בשורה לצליאקים: ופלים בלי גלוטן לא רק בפסח
רגישים לגלוטן? "אפיפיות ללא גלוטן" של שטראוס־עלית ייוצרו ויימכרו בפעם הראשונה במהלך כל השנה וללא תוספת מחיר. זאת בזכות קו ייצור חדש ומבודד שהותקן והוכשר במפעל עלית בנצרת־עילית לייצור וופלים ללא גלוטן, בהשקעה של כ־5 מיליון שקל.
"כבר לפני שנתיים קיבלנו את ההחלטה להיכנס לתחום של מוצרים ללא גלוטן, במקביל החלטנו ללכת על ספינת הדגל המאתגרת – הוופלים", אומר אייל דרור, מנכ"ל חטיבת שטראוס ממתקים. "בעבר יוצרו מאפים ללא גלוטן במסגרת הייצור לפסח שהיה כרוך בניקוי קווי ייצור קיימים. השנה כבר לא מדובר בקו ייצור זמני אלא בקו ייצור שיפעל כל השנה באזור נפרד של המפעל, דבר שמייצר אתגר לא פשוט בתוך מפעל מוצרי מאפה שמייצר מוצרים רבים עם גלוטן".
אזור הייצור הופרד, העובדים חובשים כובעי פלסטיק ורודים ולא כובעים לבנים כמו שאר עובדי הייצור, ואפילו המבקרים במסגרת הסיורים במפעל לא יכולים להתקרב לאזור הייצור אלא מתבוננים בו דרך חלון ייעודי.
בשלב ראשון תוצע סדרה חלבית אחת של אפיפיות. לפסח ייוצרו אפיפיות בשתי גרסאות: חלבי ופרווה. בחודשים הקרובים המטרה היא להגיע למגוון של 4־5 סוגי אפיפיות ללא גלוטן. בעתיד, מציין דרור, הכוונה היא להיכנס גם לעולם החטיפים על בסיס ופל. "השמיים הם הגבול, כשהקו ירוץ זה פותח לנו יכולת אמיתית לייצר ברצף מגוון מוצרים ולא להיות מוגבלי זמן". המחיר לצרכן לקופסה של 400 גרם יעמוד על 12.90־19.90 שקל בהתאם לרשת, בדומה לאפיפיות רגילות.

