מועדון ארוחת הערב
המומחיות מצוות "חיים בריאים" של "אסם" עם עצות שיאחדו את המשפחה בארוחת הערב
איילת הירשמן, שפית:
אם יש דבר שלמדתי בעניין ארוחות ערב משפחתיות זה שצריך לארגן אותן מראש, לכל השבוע אם אפשר. קבלו את זה מאישה שהיא, יש שיגידו עליה, קצת מבולגנת. ובכל זאת, מאז שתפסתי את הפרינציפ, מדובר בהצלחה מסחררת: הילדים אוכלים איתנו לעתים קרובות יותר, והם גם אוכלים בשמחה את מה שמוגש. הסוד הפשוט הוא לשתף אותם. לא רק בבישולים, גם בתכנונים. פעם בשבוע יושבים כל המשפחה, ומחליטים יחד מה אוכלים בארוחות המשפחתיות הקרובות. ויחד, זאת מילת המפתח, בונים תפריט שמשלב את מה שכל אחד מהם אוהב. משתדלים שבכל יום מישהו אחר יקבל את המאכל המיוחד שלו. בקיצור: תכננו, יחד איתם, ויקרו קסמים.
סיגל קפלן, מדריכת הורים:
צליאקית, צמחונית וקרניבור הגיעו לארוחה. לא, זו לא התחלה של בדיחה (למרות שזה לא רע), אלא ההנחיות שלי לקראת הכנת ארוחה משפחתית. העניין הוא שבאופן אירוני, מאז שלהרכיב ארוחה זה הפך לאתגר — התחלתי ליהנות. גיליתי את קמח השקדים והתירס לצליאקים, והתחלתי להרכיב קציצות מכל מיני שילובי ירקות. באופן לא צפוי, המאתגר ביותר הוא דווקא המתבגר חובב הבשר. הוא החליט לפני שנה לחולל מהפך תזונתי ולאכול בריא, שזה מבורך. העוף נטול הורמונים, הבשר טרי וללא חומרים משמרים. אז איפה הבעיה? שהוא גם הוריד סויה. ומאחר שסויה נמצאת בלחמים, ברטבים, ובעוד המון מוצרי מזון, זה ניקה את המטבח שלנו לגמרי. הקניות בסופר הפכו לספורט אקסטרים, אבל אתם יודעים מה? כולם מעריכים את ההתייחסות האישית לצרכים שלהם — ומצביעים בנוכחות מלאה.
אורלי פיינה, דיאטנית:
אהובים עליי הסרטים האמריקאים הישנים שבהם ההורים חוזרים מהעבודה וכל המשפחה יושבת לארוחת ערב. אבל להתמיד בכך ערב־ערב? זה די "לחיות בסרט". כולם תמיד עסוקים, וקשה למצוא זמן שמתאים לכולם. אבל כשרוצים — מוצאים. בימי חול, לפחות פעם בשבוע, אנחנו נפגשים לארוחת ערב משפחתית. וכשזה קורה, זה תמיד כיף. כשהחוויה מארוחה נעימה ומחזקת, יש רצון לחזור עליה ונכונות להתנסות במאכלים חדשים. ילדים סופגים מהכל, ולכן גם הטקסים המשפחתיים חשובים לגיבוש הזהות התזונתית שלהם.