תנחשו מי חוזר: הקאמבק של נוקיה

התגעגעתם לשחק סנייק או להקיש 11 פעם על המקשים רק כדי לכתוב "שלום"? נוקיה מחזירה את דגם 3310 המיתולוגי, 17 שנה אחרי שהושק

נוקיה מתכננת להחיות מחדש את אחד הטלפונים המיתולוגיים והאייקוניים שלה: נוקיה 3310. לפי דיווח של אתר "ונצ'רביט", החברה תשיק בסוף החודש, בתערוכת הסלולר בברצלונה, מספר מכשירים חדשים: שני סמארטפונים עם מערכת הפעלה אנדרואיד בשם נוקיה 5 ונוקיה 3, שצפויים לההתחרות בסמארטפונים המובילים בשוק. השקה נוספת עשויה להיות מסקרנת אפילו יותר: טלפון פשוט (פיצ'ר פון), שיהיה חידוש של נוקיה 3310 העתיק.

נוקיה 3310 המקורי הושק בשנת 2000. בהתאם לטכנולוגיה של אז, הוא היה טלפון בסיסי, עם מסך לא צבעוני. אפשר היה בעיקר לבצע שיחות ולשלוח ולקבל הודעות סמס, אך הוא גם הכיל לא מעט תכונות נוספות: מחשבון, שעון עצר, תזכורות ומקבץ משחקים, בהם סנייק הפופולרי. ה־3310 ידוע במיוחד בכך שהיה עמיד מאוד וכמעט בלתי שביר, ובעל חיי סוללה ארוכים במיוחד. הוא זכה לפופולריות רבה ונחשב לאחד הדגמים המצליחים והמוצלחים של נוקיה אי פעם. אגב, את המכשיר אפשר עדיין למצוא באיביי ובאמזון.

לא ברור בדיוק אם הגרסה המחודשת של 3310 תהיה זהה למקור או תכיל חידושים מודרניים יותר, אך מחירו צפוי להיות, לפי הדיווח, 60 יורו בלבד. הוא ייועד לשוק האירופי, גם לאנשים שמעוניינים בטלפון בסיסי, זול ועמיד וגם למי שירצה לקנות אותו מטעמי נוסטלגיה.

אף שהמכשיר יושק תחת השם נוקיה, מי שתשיק אותו היא לא נוקיה שהכרנו בעבר (הרי חטיבת הסלולר של נוקיה נמכרה בעבר למיקרוסופט ומאז פורקה); אלא חברה פינית חדשה שנקראת HMD, ומנוהלת על ידי בכירי נוקיה לשעבר. HMD קיבלה את הרישיון למותג מחברת נוקיה הפינית (החלק שנותר עצמאי לאחר המכירה למיקרוסופט), והפיתוח והייצור נעשה על ידי חברת FIH Mobile, השייכת לפוקסקון (ענקית סינית שעוסקת בין השאר בייצור מכשירי אלקטרוניקה).

בחברות מקווים שכוחו של מותג נוקיה עדיין חזק, מספיק כדי לשכנע לקוחות לוותר על אפל וסמסונג לטובתו. אך יהיה לנוקיה קשה — שכן שוק הסמארטפונים כבר רווי ועמוס, ולשחקניות חדשות קשה מאוד להיכנס אליו.

תערוכת המובייל בברצלונה תיפתח ב־27 בפברואר, וצפויות להיערך בה עוד כמה השקות מרכזיות של מכשירים סלולריים, בראשן החברות וואווי ו־LG שצפויות להשיק כל אחת את מכשירי הדגל החדשים שלהן. סמסונג, לעומתן, החליטה שלא להשיק את מכשיר הדגל במסגרת התערוכה, ודחתה את השקת הגלקסי S8 ל־29 במארס.

sagi-c@yediot.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים