך לטבריה, פנקייקס הם תמיד רעיון טוב. בבנדיקט יש מבחר גדול שלהם, אבל הטוב ביותר הוא זה עם הבננות. הוא היה ספיישל בתפריט לפני כשלוש שנים ואז נעלם, ובגלל שאנשים חזרו ודרשו, המנה חזרה לתפריט: מגדל של שלושה פנקייקס עצומים בגודלם, שגם בתוך הבלילה וגם ביניהם נמצאות בננות. כל זה מגיע עם רוטב של חלב ממותק (דלישס!) ושברי קוקוס קלוי. מעדן.

43 שקל, רשת בנדיקט, 03-6868657

 

כי איך אפשר בלי קינוח שוקולד, הבסט סלר של כל הזמנים? במסעדת פאסטל של השף הלל תווקולי כדאי להזמין את הנמסיס שוקולד, קינוח מושחת ועשיר במיוחד העשוי עוגת שוקולד עשירה עם ג'לי של קוניאק הנסי, מרק שוקולד חלב־קרמל, גלידת מסקרפונה וקראמבל בוטנים מלוח. זה טעים, מאוזן ושוקולדי במידה שתגרום לכם שלווה מיידית.

 54 שקל, מסעדת פאסטל, מוזיאון תל אביב, שדרות שאול המלך 27, תל אביב יפו, 03-6447441  

 

אם עבר מספיק זמן מאז חנוכה ואתם כבר מתגעגעים לקינוח מטוגן, סורו לוויקי כריסטינה והזמינו את הצ'ורוס. הצ'ורוס הוא הגרסה הספרדית לסופגנייה, והמוצלחת יותר. מדובר במקלוני בצק מוארכים שנכנסים לשמן החם ויוצאים זהובים ויפים, עליהם פזורה אבקת סוכר והם מוגשים עם שתי קעריות טבילה: אחת של ריבת חלב והשנייה של קרם שוקולד נוטלה. טעים בדיוק כמו שזה נשמע.

36 שקל, ויקי כריסטינה, מתחם התחנה, תל אביב 03-7367272

 

הכל גדול במיטבול, מסעדת בשר אהובה בראשון לציון והפבלובה שלהם מוגשת בהתאם. מדובר במפלצת מרנג ענקית, אבל רכה ועדינה, עטופה בקצפת טובה ופירות יער. זה מושלם כקינוח זוגי, ואולי אפילו בדאבל דייט תצאו מסופקים.

53 שקל, מיטבול Grill&Dine, דרך המכבים 8, ראשון לציון, אזור תעשיה ישן. 03-9646468

 

במסעדה היוונית גרקו הממוקמת באזורי ח"ן בתל אביב מגישים את אחד הקינוחים הכי טעימים ומרעננים שיש למטבח היווני להציע, קיימאקי. קיימאק היא מילה שמקורה בשפה הטורקית ומשמעותה הקרם הסמיך והמתקתק של החלב. בגרקו מגישים גרסה של הקיימאק בצורת גלידה טרייה מחלב עזים שמכינים מדי יום בג'לטרייה הסמוכה ששייכת לאותם בעלים. היא מוגשת בקערה גדולה ועליה נמזג סירופ פטל ומפוזרים שקדים קלויים. אנחנו אישית מכורים!

39 שקל, גרקו, אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 03-7411022

 

במסעדת תשבי בזכרון יעקב מגיש הקונדיטור מייקל יטברק קינוח מושלם לוולנטיינ'ז – כדור שוקולד ולרונה, שיש אומרים שהוא השוקולד הטוב בעולם, ממולא בשכבות של עוגת שוקולד, קונפי פירות אדומים ומוס וניל טונקה. אתם עוד פה?

32 שקל, מתחם יקב תשבי, כביש 652, בין זכרון יעקב לבנימינה. 04-6380434

 

הקראק פאי היא עוגה שנולדה באנגליה בשם צ'ס פאי ונדדה לארצות הברית. העוגה נשארה באלמוניותה עד לארוחת צוות גורלית במסעדת מומופוקו בניו יורק. הקונדיטורית כריסטינה טוסי מצאה את עצמה ביום ראשון ללא חומרי גלם טריים, נזכרה במתכון הצ'ס פאי והכינה לטבחים את העוגה מהחומרים שברשותה: ביצים, שיבולת שועל סוכר והרבה חמאה. הטבחים חיסלו אותה, ליקקו צלחות ורבו על השאריות. עד מהרה היא זכתה לשם קראק פאי, על שום ההתמכרות הברורה אליה ולמקום של כבוד בתפריט המסעדה. בדניאלה ביסטרו בשכונה יגישו לכם אותה. ממבט ראשון היא נראית צנועה ולא מעוררת תאווה, אבל אחרי שתטעמו ממנה, תתמכרו גם אתם. היא מתוקה מאוד, ולכן מוגשת עם קצפת לא ממותקת שמאזנת אותה.

34 שקל, מעבר יבוק 5 (פינת נחלת יצחק), תל אביב. 03-7575477

 

במגדלנה, מסעדה שממוקמת על כביש 90 בצפון, ממול המושבה מגדל, וכבר קנתה לה לא מעט מעריצים מגישה הקונדיטורית יעלה טל את הקינוח תותים בווניל - דיסק של בצק פריך ותחתית ספוג שקדים, גנאש שוקולד לבן של ולרונה מוקצף בעיטור קונפי תות וקציפת וניל. זה נשמע עמוס, אבל זה קליל ונהדר.

50 שקל, מגדלנה, כביש 90, מגדל. 04-673-0064

 

מי שאוהב כנאפה יתפתה להזמין כנאפה בכל מקום שבו יזהה אותה בתפריט. בבני הדייג שומרים על המתכון הקלאסי: שערות קדאיף, גבינת עזים, חמאה וסוכר. השינויים היחידים דווקא מצאו חן בעיננו: תוספת של גלידת וניל תוצרת בית ומעט ליקר אמרטו על הכנאפה. טעים.

29 שקל, מוגש בכל הסניפים, כולל ראשון לציון, הרצליה, חדרה, אשדוד ותל אביב. 03-5440518

 

צילום: נמרוד סונדרס (בנדיקט), דן פרץ (מיטבול גריל אנד דינר, קלאש, גרקו), פאסטל (נעם נכון), דני גולן (ולרונה בתשבי), אורית פניני (דניאלה), רועי גרינברג (ויקי כריסטינה), יחסי ציבור

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים