לוריאל סוגרת סטארט־אפ מרחובות
קולורייט, שפיתחה התאמת צבע לסוג השיער, תמוזג לחטיבת המחקר בפריז • חלק קטן מהעובדים ישתלב שם
ענקית הקוסמטיקה לוריאל סוגרת את קולורייט, סטארט־אפ מרחובות שקנתה לפני שלוש שנים. בקולורייט 47 עובדים, ורובם יפוטרו, ב"תנאים שמעבר למתחייב בחוק". חלקם יוכל להשתלב בצוות קולורייט בצרפת או בלוריאל ישראל.
לוריאל תמזג את פעילות קולורייט בחטיבת המחקר שלה בפריז, הכוללת את המרכז לחקר השיער. קולורייט פיתחה טכנולוגיה לסריקה ולזיהוי של פיגמנטים בסיבי השיער, המאפשרת התאמת צבע שיער. לוריאל שילמה עליה 200־150 מיליון דולר, וזה הסטארט־אפ היחיד בישראל בו השקיעה. היא מסרה לעובדים, בראשות המנכ"ל שגיב לוסטיג, כי תמשיך לחפש שותפויות בזירת החדשנות הטכנולוגית בישראל.
פעילות קולורייט הייתה כפופה למטה העולמי, ולא היה לה קשר לחברה־הבת לוריאל ישראל. לעובדים נמסר כי הטכנולוגיה, שפותחה בארץ, הבשילה למסחור, וה"תרגום" למוצר יבוצע בפריז. זאת, כדי להיות מחוברים לידע בתחום צבעי השיער, לתשתית הבדיקות והערכות הביצוע, ובעיקר לצוותי הייצור והשיווק.
מייסד קולורייט היה מעצב השיער מישל מרסייה, המפעיל רשת מספרות. הרעיון היה התאמת צבע אישית לפי זיהוי פיגמנטים בשיער, בשיטה של גלי אור, ופיתוח מדפסת זעירה לערבוב הצבע המתואם על סמך זיהוי הפיגמנטים.
קולורייט שמרה את פיתוחיה בחשאיות, אבל בקשות הפטנטים שהגישה שפכו אור על פרויקטים שלה. התברר שלצד סורק של סיב השיער היא פיתחה גם מדפסות זעירות ליצירת צבע שיער מותאם אישית על ידי ערבוב צבעים, ובהמשך גם אלגוריתם החוזה את צבע השיער הרצוי בהתאם לתגובות הכימיות שלו.
מרסייה הקים את החברה ב־2002. בהמשך צירף את היזם בני לנדא, מייסד אינדיגו, שהתמחה בתחום המדפסות. הוא רכש את חלקו של מרסייה והחזיק 90% מהמניות. את היתרה החזיק מייסד ICQ, יאיר גולדפינגר. ב־2014 מכרו השניים את מלוא הבעלות ללוריאל העולמית, באקזיט שהותיר בידיהם עשרות מיליוני דולרים.
לוריאל, שמחזורה הוא כ־26 מיליארד יורו בשנה, מפעילה, לצד מותגי קוסמטיקה כמו הלנה רובינשטיין, וישי, לנקום וגרנייה, גם חטיבת טיפוח וצבעי שיער המהווה כ־30% מפעילותה.

