"שופרסל בייבי" - 12% מתחליפי החלב ברשת

מכירות שופרסל בשנה שעברה עלו ב־3% ל־11.8 מיליארד שקל • מכירות המותג הפרטי: 20% מהמזון ברשת

חצי שנה אחרי שהשיקה את מותג תחליפי החלב הפרטי שלה "שופרסל בייבי" השיגה שופרסל את היעד שהציב מנכ"ל הרשת, איציק אברכהן: מעל 10% ממכירות התמ"ל בסניפים. לדברי אברכהן, מכירות תחליף החלב במותג הפרטי של שופרסל מהוות כ־12% ממכירות מזון התינוקות ברשת, והיעד הושג במחצית מהזמן שנקבע. עם זאת, נתח השוק הכללי של המותג עומד על 2%־3% בלבד משוק תחליפי החלב כולו.

 

"שופרסל בייבי" ספג ביקורות בנוגע לרמות הסוכר במוצר, אך נראה כי ברשת התגברו על המכשול והמכירות מראות זאת. "שופרסל בייבי" מהווה חלק מהמותג הפרטי שאותו מקדמת הרשת בשנים האחרונות. דוחות שופרסל לשנת 2016 שפורסמו אתמול מראים שמכירות המותג הפרטי של הרשת מהוות כבר 20% מסך רכישות המזון בשופרסל וזאת לעומת 15% בלבד בשנת 2015. הרווחיות הגולמית של המותג הפרטי גבוהה יותר משל מוצרים אחרים וכך התרומה לרווחי שופרסל גדולה יותר.

 

"שופרסל החליטה להעצים את המותג הפרטי לצורך הגדלת המגוון לציבור וכך להוזיל את יוקר המחיה", אמר אתמול אברכהן. "לשמחתי הייתה לנו הצלחה מצוינת גם בחיתולים, במגבונים וגם באקססוריז המשלימים לתינוקות".

 

רשת הקמעונאות הגדולה בישראל רשמה צמיחה של 3% במכירות בשנת 2016 ל־11.8 מיליארד שקל. הפדיון בסניפי הרשת עלה בכ־4% בהשוואה לשנת 2015, בין היתר כתוצאה מגידול בפעילות הזכיינים. בחנויות הרשת הקיימות מעל שנה רשמה שופרסל גידול של 4.4% וגם במכירות למ"ר נרשם גידול של 7.1% על רקע סגירת סניפים הפסדיים.

 

בשורה התחתונה רשמה שופרסל רווח נקי של 262 מיליון שקל בהשוואה ל־153 מיליון שקל ב־2015 והשאירה הרחק מאחור את ההפסד שרשמה לפני שנתיים, 107 מיליון שקל. דירקטוריון שופרסל החליט אתמול על חלוקת דיבידנד לבעלי המניות של החברה בכ־160 מיליון שקל.

 

בין הגורמים להצלחה של הרשת בשנה החולפת ניתן לציין את הקפיצה בשיעור המכירות שביצעה החברה באמצעות שופרסל אונליין: כ־9% מהיקף המכירות של הרשת לעומת 6% בשנת 2015. המשמעות: יותר ממיליארד שקל מהכנסות החברה מגיעים מאתר האינטרנט שלה, שאותו הרחיבה החברה בשנה החולפת גם למכירת רהיטים ומוצרי חשמל שלא נמכרים בסניפים.

 

הצמיחה של שופרסל התגלגלה גם לתלוש השכר של בכירי החברה. אברכהן נהנה אשתקד משכר בעלות של 7.4 מיליון שקל, מתוכם 2.5 מיליון שקל בשכר, 2 מיליון שקל במענק והיתר באופציות למניות החברה. שלמה זהר, המשנה למנכ"ל, נהנה משכר בעלות של 3.2 מיליון שקל, ואורי קילשטיין, סמנכ"ל הסחר והשיווק, קיבל שכר בעלות של 2.7 מיליון שקל.

 

במקביל הודיעה שופרסל כי דירקטוריון החברה נתן להנהלה אור ירוק לנהל מו"מ לרכישת רשת ניו־פארם של המשביר לצרכן. "לא היינו נכנסים למהלך הזה אם לא היינו חושבים שאנחנו היחידים שיכולים לייצר תחרות בשוק הפארם ולהוזיל את יוקר המחיה בתחום הזה", אמר אברכהן. "כל בר דעת יודע שרק לשופרסל יש את היכולת להרים את הפרויקט הזה. אם נגיע להסכמות מסחריות והממונה על ההגבלים תאשר את התוכנית, שופרסל תדע למנף את זה להוריד את המחירים עבור הציבור. אנחנו מעצימים את המהלך שכבר התחלנו בתחום".

 

ישראל ברמן, יו"ר שופרסל: "2016 היא שנה מצוינת אבל היא לא עומדת בפני עצמה. היא התחילה בתוכנית האסטרטגית של 2014 אחרי המחאה החברתית. היום אפשר לראות את ההצלחה ביישום שלה. החלק הבולט של התוכנית הוא שיא במכירות האונליין של שופרסל. אנחנו מצפים ש־2017 תהיה לא פחות טובה".

 

Roee.bergman@yedioth.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים