הסטודנטית שניצחה את השיטה
שנה שנייה כסטודנטית מצטיינת בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית עם ממוצע ציונים של 94.15 בשנה א'. תכירו את אורלי וובה, צעירה בת העדה האתיופית שהצליחה לעקוף את המחסום הפסיכומטרי באמצעות אבחון אלטרנטיבי.
אורלי, בשנות ה־20 לחייה, היא עתודאית בצה"ל הלומדת במסלול צמרת למצטיינים. חסרו לה 0.05 נקודות בלבד כדי להיות מצטיינת דיקן.
"מילדות חלמתי להיות רופאה", היא מספרת. "בסיום התיכון שמעתי שכדי להתקבל לרפואה חייבים ציון פסיכומטרי של 750 לפחות. במהלך לימודיי בתיכון השקעתי, קיבלתי רק 630, אבל הרצון להיות רופאה לא הרפה".
במקרה נודע לה על תכנית פוירשטיין המציעה מבחן אלטרנטיבי לאנשים שבאים מתרבות אחרת. היא ניגשה למבחן ועברה אותו בהצלחה. "בלי שיטת האבחון הזו לא הייתי מתקבלת ללימודי רפואה, וכך גם רבים מיוצאי אתיופיה שהתקבלו ללימודים באוניברסיטאות ומצליחים מאוד. צעירים רבים יוצאי אתיופיה אינם מתקבלים ללימודים באוניברסיטאות משום שהבחינה הפסיכומטרית מוטה תרבותית. ברור שצעיר הגדל בבית שבו לא מדברים עברית או עברית תקנית אינו מכיר מושגים מהתרבות הישראלית. יש להם נחיתות, ולא מפני שאין להם יכולות קוגניטיביות. שיטת פוירשטיין זיהתה את היכולות הגבוהות שלי".

