yed300250
הכי מטוקבקות
    ממון • 26.02.2017
    משחקי הווידיאו שעוזרים לפגועי מוח
    לאחר שאביה נפגע בתאונה ועבר תהליך קשה של שיקום, הקימה חוקרת המוח ד"ר סון פרמינגר אתIntendu, שפיתחה פלטפורמת משחקים לפגועי ראש
    זה סטארט־אפ/ שגיא כהן

    משחקי וידיאו בדרך כלל משמשים למטרות כיף והנאה, אך בחברת Intendu רותמים אותם למטרה אחרת לחלוטין: סיוע לסובלים מפגיעות ראש וממחלות מוח.

     

    החברה הוקמה ב־2012 על ידי ד"ר סון פרמינגר, חוקרת מוח שרכשה את השכלתה במכון ויצמן ובאוניברסיטת הרווארד. בשנים האחרונות עסקה בין היתר בתחומי ניהול מוצר ופיתוח עסקי בחברת מייקרוסופט ובסטארטאפים. בעת לימודי מדעי המוח במכון ויצמן היא הכירה את ד"ר ברק בלומינפלד, שהצטרף לחברה כיזם־שותף, וכיום מכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות בחברה. מועסקים בה כיום עשרה עובדים במשרדים בהרצליה.

     

    "המוצר שמפתחת החברה הוא פלטפורמה לאימון המוח, Active Brain Trainer, המיועדת לאנשים עם פגיעות קוגניטיביות לאחר פגיעת ראש נרכשת (שבץ, תאונה, ועוד), למבוגרים עם הידרדרות קוגניטיבית (אלצהיימר ודמנציות אחרות) ולסובלים ממחלות נפש ומחלות נוירולוגיות. המוצר כולל מצלמת תלת־ממד המזהה את תנועות השחקן והמידע על פעולתו", מסבירים היזמים. "מדובר בפלטפורמה של משחקים המשלבת אימון קוגניטיבי ופעילות פיזית".

     

    הלמידה באופן זה מועילה מכמה סיבות: המשחקים מציאותיים ומדמים חיים אמיתיים, דבר שמגדיל את הסיכוי שהלמידה תבוא לידי ביטוי גם במציאות; המשחקים כוללים גם תנועות פיזיות, דבר שמגדיל את פוטנציאל היעילות של אימון קוגניטיבי; והתוכנה לומדת את צורכי המטופל ומתאימה את עצמה בזמן אמת. "היתרון הגדול: יכולת המתאמנים להמשיך את האימון גם בבית".

     

    ד"ר פרמינגר
    ד"ר פרמינגר

     

     

    אינטנדו תציג את המערכת שלה בכנס BrainTech שייערך ב־7־6 במארס על ידי העמותה לקידום טכנולוגיות מוח בישראל. היא תהיה אחת מעשר חברות שיציגו במתחם שיופעל על ידי משרד עוה"ד קצנל דימנט. "אנו נמצאים בנקודה שבה טכנולוגיות יכולות לתת מענה לאיתור מוקדם, לניטור ולטיפול במגוון מחלות מוח כמו אלצהיימר, דיכאון ואף פגיעות ראש. ישראל נמצאת בנקודה ייחודית להוביל התקדמות משמעותית עולמית בתחום טכנולוגיות המוח", אומרת עו"ד עינת קצנל.

     

    איך חשבתם על הרעיון?

     

    פרמינגר: "בעת עבודתי על הדוקטורט במדעי המוח אבי נפגע בתאונה והחל תהליך ארוך של שיקום ראש. אז נחשפתי לקשיים עימם מתמודדים פגועי ראש בתהליך השיקום – בגלל העלויות הנפגעים מקבלים טיפולי שיקום לתקופה קצרה אך לאחר מכן חוזרים הביתה והשיקום נעצר. התחלתי לחשוב איך להפוך את התיאוריה למשהו מעשי ומשמעותי יותר".

     

    איך עושים מזה כסף?

     

    "המודל העסקי מבוסס על מנוי חודשי לתוכנה ללקוחות פרטיים ומוסדות רפואיים. תחילה שיווקנו את התוכנה למוסדות שיקומיים, וכיום מוסדות מובילים בארה"ב, בישראל ובאירופה משתמשים בתוכנה בתהליך השיקום שלהם. לאחר שהמוצר הוכר כיעיל וכשימושי על ידי מוסדות אלו, התחלנו לאחרונה לשווק את התוכנה גם למשתמשים פרטיים".

     

    איך מפנקים את העובדים?

     

    "אנחנו חברה צנועה. תמצאו אצלנו פחות פינוקים מיוחדים. מדי פעם אנו עושים ימי כיף שכוללים פעילויות העשרה כמו סדנת אימפרוב, חדר בריחה, טיול והפעלות יצירתיות על ידי העובדים. אין קוד לבוש".

     

    איפה תהיו בעוד חמש שנים?

     

    "אנחנו מקווים לספק אז שירותי שיקום קוגניטיבי יעילים למיליונים בביתם הסובלים מפגיעת ראש, הידרדרות קוגניטיבית בגיל מבוגר, מחלות נפש או מחלות נוירולוגיות".

     

    Sagi-c@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 26.02.17 , 21:18
    yed660100